Καταδύσεις του Τιμίου Σταυρού για τα Θεοφάνεια στην Αλβανία

on .

THEOFANEIA ALBANIA 7 1 22

• Με λαμπρότητα, αλλά και με τήρηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού, εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας. Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος προεξήρχε στον καθεδρικό ναό Τιράνων "Ανάσταση", συμπαραστατούμενος από τον Μητροπολίτη Αμαντείας Ναθαναήλ και τον Επίσκοπο Βίλιδος Άστιο, καθώς και κληρικούς της Αρχιεπισκοπής. Μετά το τέλος της θείας λειτουργίας πλήθος πιστών πήρε αγίασμα από τις βρύσες των δεξαμενών, στις οποίες είχε γίνει ρίψη καθαγιασμένου ύδατος.
Η κατάδυση του τιμίου σταυρού στο Μπεράτι πραγματοποιήθηκε, αφού σχηματίστηκε πομπή ιερέων και πιστών και διήλθε από τα γραφικά σημεία της πόλης, στο τοξωτό γεφύρι του ποταμού, που τη διασχίζει. Στην Κορυτσά ιερούργησε στον καθεδρικό ναό Ανάσταση ο επιχώριος Μητροπολίτης Ιωάννης και η κατάδυση του Σταυρού έγινε στο σιντριβάνι της πόλης.
Στον Αυλώνα η κατάδυση του τιμίου Σταυρού έγινε στη θάλασσα από τους εφημέριους της ενορίας του Αγίου Θεοδώρου. Στο Ελμπασάν ο Μητροπολίτης Αντώνιος κατέδυσε τον τίμιο σταυρό στην πισίνα του πολυχώρου «Ajek». Στην περιοχή του Βούρκου των Αγίων Σαράντα νέοι αψήφησαν το κρύο και τα ορμητικά νερά και βούτηξαν στα νερά του ποταμού Μπίστριτσα. Στην παραλία Σπήλια της Χειμάρρας έγινε η ρίψη του Τιμίου Σταυρού και νεαρά άτομα δεν δίστασαν να βουτήξουν.
π. ΗΛΙΑΣ ΜΑΚΟΣ