10.000 μαθητές απ’ όλη την Ήπειρο για το «Μια Γιορτή στου Νουριάν»!

on .

DHPETHE NTOYRIAN

• Στην ενεργό δράση επιστρέφει και πάλι, έπειτα από δύο  χειμώνες «σιωπής», η Παιδική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, η οποία ετοίμασε μάλιστα και θα παρουσιάσει τον επόμενο ενάμιση μήνα μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα παιδική παράσταση με κοινωνικά μηνύματα που δεν αφορούν μόνο τα παιδιά αλλά και τους ενήλικες!

Ο λόγος για το θεατρικό έργο «Μια Γιορτή στου Νουριάν» του Volker Ludwig, το οποίο έχει στο επίκεντρο επίκαιρα ζητήματα όπως αυτά της διαφορετικότητας, της ξενοφοβίας και της αποδοχής του άλλου. Η παράσταση κάνει πρεμιέρα αύριο το απόγευμα στο Καμπέρειο Θέατρο και από Δευτέρα θα ανεβαίνει πρωινές ώρες, προκειμένου να την παρακολουθήσου σχολεία απ’ όλη την Ήπειρο. Όπως, μάλιστα έγινε γνωστό χθες, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου στα γραφεία του Δημοτικού Θεάτρου, πάνω από 10.000 παιδιά αναμένεται να δουν το έργο!

Η συνέντευξη

Ιδιαίτερα χαρούμενη δήλωσε η Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων Χριστίνα Κωτσαντή για το γεγονός ότι η Παιδική Σκηνή επαναδραστηριοποιείται φέτος, έπειτα από δύο χρόνια απουσίας λόγω της πανδημίας. Όπως έκανε γνωστό, το ενδιαφέρον από πλευράς σχολείων είναι μεγάλο και τις συνολικά 32 παραστάσεις που θα δώσει το Δημοτικό Θέατρο με το έργο «Μια Γιορτή στου Νουριάν» θα τις παρακολουθήσουν 10.062 μαθητές και 400 εκπαιδευτικοί απ’ όλη την Ήπειρο. «Αυτή είναι μία πολύ ευχάριστη συγκυρία αφού μπορούμε πλέον να λειτουργούμε και πάλι κανονικά», σημείωσε. 

Από την πλευρά του ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Χάρης Πεχλιβανίδης επίσης εξέφρασε τη χαρά του για το νέο θεατρικό εγχείρημα. Όπως είπε χαρακτηριστικά, σχολιάζοντας το θέμα της παράστασης, «έχουμε χρέος απέναντι στα παιδιά να ασχολούμαστε με σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα μέσα από τη θεατρική πράξη. Η διαφορετικότητα, η αποδοχή του άλλου και η ξενοφοβία πρέπει να μπουν στο θεατρικό ρεπερτόριο το οποίο αφορά τα παιδιά». Ο κ. Πεχλιβανίδης παρουσίασε στη συνέχεια όλους τους συντελεστές του «Μια Γιορτή στου Νουριάν».

Τελευταίος πήρε το λόγο ο σκηνοθέτης της παράστασης Βασίλης Κουκαλάνι, ο οποίος έκανε λόγο για μία ιδιαίτερη παράσταση με θεματική που ουσιαστικά είναι για μεγάλους, και που  ταράζει τα νερά του κατεστημένου παιδικού θεάτρου στην Ελλάδα, μιας και, όπως είπε χαρακτηριστικά, «τοποθετεί στο κέντρο των γεγονότων, της δράσης και της ζωής τα ίδια τα παιδιά». Παράλληλα, σημείωσε με έμφαση πως τα παιδιά γενικά στα πιο σύνθετα κοινωνικά προβλήματα δίνουν τις πιο απλές, λογικές και αυθόρμητες λύσεις, σε αντίθεση με τους μεγάλους που κολλάνε!

Αύριο η πρεμιέρα

Αύριο, Κυριακή και ώρα 18.00 θα κάνει πρεμιέρα στο Καμπέρειο Θέατρο η παράσταση της Παιδικής Σκηνής του ΔΗΠΕΘΕ «Μία γιορτή στου Νουριάν». Μετάφραση / Διασκευή / Σκηνοθεσία: Βασίλης Κουκαλάνι. Βοηθός σκηνοθέτη: Ιωάννα Λιούτσια. Σκηνογραφία / Ενδυματολογία: Αλεξάνδρα Σιάφκου - Αριστοτέλης Καρανάνος. Τραγούδι παράστασης: ActiveMember. Μουσική: Κώστας Νικολόπουλος. Φωτισμοί: Γιώργος Αγιαννίτης. Παίζουν οι: Γιώργος Ιωσηφίδης, Σπύρος Δασκαλάκης, Αλέξανδρος Μούστας, Ναταλία Πήδουλα, Ηρώ Χαλκίδη, Χρήστος Χρήστου.

 Τα εισιτήρια για την πρεμιέρα κοστίζουν 10 ευρώ η γενική είσοδος, 5 ευρώ για μαθητές, φοιτητές, στρατευμένους, πολύτεκνους, πολίτες άνω των 65 ετών, ΑΜΕΑ και άνεργους.

ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