ΤΟΛΜΗΡΑ

on .

ΤΑ ΚΑΛΑ ΝΕΑ...
Τα καλά νέα έρχονται από την Λ. Νιάρχου που ενώνει πόλη με Πανεπιστήμιο, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και Πεδινή. Τα καλά νέα έχουν να κάνουν με την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου, με την οποία εγκρίθηκε το ποσό των 25,7 εκ. ευρώ για την δημοπράτησή της. Το μεγάλο βήμα έγινε και πλέον απομένουν ο διαγωνισμός που θα είναι διεθνής και οι αποζημιώσεις των απαλλοτριωμένων εκτάσεων των παροδίων. Πρόκειται για ένα έργο που σαν ιδέα ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 2000 και ευτυχώς φτάνει στην υλοποίηση.

ΤΟ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕ!
Αν και υπήρξαν αρκετές αντιδράσεις των παροδίων, αν και ο Δήμος Ιωαννιτών το είχε σε δεύτερο πλάνο, εν τούτοις η Περιφέρειας δια της Τατιάνας Καλογιάννη το περπάτησε το έργο και νάτο τώρα να φτάνει λίγο πριν στην υλοποίηση.

ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΟΙΡΑ...
Με την δρομολόγηση της Λ. Νιάρχου το έργο περνάει στην πρώτη θέση σε σχέση με το όνειρο της Δημοτικής Αρχής για τον μεγάλο δακτύλιο Γεννηματά - Πανηπειρωτικό. Ένα έργο που ενώ το είχε σε πρώτη προτεραιότητα η Δημοτική Αρχή, τώρα περνάει σε δεύτερη, αν δεν πάει στα αζήτητα κι αυτό διότι τα βρήκαν μπαστούνια από τους δικούς τους «επαναστάτες» παλαιότερων εποχών...

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΡΓΟ!
Απομένουν επτά μήνες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και η σημερινή Δημοτική Αρχή πάει σ’ αυτές εντελώς «γυμνή»! Εννιά χρόνια στην εξουσία ως παράταξη συνέχεια της Δ.Α. Φ. Φίλιου - Μωυσή και μια πινελιά σε έργο δεν έβαλαν. Ο ιστορικός του μέλλοντος δεν θα έχει να θυμάται για να καταγράψει ένα έργο που να έχει σφραγίδα Μπέγκα - Μανταλόβα - Χρυσοστόμου - Δουβανά και των υπολοίπων παιδιών.

ΔΑΧΤΥΛΟΔΕΙΧΤΟΥΜΕΝΟΙ!..
Θα θυμούνται ίσως οι Γιαννιώτες του μέλλοντος ότι υπήρξε ένα κενό εννέα ετών κατά το οποίο η ξηρασία από έργα επικράτησε σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του Δήμου. Αυτή η περίοδος θα αποτελέσει το παράδειγμα προς αποφυγή στις μελλοντικές δημοτικές αρχές. Θα είναι δαχτυλοδειχτούμενοι όταν θα γίνονται οι σχεδιασμοί για τα Γιάννενα του μέλλοντος!

ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ...
Σ’ αυτά τα εννιά χρόνια η τακτική της δημιουργίας πενταμελών επιτροπών από τρία άτομα και του δόγματος «κάτι που μπορείς να κάνεις σήμερα άστο γι’ αύριο», επικράτησαν απόλυτα και η πόλη μας δυστυχώς ρίχτηκε στα σκουπίδια! Έλλειψαν τα έργα και περίσσεψαν τα ταξίδια αναψυχής ανά τον κόσμο με το πρόσχημα της εξωστρέφειας και της τουριστικής ανάδειξης της πόλης μας...

ΟΣΟ ΕΝΑ ΔΥΑΡΙ!
Έγραψα σκουπίδια και μου ήλθε στο νου αυτή η υπόθεση με τους βυθιζόμενους κάδους που στο Δήμο μας αποκτούνται με ποσά τέτοια που θα αγοράζαμε ένα δυάρι διαμέρισμα! Κοντά στις 60.000 ευρώ ο κάθε κάδος στοιχίζει στο Δήμο μας όταν είναι γνωστό ότι παρόμοιους σε άλλους δήμους τους αποκτούν με 10.000 ευρώ! Αυτό το ζήτημα έχει μείνει στο σκοτάδι και εδώ είμαστε να δούμε αν όσα διαδίδονται περί της διαφοράς τιμής για ίδιας αποδοτικότητας αντικείμενα έχουν βάση.

ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ...
Να μην είμαι άδικος όμως με τον αντιδήμαρχο Νίκο Γκόλα που επιμελείται τον εξωραϊσμό των πλατειών. Στην Πλατεία Πάργης υπερδιπλασιάστηκε ο χώρος τοποθέτησης καθισμάτων των παρακείμενων καφετεριών και κάπως έτσι ήλθε η ανάπτυξη! Η εταιρία που ανέλαβε την Πλατεία φρόντισε για την αύξηση των καθισμάτων που σημαίνει αύξηση της πελατείας των καφετεριών που στο μέλλον ίσως μεταφραστεί και σε ψηφαλάκια για τοπική ή εθνική χρήση!

ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΗΤΙΚΟ;..
Με αδίκησες, μου παραπονέθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Λευτέρης Δουβανάς. Δεν έγραψες το όνομά μου όταν έγραφες για την πρότασή μου σχετικά με την αποκατάσταση του Τζαμιού του Ασλάν πασά που πρότεινα να την αναλάβουν οι Μουσουλμάνοι! Εδώ είμαστε να αποκαταστήσουμε την τάξη, κ. Λευτέρη μας, αν αυτό είναι τιμητικό για την πόλη μας και την Δημοτική της Αρχή. Άντε να δούμε Μουσουλμάνους να φτιάχνουν το γερμένο και ξεσκούφοτο τζαμί και να τρέχουν για προσκυνήματα!

ΦΕΥΓΟΥΝ ΤΑ «ΠΟΝΤΙΚΙΑ»!
Όταν το πλοίο βουλιάζει τα πρώτα που την κάνουν είναι τα ποντίκια! Δέστε τι γίνεται τελευταία στην ΕΡΤ και πείτε μου αν έχει καμιά τύχη το «σαπιοκάραβο» που λέγεται κυβέρνηση. Λακάνε ένα - ένα τα «ποντίκια» της ΕΡΤ, τα οποία είχε επιστρατεύσει η ίδια η κυβέρνηση για να ροκανίζουν την σκέψη του λαού!

ΠΛΕΡΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ!
Συνεχώς ακούμε και βλέπουμε παραιτήσεις και καταγγελίες εναντίον του καθεστώτος που επικρατεί στην κρατική ενημέρωση. «Ζηλεύουν την πλέρια ενημέρωση της ΕΡΤ γι’ αυτό την πετροβολούν», λέει ο πολιτικός προϊστάμενος Ν. Παππάς και ακόμη γελούν και τα «τρωκτικά» που μένουν και τσιμπιούνται για το όνειρό του! Η πλέρια ενημέρωση είναι από τους Ακριβοπούλου - Καψιώχα και Κοτρώτσιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ!
Όταν φύγει και ο τελευταίος «επαναστάτης» να μη κλείσει τις πόρτες διότι οι ίδιοι, αν όχι όλοι, θα ξαναγυρίσουν να υπηρετήσουν τον επόμενο! Είναι αγαπημένη συνήθεια πολλών εξ’ αυτών να υπηρετούν πολλούς κυρίους διότι τη λέξη «τσίπα» ούτε που την έχουν ακούσει, ούτε που έχουν δει πώς γράφεται!

ΕΝΑ... ΔΑΦΝΙ!
Διακρίνονται για την συνέπεια και για το ήθος τους, πολιτικό ή μη, οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που κυβερνούν τη χώρα τέσσερα χρόνια περίπου. Αν θέλουμε να κυβερνήσουμε ξανά τη χώρα πρέπει να κλείσουμε φυλακή τους αντιπάλους μας, λέει ο Πολάκης που δεν υπάρχει ένα... Δαφνί γι’ αυτόν και ακόμη κυκλοφορεί ελεύθερος: Η δημοκρατία τρέχει από τα πατζάκια του και η αντρίλα του από τα μουστάκια του Υφυπουργού Υγείας που έχει αναλάβει το ρόλο του τσοπανόσκυλου στην κυβέρνηση!

