Σε αύξηση των τουριστών από τη Βρετανία προσδοκά η Ήπειρος

on .

EKTHESH LONDINO 14 11 22

• Να αξιοποιήσει τη θετική «αύρα» που υπάρχει για τον τουρισμό μας σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες,  επιδιώκει η Περιφέρεια Ηπείρου συμμετέχοντας σε μεγάλες Διεθνείς Εκθέσεις του εξωτερικού. Τελευταίος «σταθμός» ήταν το Λονδίνο, στο οποίο διοργανώθηκε η Παγκοσμίου επιπέδου Έκθεση WTM. Η συμμετοχή της Περιφέρειας έγινε στο πλαίσιο του χρηματοδοτούμενου από το ΕΣΠΑ προγράμματος τουριστικής προβολής. 

Η αποστολή της Περιφέρειας Ηπείρου, πρόβαλε τα χαρακτηριστικά του προορισμού «Ήπειρος», που τον διαφοροποιούν τους άλλους της χώρας, και ο οποίος συνδυάζει  τον ορεινό με τον θαλάσσιο τουρισμό, το φυσικό περιβάλλον, τη γαστρονομία, τον πολιτισμό και τους αρχαιολογικούς χώρους και το πλήθος των εναλλακτικών μορφών τουρισμού. 

Στροφή στον εναλλακτικό τουρισμό

Ο εναλλακτικός τουρισμός, ήταν ο τομέας στον οποίο δόθηκε επίσης μεγάλη έμφαση, καθώς διαπιστώνεται  στροφή ενός μεγάλου αριθμού επισκεπτών από ξένες χώρες προς αυτή τη μορφή. Στο πλαίσιο αυτό έγινε παρουσίαση με ήχους, εικόνες και γεύσεις από διοργανωτή υπαίθριων δραστηριοτήτων (Γ. Πουλόπουλο) στο πλαίσιο παράλληλης εκδήλωσης  που διοργανώθηκε, σε ελληνικό εστιατόριο του Λονδίνου, με καλεσμένους Βρεττανούς δημοσιογράφους και bloggers, στους οποίους παρατέθηκε γεύμα Ηπειρωτικής κουζίνας.   

Τη θετική εικόνα για τον τουρισμό της Ηπείρου, ενίσχυσε η blogger και ταξιδιωτική συγγραφέας Karen Warren, η οποία ως «πρεσβευτής» της Ηπείρου, μίλησε με τα θερμότερα λόγια για την  περιοχή μας  και την εμπειρία της από τον προορισμό, ενώ τόνισε ότι η Ήπειρος στηρίζει περισσότερο από κάθε άλλη περιοχή το σλόγκαν «Ήπειρος των 4 εποχών», καθώς ο προορισμός προσφέρεται για διακοπές όλο τον χρόνο.

Πολλές συναντήσεις

Από το μεγάλο αριθμό επισκεπτών του Περιπτέρου της Ηπείρου, αλλά και τις πολλές συναντήσεις Β2Β που έγιναν από επιχειρηματίες του κλάδου με τουριστικούς πράκτορες από την Βρετανική (και όχι μόνο) αγορά, σχηματίστηκε η εικόνα ενός αυξανόμενου ενδιαφέροντος για τον τουρισμό μας, που θα πρέπει βέβαια να μετουσιωθεί σε αποτέλεσμα. 

Ο Υπ. Τουρισμού

Ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, στην επίσκεψή του (μαζί την Γ.Γ. Ολυμπία Αναστασοπούλου και τον Γ.Γ. ΕΟΤ Δ. Φραγκάκη) στο Περίπτερο της Περιφέρειας αναφέρθηκε στη δυναμική που καταγράφει η Ήπειρος στον τουρισμό, αλλά και στην καμπάνια του Υπουργείου για συνολική ανάδειξη των ορεινών περιοχών και του χειμερινού τουρισμού. 

Τουρισμός όλο το χρόνο 

Την εκδήλωση χαιρέτησε εκ μέρους του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και Στέλεχος του Τμήματος Τουρισμού Περιφέρειας Ηπείρου κ. Ηλίας Γκαρτζονίκας, ο οποίος τόνισε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ηπείρου ως έναν εξαιρετικό προορισμό για όλο το χρόνο, που συνδυάζει εξαιρετικά το ορεινό με το παραθαλάσσιο τοπίο προσφέροντας πλήθος αυθεντικών εμπειριών στον Επισκέπτη. Παράλληλα αναφέρθηκε στην επιδίωξη της Περιφέρειας να έχει η Ήπειρος ολοκληρωμένη τουριστική ταυτότητα που να διακρίνεται από το κριτήριο της ποιότητας ώστε τα οφέλη να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια στο χρόνο. 

Τέλος κατά τη διάρκεια της Έκθεσης τα στελέχη της Περιφέρειας  πραγματοποίησαν  συναντήσεις με επιτελικά στελέχη  αερομεταφορέων, μεταξύ των οποίων η Aegean και η Jet2, όπου συζητήθηκαν εκτός από τα υφιστάμενα δρομολόγια, η δυνατότητα ανάπτυξης νέων συνδέσεων από και προς τα Αεροδρόμια Ιωαννίνων και Ακτίου. 

Να σημειωθεί ότι στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου φιλοξενήθηκαν, ο Δήμος Ιωαννιτών με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Γεώργιο Λώλη, καθώς επίσης  επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου της Ηπείρου, που φέτος ήταν περισσότεροι από κάθε άλλη φορά.