Στάση στο Ροδοτόπι έκανε το Οδοιπορικό Υγείας

on .

rodotopi

• Στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Ροδοτοπίου φιλοξενήθηκε το Οδοιπορικό Υγείας και Αλληλεγγύης μετά από πρόσκληση της Τοπικής Κοινότητας, σε συνεργασία με το Δήμο Ζίτσας, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου, τους Συλλόγους Βελλαϊτών Ιωαννίνων και Αθηνών και τον Ιατρικό Σύλλογο Ιωαννίνων.

«Πραγματική ευλογία» χαρακτήρισε το έργο του Στέφανου Φούσα και των επιστημόνων συνεργατών του, στο Οδοιπορικό Υγείας και Αλληλεγγύης, ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Mάξιμος, στην κήρυξη της έναρξης των εργασιών της ημερίδας για την πρόληψη ιατρικών παθήσεων και εξαρτήσεων. 

Η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Αγνή Νάκου, αφενός αφηγήθηκε τη βιωματική εμπειρία επισκέπτη των Τζουμέρκων και ευτυχή -όπως αποδείχτηκε- ακροατή των εισηγήσεων του Οδοιπορικού στον Καταρράκτη Άρτας, την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου, ο οποίος εξήρε τη σημασία όσων άκουσε από τον Καθηγητή Καρδιολογίας ώστε να απευθυνθεί έγκαιρα σε Νοσοκομείο και να αποφύγει τα χειρότερα και αφετέρου επισήμανε ότι «οφείλουμε όλοι μας να ευχαριστούμε τον κ. Φούσα και τους ιατρούς και άλλους επιστήμονες του Οδοιπορικού Υγείας γιατί αφιερώνουν το χρόνο τους στην πρόληψη, δίχως το παραμικρό όφελος». 

Τους διοργανωτές της εκδήλωσης συνεχάρη «για την πρωτοβουλία τους» ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ζίτσας Σπυρίδων Πάϊκας, ενώ η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σωτηρία Καζνέση - Μαμακή ευχαρίστησε τον Καθηγητή για την άμεση ανταπόκριση στην πρόσκληση και την παρουσία του Οδοιπορικού για μία ακόμη φορά στο Ροδοτόπι. 

Χαιρετισμό, εκ μέρους των Βελλαϊτών, απηύθυνε ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς Ιωαννίνων Δημήτριος Φλώρος, προσθέτοντας και τη δική του προσωπική εμπειρία από το Οδοιπορικό σε πρόβλημα υγείας που κλήθηκε να αντιμετωπίσει. Την ομάδα επιστημονικών συνεργατών συντόνισε ο Στέφανος Φούσας.