Παραιτήθηκε μέλος του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων μετά από αντιδράσεις για ανάρτησή του…

on .

dipethe

• Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε ανάρτηση του κ. Κων/νου Ρώσση, αναπλ. μέλος στο Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, αλλά και της δημοτικής παράταξης «Γιάννενα Τώρα», που αναφέρονταν απαξιωτικά στις καταγγελίες για παρενοχλήσεις στο χώρο του θεάτρου. Αρχικά η παράταξη του πρ. δημάρχου Θ. Μπέγκα «Ενότητα Πολιτών» με ανακοίνωσή της έκανε λόγο για απαράδεκτες απόψεις, τονίζοντας ότι «τέτοιου είδους λογικές δεν μπορεί να έχουν θέση ειδικά στο Δημοτικό μας Θέατρο» και ζητούσε την απομάκρυνσή του.
Λίγο αργότερα η παράταξη «Γιάννενα Τώρα» έκανε γνωστή την παραίτηση του κ. Ρώσση τόσο από το ΔΗΠΕΘΕ όσο και από την παράταξη, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «αναφορικά με όσα ο ίδιος ανήρτησε στο προσωπικό του χρονολόγιο σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης για τις καταγγελίες κακοποίησης, αυτά αφορούν καθαρά προσωπικές του απόψεις και σε καμία περίπτωση η παράταξη «ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΩΡΑ» δεν ταυτίζεται μ’ αυτές τις απόψεις».
Ανακοίνωση εξέδωσε και η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων τονίζοντας ότι «καταδικάζει συμπεριφορές που προσβάλλουν και προκαλούν την κοινή γνώμη. Καταδικάζει κάθε μορφή βίας, όπως αυτές που αποκαλύπτονται το τελευταίο διάστημα και είναι πιστή στις αρχές της ισονομίας, της ισότητας, της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Θεωρεί αδιαπραγμάτευτο το σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας».