Το όνομα του Αντώνη Φούσα θα έχει η πλατεία της Ρεπετίστας

on .

REPETISTA PLATEIA FOYSAS 22 6 22

• Σε «Πλατεία Αντωνίου Γρ. Φούσα» θα μετονομαστεί η Κεντρική Πλατεία Ρεπετίστας, έπειτα από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πωγωνίου.

Αυτό ανακοίνωσε ο Πρόεδρός του Χρήστος Γκόγκος, κατά τη διάρκεια της πρώτης ημερίδας του Οδοιπορικού Υγείας και Αλληλεγγύης, χωρίς τον εμπνευστή του, πρ. Υπουργό  Αντ. Φούσα, έκδηλη τη συγκινησιακή φόρτιση αλλά και οι αναφορές στο έργο-παρακαταθήκη που άφησε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στο χωριό του, στο Δήμο Πωγωνίου, στην Ήπειρο, στη χώρα. 

Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στους «Μελάδες» που οραματίστηκε και σθεναρά πάλεψε για τη δημιουργία τους ο αείμνηστος πολιτικός, στη σκιά του πλατάνου που ο ίδιος φύτεψε. Ο Σύλλογος Γυναικών Πωγωνίου σε συνεργασία με τον Δήμο μερίμνησε για την παραμικρή λεπτομέρεια της εκδήλωσης, η οποία έγινε παρουσία της συζύγου του Αντ. Φούσα Ελένης και του γιου του Κωνσταντίνου (δικηγόρου) αλλά και πλήθους χωριανών και φίλων από το Δήμο Πωγωνίου. 

Σε συγκινησιακό κλίμα...

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης (φωτό 1η σελ.) χαρακτήρισε «αναπλήρωτο το κενό του Αντώνη Φούσα» και συμπλήρωσε: «Μας λείπει ο Αντώνης. 

Το Οδοιπορικό που εμπνεύστηκε και έθεσε σε εφαρμογή εδώ και δεκαπέντε χρόνια, συνεχίζεται σήμερα με τον καθηγητή, τον Στέφανο, που είναι πάντα δίπλα στα χωριά μας και συμβάλει στην επιστροφή μας στην κανονικότητα». 

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χρ. Γκόγκος ανέφερε ότι το Οδοιπορικό Υγείας και Αλληλεγγύης αποτελεί έναν πραγματικό μαραθώνιο υγείας, σε μία εποχή που έχουμε ανάγκη τη συμβολή των επιστημόνων, ενώ ο υποδιοικητής  της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Νικόπουλος τόνισε πώς περάσαμε συμπληγάδες αλλά η ιστορία δεν τελείωσε εννοώντας την πανδημία. 

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς Ιωαννίνων, Δ. Φλώρος ανέφερε μεταξύ άλλων για τον Αντώνη Φούσα ότι υπήρξε ακέραιος και ευθύς χαρακτήρας, με ήθος, θάρρος, συνέπεια, εντιμότητα, ειλικρίνεια και αγωνιστικότητα.

Ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς Κλέανδρος Παπαδόπουλος χαρακτήρισε αισθητή την απουσία του Αντ. Φούσα, ενώ η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Νούλα Χαρίση ευχαρίστησε όσους βοήθησαν στην επιτυχία της ημερίδας. 

Άλλοι χαιρετισμοί...

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Π. Τσιμογιάννης και ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της Ένωσης Βελλαϊτών Σωκράτης Μπαλάφας.  Στο ακροατήριο της ημερίδας, η οποία υπήρξε αφιερωμένη στη γιορτή των πατεράδων ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου Οδ. Πότσης, οι Αντιδήμαρχοι Θ. Φωτίου και Αν. Γιούνης, ο Γ.Γ. του Δήμου Πωγωνίου Στ. Βιρβίλης, το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» Σπ. Υφαντής, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων, κάτοικοι του χωριού αλλά και της ευρύτερης περιοχής. 

**

Την ομάδα επιστημονικών συνεργατών που συντόνισε ο Συντονιστής Τομέα Καρδιάς στο Metropolitan General Στέφανος Φούσας, αποτελούσαν οι Χαρ. Γώγος, Διευθυντής Παθολογικής - Λοιμωξιολογικής Κλινικής Metropolitan General («Post Covid εποχή»), o Γ. Σαρόγλου, ομ. Καθηγητής Παθολογίας και Διευθυντής-Λοιμωξιολόγος στο Metropolitan Hospital, η δρ. Έφ. Μάρκου, Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, η Σ. Τασολάμπρου, Ειδικός Γαστρεντερολόγος – Ενδοσκόπος, η Λ. Τάτση, Συντονίστρια 2ης ΤΟΜΥ,  η Ευθ. Στεφανάκη, Ειδικός Αλλεργιολόγος – Πρόεδρος της Ένωσης Αλλεργιολόγων και Ειδ. Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσοσολογίας, ο Χρ. Χαρίτος Ορθοπεδικός, η Αθ. Ζαχαρή Ψυχίατρος, ο Κ. Τσαγκλής Δικηγόρος και ο Στ. Σταύρου Πολιτικός επιστήμων-Msc.