Γ. ΓΑΚΗΣ: «Διανύσαμε μία μαγική μουσική διαδρομή 30 ετών…»!

on .

GAKHS GIORGOS

Τριάντα ολόκληρα χρόνια πέρασαν από το… μακρινό πια 1993, όταν στον θρυλικό εκείνη την εποχή «Μύλο» της Θεσσαλονίκης έκανε την πρώτη του εμφάνιση ένα συγκρότημα το οποίο αποτελούσαν οι Γιαννιώτες αδελφοί Γιώργος και Σωτήρης Γάκης, η Αμερικανίδα ερμηνεύτρια Τζούλι Μασίνο και Θεσσαλονικείς μουσικοί. 

Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι. Ο Γιώργος Γάκης και οι Troublemakers διάνυσαν μία διαδρομή η οποία είχε απ’ όλα. Δυσκολίες, εμπόδια, πολλή προσπάθεια, αλλά και σπουδαίες στιγμές, τηλεοπτικές εμφανίσεις σε αθηναϊκούς σταθμούς, επιτυχημένα live, συνεργασίες επί σκηνής με μεγάλα ξένα συγκροτήματα και φυσικά αρκετούς δίσκους. 

Αυτή τη διαδρομή γιορτάζουν φέτος οι Troublemakers, οι οποίοι θα κάνουν απόψε μία μεγάλη εκδήλωση στα Γιάννενα παρουσία όλων των μουσικών που κάποια στιγμή συνάντησαν στον δρόμο τους, αλλά και της νέας γενιάς του Γιαννιώτικου ροκ, ενώ έπεται και συνέχεια. Με αφορμή τη εκδήλωση, ο Γιώργος Γάκης μίλησε στον «Π.Λ.» κάνοντας μία μικρή ανασκόπηση αυτής της τριανταετούς πορείας. 

«Μαγική διαδρομή…»

 «Πραγματικά, δεν κατάλαβα πώς πέρασαν όλα αυτά τα χρόνια. Παρά τις κάποιες λογικές δυσκολίες, η διαδρομή υπήρξε τουλάχιστον μαγική. Όταν ξεκινάει ένα παιδί απ’ τα Γιάννενα όπως εγώ τη δεκαετία του ΄80, όλα αυτά που ζήσαμε μετέπειτα δεν ήταν για εκείνο παρά ένα όνειρο άπιαστο. Το να γίνεις αναγνωρίσιμος δεν ήταν εύκολο πράγμα. Οπότε, μέσα από αυτή τη διαδρομή, με όχημα τους Troublemakers, έκανα πραγματικότητα τόσα όνειρα, έβγαλα τα παιδικά μου απωθημένα», τονίζει ο δημοφιλής Γιαννιώτης ρόκερ ερωτηθείς για τα τριάντα χρόνια της μουσικής του πορείας.

Τι θυμάται όμως εκείνος περισσότερο από όλη αυτή διαδρομής; Όπως λέει, η συνύπαρξη επί σκηνής με θρυλικά συγκροτήματα της hard rock μουσικής, όπως οι White Snake, οι Deep Purple και οι Scorpions ήταν για εκείνον αξέχαστες στιγμές, ενώ πολύ σημαντικές ήταν επίσης οι κυκλοφορίες των δίσκων των Troublemakers. 

Mάλιστα, η χθεσινή ημέρα ήταν μία ημέρα ορόσημο για το συγκρότημα, καθώς κυκλοφόρησε το νέο τους cd με τίτλο «Pararell Dimensions». Ένας δίσκος που, όπως τονίζει ο Γ. Γάκης, αποτελεί παγκόσμια κυκλοφορία! Χθες εξάλλου, κυκλοφόρησε στην πλατφόρμα youtube και το νέο τους βιντεοκλίπ για το ομώνυμο κομμάτι του cd.

