Δυο φορείς ενώνουν δυνάμεις για καινοτόμο κοινωφελή σκοπό!

on .

FRONTZOY POLITEIA 1

• Μια πρωτότυπη εκπαιδευτική δράση αναπτύσσουν στα Γιάννενα η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία - Αρσάκεια Σχολεία και η «Φρόντζου Πολιτεία».
Το πρότζεκτ, με τίτλο «Where generations meet» παρουσιάστηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο συγκρότημα «Φρόντζου Πολιτεία» και εκπρόσωποι της πολιτικής, επιχειρηματικής και εκπαιδευτικής κοινότητας της περιοχής χαιρέτισαν την καινοτόμα προσπάθεια των δύο εταιρειών, οι οποίες ενώνουν τις δυνάμεις τους για ένα κοινωφελή σκοπό, ως ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στην κοινωνία που τους αγκαλιάζει και τους στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια.
Ο κ. Ιάσονας Παπαφωτίκας, υπεύθυνος στρατηγικής και ανάπτυξης της Φρόντζου Πολιτείας και εμπνευστής του όλου project, τόνισε την σημαντικότητα της βιώσιμης ανάπτυξης και αναφέρθηκε στις κινήσεις της εταιρίας προς τον σκοπό αυτό.
«Η ευθύνη που φέρουμε προς τις γενιές που έφυγαν, αλλά και προς τις γενιές που θα έρθουν είναι πολύ μεγάλη. Με το project “Where generations meet” να είναι πλέον πραγματικότητα, κάνουμε στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας μια γενικευμένη προσπάθεια ώστε να δημιουργήσουμε γέφυρες μεταξύ των γενεών αυτών, συμβάλλοντας στην προαγωγή της γνώσης για το Περιβάλλον, την Ιστορία, τον Πολιτισμό και την Παράδοση», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η κα Έλενα Παπανικολάου, Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου των Αρσακείων Σχολείων ανέφερε ότι η συγκεκριμένη δράση έχει ως στόχο το άνοιγμα του σχολείου στην ευρύτερη κοινωνία, προκειμένου να προωθήσει τις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης. Βασικοί άξονες των εκπαιδευτικών δράσεων που θα υλοποιηθούν είναι η προστασία του περιβάλλοντος, η τοπική ιστορία και ο πολιτισμός.
Δράσεις για όλα τα παιδιά της πόλης των Ιωαννίνων που θα αφορούν την ηλικιακή ομάδα του νηπιαγωγείου και του δημοτικού σχολείου καθώς η εκπαίδευση οφείλει να προετοιμάσει τις νέες γενιές για το μέλλον.
Ο κ. Γαβριλάκης επίκουρος Καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπ. Ιωαννίνων τόνισε την ανάγκη της στροφής προς την βιώσιμη ανάπτυξη, την συμβολή της στην κοινωνία, την οικονομία, το περιβάλλον, αλλά και την σημαντικότητα γεφύρωσης των διαφορετικών αυτών γενεών.
Την εκδήλωση συντόνισε και παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία ο διακεκριμένος δημοσιογράφος, από τους παλιούς συνεργάτες του «Π.Λ.» Γιάννης Κεΐσογλου.
Η πρώτη δράση
Τα Αρσάκεια Σχολεία υποδέχονται στην Φρόντζου Πολιτεία δωρεάν όλα τα παιδιά προσφέροντας ποιοτικές βιωματικές εκπαιδευτικές δράσεις σε συνεργασία και με άλλους φορείς πολιτισμού της πόλης των Ιωαννίνων.
Η πρώτη εκπαιδευτική δράση, με θέμα το «Νερό» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 20 Ιουνίου (από 10 π.μ. έως 2 μ.μ.).
Πρόκειται για ενημερωτικές δραστηριότητες και υπαίθρια εργαστήρια με πειράματα, SΤΕΑΜ και ρομποτικής με θέμα το νερό από τους εκπαιδευτικούς των Αρσακείων Σχολείων.
Ηλικιακή ομάδα: 4-10 ετών.
Χώρος: Υπαίθριος χώρος Φρόντζου Πολιτεία (σε περίπτωση κακοκαιρίας Συνεδριακό Κέντρο Φρόντζου Πολιτεία).