Διαδικτυακά σεμινάρια κάνει η Σχολή Θεάτρου Ορφέας

on .

orfeas

• Έναν κύκλο διαδικτυακών σεμιναρίων τα οποία έχουν στο επίκεντρο την υποκριτική τέχνη και τη θεατρική δημιουργία, διοργανώνει η Σχολή Θεάτρου «Ορφέας».
Τα σεμινάρια απευθύνονται σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες ηθοποιούς, σε παιδαγωγούς, δασκάλους/εκπαιδευτικούς, ιδιαίτερα σε όσους ασχολούνται με το ανέβασμα παραστάσεων, αλλά και σε όποιον ενδιαφέρεται να αποκτήσει γνώση γύρω από το θέατρο και την τηλεόραση γενικότερα. Διδάσκουν καταξιωμένοι δημιουργοί, ηθοποιοί, καθώς και εμψυχωτές θεατρικού παιχνιδιού. Τα προσφερόμενα σεμινάρια είναι τα ακόλουθα:
-Μasterclass Δημιουργικής Γραφής με τον μαιτρ των τηλεοπτικών και θεατρικών επιτυχιών Δημήτρη Αποστόλου με τίτλο «Από την άσπρη κόλλα στη μικρή οθόνη. Το σεμινάριο είναι οκτάωρης διάρκειας και στο πλαίσιό του θα αναπτυχθεί, μέσω ομαδικής δουλειάς, μία πρόταση προς κατάθεση σε διευθυντή μυθοπλασίας τηλεοπτικού σταθμού. Θα λάβει χώρα τα Σάββατα, 20 και 27 Φεβρουαρίου, ώρες 11.00 – 17.00. Κόστος 60 ευρώ.
- Σεμινάριο Αγωγής Προφορικού Λόγου με τον γνωστό Γιαννιώτη ηθοποιό και τραγουδιστή Βασίλη Κονταξή. Απευθύνεται σε ανθρώπους οι οποίοι ενδιαφέρονται για την τεχνική ορθής χρήσης της φωνής είτε διότι εργάζονται, ή επειδή ασκούν διάφορες δραστηριότητες με αυτήν. Στο πλαίσιό του θα αναλυθούν, μεταξύ άλλων, η σχέση του σώματος ως φυσικού ηχείου με τη φωνή και η επίδραση του τρόπου ζωής μας στη φωνητική μας απόδοση. Το σεμινάριο θα γίνει στις 19 και 26 Φεβρουαρίου και στις 5 Μαρτίου (ημέρα Παρασκευή), ώρες 17.00 – 19.00. Κόστος 60 ευρώ.
- Σεμινάριο με θέμα «Εξερευνώντας το θεατρικό κείμενο με την μέθοδο του θεατρικού παιχνιδιού, με τους Παναγιώτη Μπαρμπαγιάννη και Χρήστο Χρήστου. Η εργασία θα γίνει πάνω στο έργο «Βασιλιάς Ληρ» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ. Στόχος του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες να εμπλακούν στη δημιουργία θεατρικών παιχνιδιών τα οποία θα χρησιμοποιήσουν στη συνέχεια ως εργαλείο και σε δικές τους θεατρικές παραστάσεις, εκπαιδευτικά έργα και παρουσιάσεις. Θα γίνει στις 17 και 24 Φεβρουαρίου και στις 3 Μαρτίου (ημέρα Τετάρτη) ώρες 20.00 – 23.00. Κόστος 60 ευρώ.
• Δηλώσεις συμμετοχής και για τα τρία σεμινάρια, τα οποία θα έχουν διαδικτυακή παρακολούθηση μέσω της πλατφόρμας Zoom, γίνονται με αποστολή email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή καλώντας στο τηλέφωνο: 6978-047081. Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.