«Sharif - Βαδίζοντας στο σκοτάδι» του Δημήτρη Μπονόβα

on .

VIVLIO

• Το βιβλίο του Δημήτρη Μπονόβα «Sharif - Βαδίζοντας στο σκοτάδι» από τις εκδόσεις Υδροπλάνο, παρουσιάζεται σήμερα, Τετάρτη στις 8.30 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφέρειας Ηπείρου (Ναπολέοντος Ζέρβα 18-20-Στοά Σάρκα).

Η εκδήλωση της παρουσίασης βιβλίου διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Νίκος Γιωτίτσας, Φιλόλογος - Δημοσιογράφος της εφημερίδας «Π.Λ.».

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Αλέκος Παπαδόπουλος, Δημοσιογράφος της εφημερίδας «Ελευθερία» και του τηλεοπτικού σταθμού Ioannina TV.

Η συνέντευξη τύπου

Κατά τη χθεσινή συνέντευξη τύπου (φωτό), ο Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου Οδυσσέας Πότσης τόνισε πώς συνεχίζονται οι παρουσιάσεις βιβλίων νέων συγγραφέων και εκδόσεων, ενώ ο Συντονιστής της σημερινής εκδήλωσης - Δημοσιογράφος Αλέκος Παπαδόπουλος ανέφερε πώς είναι σημαντικό να βγαίνουν νέα πονήματα στην περιοχή μας, το πόσο σημαντική είναι η ανάγνωση βιβλίων και εφημερίδων αλλά και τις θύμησές του από τη στιγμή που ήρθαν στην περιοχή μας οι πρώτοι πρόσφυγες. Από την πλευρά του ο συγγραφέας Δημήτρης Μπονόβας έκανε κάλεσμα στον κόσμο να βρεθεί στην παρουσίαση του βιβλίου, υπογράμμισε πώς στο βιβλιο γίνεται λόγος για την προσφυγιά, τη ξενοφοβία, τον ρατσισμό και στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του αναγνώστη.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Συρία – ο πόλεμος βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Σπίτια βομβαρδίζονται, άνθρωποι πεθαίνουν, ζωές καταστρέφονται. Ο Σαρίφ και η οικογένειά του αποφασίζουν να πάρουν τον δρόμο της προσφυγιάς, ψάχνοντας ένα καλύτερο αύριο. Η μοίρα όμως έχει άλλα σχέδια… Ελλάδα – μια χώρα που μαστίζεται από την κρίση σε όλα τα επίπεδα. Ο Γιάννης, φορτωμένος με τα πάθη του παρελθόντος, πιστεύει ακόμα ότι έχει το πάνω χέρι. Δεν ξέρει όμως τι του επιφυλάσσει το μέλλον. Οι ζωές τους μπλέκονται και τότε όλα αλλάζουν. Το παρελθόν γκρεμίζεται σαν στοίβα από τραπουλόχαρτα και μια κοινή πορεία ξεκινά. Αλλά πού θα οδηγήσει;