Θα υπάρξει συνέχεια

Tα 30 χρόνια, λοιπόν, της διαδρομής αυτής θα γιορταστούν σήμερα στα Γιάννενα, αλλά και στις 9 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη, στην πόλη απ’ όπου ξεκίνησαν όλα, με μία μεγάλη συναυλία των Troublemakers στην οποία θα συμμετέχει και η πολυμελής Συμφωνική του Δήμου Θεσσαλονίκης. Και μετά τι, είναι το ερώτημα, με τον Γ. Γάκη να ξεκαθαρίζει ότι θα υπάρξει δυναμική συνέχεια. «Ευτυχώς, δεν βρισκόμαστε στη φάση να είμαστε μόνο νοσταλγοί του παρελθόντος. Είναι πολύ ωραίο αυτό που κάναμε, το τιμάμε, το αγαπάμε, όμως αυτή τη στιγμή θεωρώ ότι βρισκόμαστε στο αποκορύφωμά μας. Κάναμε μία φοβερή δισκογραφική δουλειά για τα δεδομένα της μουσικής που αντιπροσωπεύουμε, που πιστεύω ότι θα κάνει αίσθηση. Όπως και να ‘ναι, είχαμε την ανάγκη να δείξουμε και το δημιουργικό κομμάτι της ιστορίας μας. Με αφορμή την κυκλοφορία του δίσκου θα γίνουν παρουσιάσεις. Ήδη έχω κάνει συνεντεύξεις από Ιαπωνία, έως Γερμανία και ΗΠΑ και θα κάνουμε και κάποιες εμφανίσεις τουλάχιστον στην Ευρώπη», τονίζει με έμφαση.

Το Castle Rock Festival

Βασικός στόχος όμως παραμένει το Castle Rock Festival, το οποίο, όπως αναφέρει ο Γιαννιώτης μουσικός, είναι ήδη κλεισμένο και θα λάβει χώρα το τριήμερο 4 έως 6 Σεπτεμβρίου. Η φετινή διοργάνωση θα είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Μωυσή Ελισάφ, ο οποίος τη στήριξε διαχρονικά. «Στο πλαίσιό του επιφυλάσσουμε μία πολύ ωραία έκπληξη, νοσταλγική, για τους Γιαννιώτες που έζησαν τις δεκαετίες του ΄80 και του ΄90. Θα θυμίσει πολλά πράγματα σ’ αυτή τη γενιά», λέει με νόημα ο Γ. Γάκης.

Η σημερινή εκδήλωση

Στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας», του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών θα γιορτάσουν σήμερα, Σάββατο τα 30 χρόνια της μουσικής τους πορείας ο Γιώργος Γάκης και οι Troublemakers. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 19:00 με την προβολή του ντοκιμαντέρ «15 χρόνια Troublemakers» και στις 20:30 θα ξεκινήσει ένα πάρτυ με τη συμμετοχή πάνω από 100 μουσικών επί σκηνής. Παράλληλα, θα παρουσιαστεί και ο νέος δίσκος του συγκροτήματος «Parallel Dimensions». 

Συμμετέχουν οι Troublemakers με τους Σωτήρη Γάκη: drums, Άκη Κασκάνη: bass, Μπάμπη Σαγανά: guitar, Κώστα Κωσταδήμα: guitar, Παναγιώτη Βούλγαρη: keyboards, Κώστα Δημητρίου: drums και τον Γιώργο Γάκη στα φωνητικά. Special guests θα είναι οι Fortissimo και η Μπαντίνα Φιλαρμονικής του Δήμου Ιωαννιτών σε Μουσική Διεύθυνση Χρήστου Γεωργάνου. Επίσης, θα εμφανιστούν οι: Αχιλλέας Παπαγρηγορίου, Φαίδωνας Μαρκούλας, Πάνος Φλετζούρης, Ηλίας Σωτηριάδης,  Αλέξης Μπότης, Μιχάλης Ποτσίκας, Κωνσταντίνα Νάστου, Μάκης Σωτηρόπουλος, Θωμάς Μήτσης, Βασίλης Λαγδάς, Αδριανός Κυπριανός και Άγγελος Αντώνογλου, καθώς και μέλη των: Bloodvault , Delusion, The great escape, InΣomnia, Lioneye, Red dice, Felony case, J.P.G. EDOUARTH, Cherry ties, Rocking Rebels, En Stigma, Blues People, Fuzzy nerds, Mozes Remax, Neperia, Ushala, ΗΝΟΡΟ και Sons of Trouble.