«To Φεστιβάλ των Δέντρων» θα λάβει χώρα στα Γιάννενα

on .

FESTIVAL DENTRWN

• Μία πρωτότυπη διοργάνωση με περιβαλλοντικό περιεχόμενο, «To Φεστιβάλ των Δέντρων» θα υλοποιηθεί το επόμενο διάστημα με δράσεις στο Μουσείο Αργυροτεχνίας, στο Καφεθέατρο «Ολυμπία» και στο Νησάκι Ιωαννίνων. 

Τη διοργάνωση έχουν η Αρτέον Εκδοτική, οι Μονάδες Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου και Προστατευόμενων Περιοχών Ηπείρου, το Εργαστήριο Οικολογίας ΒΕΤ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Ιωαννίνων, σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς.

Στο Μουσείο Αργυροτεχνίας θα φιλοξενηθεί Έκθεση με 30 εικαστικά δέντρα από την εικονογραφημένη έκδοση «Τα Δέντρα του Τόπου μας» (Αρτέον Εκδοτική, 2021), ξυλόγλυπτα και έργα τέχνης από τις Συλλογές Θωμά Μπαλτά και Νίκου Όκκα, αρχαία ξύλινα μουσικά όργανα από τη Συλλογή Γιώργου Πολύζου και ξύλινα παραδοσιακά αντικείμενα καθημερινής χρήσης από το Μέτσοβο, ενώ «Ήχοι του Δάσους» από τον Peter Annear θα συνοδεύουν ακουστικά την έκθεση.

Tα εγκαίνιά της θα γίνουν μεθαύριο, Σάββατο και ώρα 18.00. Η έκθεση θα ξεκινήσει με ένα "Μουσικό Ταξίδι", από τους Δημήτρη Ζώνιο (Βιολί), Κώστα Σηφάκη (Βιόλα) και Μαρίνα Δημητριάδου (Φαγκότο) και θα ακολουθήσει η παρουσίαση του βιβλίου "Τα Δέντρα του τόπου μας", με ομιλητές τον Θωμά Μπαλτά (Εικαστικός), τον Βασίλη Νιτσιάκο (Καθ. Κοινωνικής Λαογραφίας - Παν. Ιωαννίνων), τον Γιώργο Πολύζο (Εικαστικός), την Καλλιόπη Στάρα (Ερευνήτρια/Συγγραφέας) και τον Άρη Τσικοντούρη (Εκδότης/Συγγραφέας/Εικαστικός). 

Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του Φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις βιβλίων, αφηγήσεις παραμυθιών, ομιλίες, χορωδίες, αφηγηματικά δρώμενα, προβολή ντοκιμαντέρ και δράσεις για παιδιά. Σκοπός του είναι, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, να γνωρίσει στο ευρύ κοινό τον πλούτο και την ποικιλία των δέντρων του βουνού και του λόγγου της ελληνικής φύσης και να προβάλλει τη σχέση τους με τον πολιτισμό, την ιστορία, τον μύθο και τις τοπικές κοινότητες της πατρίδας μας.