Ταινίες - σταθμοί στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ηπείρου

on .

festival

• Λίγες μέρες έμειναν για την έναρξη του πρώτου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ηπείρου, το οποίο είναι πολλά υποσχόμενο, αφού οι ταινίες που θα προβληθούν κατά τη διήμερη διάρκειά του αποτελούν σταθμό στην παγκόσμια κινηματογραφική ιστορία! Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από την Περιφέρεια Ηπείρου με την ευκαιρία της δημιουργίας και λειτουργίας ενός Γραφείου Προώθησης, Υποδοχής και Εξυπηρέτησης Κινηματογραφικών παραγωγών (FILMOFFICE), στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου CIAK «Κοινές πρωτοβουλίες για την αναγνώριση και αξιοποίηση του τουριστικού δυναμικού της περιοχής του προγράμματος μέσω κινηματογράφου».
Οι προβολές θα γίνουν στο Μουσείο Αργυροτεχνίας στα Γιάννενα την Παρασκευή 18, το Σάββατο 19 και την Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου. Το Φεστιβάλ έχει θέμα του την παρουσίαση διεθνών συμπαραγωγών που συνέβαλαν στην διεθνή προβολή της χώρας μας .
Το πρόγραμμα
-Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου, ώρα 21:30 έναρξη της διοργάνωσης. Παρουσίαση του Φεστιβάλ από τον κ. Αντώνη Κιούκα σκηνοθέτη, Καλλιτεχνικό διευθυντή Φεστιβάλ Ιωαννίνων. Προβολή ταινίας «Το κόλπο του αιώνα» (ElRobodelSiglo, 2020 | Έγχρ. | Διάρκεια: 114', Αργεντίνικη ταινία). Σκηνοθεσία Άριελ Γουίνογκραντ με τους: Γκιγιέρμο Φρανκέλα, Ντιέγκο Περέτι, Πάμπλο Ράγκο. Trailer:
- Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου, ώρα 19:30, παρουσίαση της ταινίας «Ευτυχία» (Δραματική 2019 | Έγχρ. | Διάρκεια: 123') από την πρωταγωνίστριά της Κάτια Γκουλιώνη. Ώρα 20:00 προβολή. Σκηνοθεσία Άγγελος Φραντζής με τους: Κάτια Γκουλιώνη, Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Ντίνα Μιχαηλίδου. Ώρες 22:00-22:15 Q&A με το κοινό και την πρωταγωνίστρια της ταινίας. Ώρα 22:15, προβολή της ταινίας «Ταξίδι στην Ελλάδα». Παρουσίαση από την κ. Βένια Βέργου, Διευθύντρια του FILM COMMISSION της ιστορίας πραγματοποίησης αυτής της μεγάλης διεθνούς συμπαραγωγής. Διάρκεια: 103', Aγγλική ταινία, σκηνοθεσία Μάικλ Γουιντερμπότομ με τους: Στιβ Κούγκαν, Ρομπ Μπράιντον, Κλερ Κίλαν.
- Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου, ώρα 11:00, παρουσίαση του Film Commission της Απουλίας και του προγράμματος για την παραγωγή ταινιών μικρού μήκους. Από τις 11:30 έως τις 13:00 προβολή ταινιών μικρού μήκους του Film Commission της Απουλίας. 20:30 παρουσίαση από τον κ. Νίκο Γιαννόπουλο, εκτελεστή παραγωγό της ταινίας στην Ελλάδα, της ιστορίας του φιλμ «Απέραντο γαλάζιο», αυτής της μεγάλης διεθνούς συμπαραγωγής. Ώρα 21:00 προβολή της ταινίας. Διάρκεια: 168', σκηνοθεσία Λικ Μπεσόν με τους: Ζαν Μαρκ Μπαρ, Ζαν Ρενό, Ροζάνα. 23:30-00:00 Q&A με το κοινό και τον κ. Γιαννόπουλο.