Κινηματογραφικό αφιέρωμα στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

on .

NOYAR ARGYROTEXNIAS

• Θερινό κινηματογραφικό αφιέρωμα με τίτλο «Νουάρ στο φως του φεγγαριού» θα φιλοξενηθεί τις Τετάρτες του Ιουλίου, με ώρα έναρξης τις 21.00, στον υπαίθριο χώρο του Μουσείου Αργυροτεχνίας. 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αξιόλογες νεότερες ταινίες νουάρ από τα 80’s και τα 90’s που παραπέμπουν στις κλασικές ταινίες του είδους και διατηρούν αρκετά από τα στοιχεία των αντίστοιχων ασπρόμαυρων ταινιών. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Το πρόγραμμα 

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, την Τετάρτη, 6 Ιουλίου θα προβληθεί το φιλμ «Το Πέρασμα του Μίλερ» (Miller’s Crossing, διάρκεια: 115’ | ΗΠΑ, 1990) του Τζόελ Κοέν με τους Άλμπερτ Φίνεϊ, Γκάμπριελ Μπερν, Τζον Τορτούρο, Μάρσια Γκέι Χάρντεν.

Την Τετάρτη, 13 Ιουλίου, θα ακολουθήσει η ταινία «Λος Άντζελες Εμπιστευτικό» (L.A. Confidential, διάρκεια: 138’ | ΗΠΑ, 1997) βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Τζέιμς Ελρόι σε σκηνοθεσία Κέρτις Χάνσον, με τους Κέβιν Σπέισι, Ντάνι ντε Βίτο, Κιμ Μπέισινγκερ, Ράσελ Κρόου, Γκάι Πιρς. Η ταινία προτάθηκε για εννέα βραβεία Όσκαρ και κέρδισε δύο.

Την Τετάρτη, 20 Ιουλίου, θα προβληθεί το «Ο Διάβολος σε Μπλε Φόρεμα» (Devil in a Blue Dress, διάρκεια 102’ | ΗΠΑ, 1996), βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Γουόλτερ Μόζλι σε σκηνοθεσία Καρλ Φράνκλιν, με τους Ντένζελ Ουάσινγκτον, Τζένιφερ Μπιλς, Τομ Σάιζμορ, Ντον Τσιντλ.

Την Τετάρτη, 27 Ιουλίου, ακολουθεί η ταινία «Ποιος Παγίδεψε το Ρότζερ Ράμπιτ» (Who Framed Roger Rabbit, διάρκεια: 104’ | ΗΠΑ, 1988), βασισμένη σε μυθιστόρημα του Γκάρι Γουλφ σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Ζεμέκις, με τους Μπομπ Χόσκινς, Τζοάνα Κάσιντι, Κρίστοφερ Λόιντ. Η ταινία προτάθηκε για έξι βραβεία Όσκαρ κερδίζοντας τρία, ενώ της απονεμήθηκε και ειδικό βραβείο καλλιτεχνικού επιτεύγματος για τη δημιουργία των καρτούν.