ΘΕΛΕΙ... ΕΚΤΟΞΕΥΣΕΙΣ!
Νάτον και τον λεβένταγα τον Πάνο τον διπλωμένο στα τέσσερα με την καρέκλα της εξουσίας δεμένη στα καπούλια του. Θα φέρει το Ακροτήριο «Κανάβεραλ» στα νησιά του Αιγαίου για να κάνει εκτοξεύσεις διαστημοπλοίων στο διάστημα επικουρώντας τον Υπουργό Διαστήματος Νίκο Παππά. Θεέ μου, που έμπλεξε αυτός ο τόπος. Λίγοι ζουρλομανδύες δεν έχουν μείνει από το Δρομοκαΐτειο να τους φορέσουν σ’ όλο αυτό το τουρλουμπούκι;

ΑΣ ΞΑΝΑΒΓΑΛΕΙ ΓΛΩΣΣΑ!
Ήξερε ο Πρωθυπουργός για τις διαπραγματεύσεις μου στις ΗΠΑ με τις οποίες θα φτιάξουν χρυσές βάσεις στη χώρα μας οι Αμερικανοί, λέει ο Πάνος και καρφώνει Αλέξη, ο οποίος έκανε τον μ...κα στην Κεντρική Επιτροπή! Όσο ο Αλέξης έκανε τον μ...κα οι σύντροφοί του ξιφουλκούσαν εναντίον του ξεφωνισμένου συνεταίρου τους και τον έριχναν στην πυρά! Κάπως έτσι πήρε θάρρος ένας Παπαδόπουλος από τα Τρίκαλα κι έβγαλε γλώσσα εναντίον του φαρδοκάπουλου υπουργού. Ποιος είδε τον Θεό και δεν τον φοβήθηκε. Δεν του έκανα ρουσφέτια του Τρικαλινού Βουλευτού γι’ αυτό δεν με θέλει, είπε ο Πάνος και ένας ψιλοχαμός έγινε. Άμα θέλει, ας ξαναβγάλει γλώσσα ο Παπαδόπουλος που όλως τυχαίως η κόρη του είναι διορισμένη σε θέση γενικής γραμματέως σε υπουργείο!

ΣΤΑΓΟΝΑ...
Ούτε μια σταγόνα πετρελαίου θέρμανσης δεν έσταξε από τις αντλίες των πρατηρίων διανομής από την περασμένη Δευτέρα που άνοιξε η σχετική περίοδος. Με 1,20 ευρώ το λίτρο ποιος να τολμήσει να γεμίσει δεξαμενή όταν τα όβολα λειψά και η κυβέρνηση βαρβάτη! Στα ογδόντα λεπτά το λίτρο το είχαν αφήσει οι ΣαμαροΒενιζέλοι και δεν άρεσαν τότε στο πόπολο, διότι ο Αλέξης τους το εύρισκε ακριβό που, εδώ που τα λέμε, ακριβό ήταν και τότε. Τώρα όλοι μούγκα για να μη κακολογηθούν οι ΤσιπροΚαμμένοι που θα μετατρέψουν την Κάρπαθο σε... κοσμοδρόμιο!

ΘΕΣΜΙΚΟΣ...
Από την προηγούμενη εβδομάδα ο Σπ. Ριζόπουλος έθεσε τον εαυτό του στην κρίση των Ηπειρωτών ως υποψήφιος Περιφερειάρχης, κάτι που του προσδίδει την έννοια του «θεσμού». Σαν «θεσμός» πλέον ο κ. Ριζόπουλος εκτός από την κοινωνία στην οποία θα απευθυνθεί για να ζητήσει στήριξη, φαντάζομαι ότι θα ζητήσει ενημέρωση από άλλους θεσμοθετημένους φορείς. Είμαι περίεργος να δω ποιες πόρτες θ’ ανοίξουν, ποιες θα αντισταθούν και ποιες θα κλείσουν ερμητικά.

ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ...
Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα ανοίγουν πόρτες σε Δημητρίου του ΚΙΝΑΛ, για του οποίου τον ρόλο πολλά θρυλούνται ή στον Γ. Ζάψα αν υιοθετηθεί από ΣΥΡΙΖΑ! Θέλω να δω Ριζόπουλο να κτυπά πόρτα Μάξιμου και να γίνεται θαύμα! Μη ξεχνάμε ότι ο Χριστός ήλθε στη γη για αμαρτωλούς, αν έτσι χαρακτηρίζεται ο Ριζόπουλος που θέλει να γίνει Περιφερειάρχης Ηπείρου...

ΟΙ ΑΘΕΟΙ
Δεν μεταβιβάζονται στο υπερταμείο τα μνημεία και οι αρχαιολογικοί χώροι μας διαβεβαιώνει η Υπουργός Πολιτισμού Μ. Ζορμπά! Τώρα ανησυχούμε περισσότερο από πριν και επειδή το είπε μια νεοΣυριζαία Υπουργός, η οποία προέρχεται από την φυλή των πρασίνων. Δεν πιστεύει κανείς όταν οι διαβεβαιώσεις γίνονται από μία κυβέρνηση που τα ξεπούλησε όλα και θα χρειαστούν πολλά Οθωμανικά Λουτρά να ξεπλυθούν από τις αμαρτίες, αν και άθεοι!
ΤΟ 2020...
Εφέτος γιοκ πετρέλαιο και θα περιμένουμε το 2020 που θα έλθει το φυσικό αέριο το οποίο θα είναι φθηνό για να ξεστάνουμε το κοκαλάκι μας! Αν δεν το μάθατε, σας το μεταφέρω. Το φυσικό αέριο θα έλθει σε όλη την Ήπειρο το 2020. Βάσει του 5ετούς προγράμματος ανάπτυξης δικτύων διανομής στο οποίο εντάχθηκε η Περιφέρεια Ηπείρου!

ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΕ!..
Δεν είναι που η Περιφέρεια της Ηπείρου θα φέρει φυσικό αέριο στην Ήπειρο, είναι που το έκανε χωρίς να ρωτήσει τον Δήμαρχο Ιωαννίνων, ο οποίος είχε αναλάβει πρωτοβουλίες οι οποίες όμως έμειναν στις καλές προθέσεις. Σαν να έκλεψε τη μπουκιά από το στόμα του κ. Μπέγκα το δίδυμο Αλ. Καχριμάνης - Τατιάνα Καλογιάννη που υποσχέθηκαν φυσικό αέριο στην Ήπειρο. Άραγε, προτού μπουν σ’ αυτό τον κόπο Αλέκος - Τατιάνα ενημέρωσαν τον Δήμο Ιωαννιτών ή το κράτησαν για τον εαυτό τους και για να έχουμε το φαινόμενο να μη γνωρίζει η κάτω πλατεία τι κάνει η πάνω;

ΑΕΡΙΟ ΚΑΙ ΛΟΥΤΡΑ...
Φυσικό αέριο εσείς, Οθωμανικά Λουτρά εμείς, απαντά η δημαρχοπαρέα που φιγουράριζε φαρδιά - πλατιά με τη νέα Υπουργό Πολιτισμού προερχόμενη από το ΠΑΣΟΚ συντρόφισσα Μυρσίνη Ζορμπά. Εδώ που τα λέμε, τα Οθωμανικά Λουτρά χρειάζονται για ένα επιπλέον λόγο κι αυτός είναι το ξέπλυμα από τις αμαρτίες εννέα ετών. Το τονίζω, εννέα ετών, διότι τόσα είναι από τότε που κυβερνούν τον Δήμο οι ίδιοι άνθρωποι για να φτάσουν σ’ ένα σημείο να διαφημίζουν την ανακατασκευή των Οθωμανικών Λουτρών που ΘΑ γίνουν κάποτε, σε κάποια άλλη ζωή, επειδή το υποσχέθηκε η πρώην συντρόφισσά τους Υπουργός Πολιτισμού!

 

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.