Ο Μιχ. Τρίτος Πρόεδρος στο Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας

on .

TRITOS MIXALHS 19 12 21

• O Mετσοβίτης ομότιμος καθηγητής του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και πρώην Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Μιχάλης Τρίτος είναι ο νέος Πρόεδρος του Λαογραφικού και Εθνολογικού Μουσείου Μακεδονίας - Θράκης με απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού.
Πρόκειται για ένα Μουσείο, που αποτελεί γέφυρα του παραδοσιακού πολιτισμού των τελευταίων αιώνων στο βορειοελλαδικό χώρο με τη σύγχρονη ζωή. Οι συλλογές, οι εκθέσεις και τα εκπαιδευτικά προγράμματά του το αναδεικνύουν σε ένα Μουσείο μνήμης, αλλά και σ' έναν οργανισμό, που διασώζει και εκπαιδεύει για το πως εξελίχθηκε η καθημερινή ζωή στα προνεωτερικά χρόνια.
Κατά κοινή ομολογία πρόκειται για μια κατάλληλη επιλογή, αφού ο κ. Τρίτος τυγχάνει, πέραν του τόπου καταγωγής του, βαθύς γνώστης των λαογραφικών και εθνολογικών στοιχείων της περιοχής, αλλά και ολόκληρης της Βαλκανικής Χερσονήσου, αφού για χρόνια υπήρξε μελετητής τους και έχει εδραιωμένη και ολοκληρωμένη άποψη επί αυτών των θεμάτων, καθώς και σταθερή στάση απέναντι σε οτιδήποτε αμφισβητεί ή νοθεύει την αδιαμφισβήτητη ελληνικότητα της Μακεδονίας και της Θράκης.
H.M.