Λαμπρός ο εορτασμός της γέννησης της Θεοτόκου στις εκκλησίες της ΚόνιτσαςΛαμπρός ο εορτασμός της γέννησης της Θεοτόκου στις εκκλησίες της Κόνιτσας

on .

MONH STOMIOY

• Με λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη εορτάστηκε στην Κόνιτσα η θεομητορική εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου.
Χθες το πρωί στην Ιερά Μονή Στομίου τελέστηκε όρθρος, ακολούθησε αγιασμός στην αυλή του μοναστηριού, ενώ το απόγευμα εψάλη εσπερινός και ιερά παράκληση.
Με την ίδια λαμπρότητα, ιερουργούντος του ιερέα Απόστολου Νάκου, εορτάστηκε η Παναγία και στην τρισυπόστατη εκκλησία που βρίσκεται πλησίον της τοξωτής γέφυρας του Αώου ποταμού, εκεί όπου εκκλησιάζονται όσοι αδυνατούν ν’ ανέβουν στην Ιερά Μονή Στομίου.
Ημέρα γιορτής για όλες τις εκκλησίες της ακριτικής κωμόπολης, καθώς λειτούργησε τόσο ο Ναός του Αγίου Νικολάου, πολιούχου της Κόνιτσας, όσο και η εκκλησία στα Καβάσιλα, ιερουργούντος του ιερέα Ηλία Νάτση . Επίσης από τον μοναχό Αρχιμανδρίτη Αρσένιο της Μονής Μολυβδοσκεπάστου λειτούργησε η εκκλησία στο χωριό Φούρκα. Παραμονή της εορτής, τη Δευτέρα, με τη συμμετοχή προσκυνητών και μέσα σε κλίμα κατάνυξης, χοροστατούντος του ηγουμένου της Ιεράς Μονής Στομίου πάτερ Κοσμά Σιώλου και του ιερέα Βασίλειου Αθανασόπουλου τελέστηκε μέγας εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείο κήρυγμα.