Δράση για την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού

on .

MOYSEIO ARGYROTEXNIAS

 Δράση ευαισθητοποίησης, για ενήλικες, με τίτλο «Το δικαίωμα του παιδιού στην αθωότητα», διοργανώνει αύριο, Κυριακή (ώρα 11:00), στο Μουσείο Αργυροτεχνίας το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με τη διεπιστημονική ομάδα του Κοινοτικού Κέντρου Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων της Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Τι γνωρίζουμε για τα δικαιώματα των παιδιών και πως μπορούμε να τα προστατέψουμε;  Η δράση περιλαμβάνει σχετική επιστημονική εισήγηση από τον κ. Κωνσταντίνο Κώτση, επικ. καθηγητή Παιδοψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. 

Στη συνέχεια, ακολουθεί βιωματικό εργαστήρι για γονείς στο οποίο οι συμμετέχοντες θα μοιραστούν σκέψεις και συναισθήματα που προκαλεί το άκουσμα της παιδικής κακοποίησης. Το εργαστήρι συντονίζουν: ο κ. Νικόλαος Τζιάκης, ψυχίατρος παιδιών και εφήβων, διευθυντής ΕΣΥ, η κ. Ιουλιανή Κούλλουρου, ψυχίατρος παιδιών και εφήβων, επιμελήτρια Β’ ΕΣΥ, η κ. Αρετή Λιόντου, ψυχολόγος και η κ. Νικολέτα Γεωργίου, κοινωνική λειτουργός.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

• Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις στο τηλέφωνο 26510 64065 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00).