Νέο δυνατό τεστ του ΠΑΣ με τον «Καραϊσκάκη» Άρτας

on .

PAS KARAISKAKHS ARTAS

Το τέταρτο φιλικό της καλοκαιρινής του προετοιμασίας δίνει αύριο το απόγευμα (6:30 μ.μ.) ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς υποδέχεται στο «Ζωσιμάδες» τον Καραϊσκάκη Άρτας, ομάδα που θα βρει αντίπαλο και στο πρωτάθλημα της Super League 2.
Ο αρχικός προγραμματισμός ήταν για δύο φιλικά το Σαββατοκύριακο και σήμερα να υποδεχτεί ο ΠΑΣ την Παναχαϊκή. Όμως η κλήρωση του πρωταθλήματος έφερε την ματαίωση του φιλικού με τους Πατρινούς καθώς οι δύο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και όπως είναι λογικό οι δύο προπονητές δεν ήθελαν να φανερώσουν τα πλάνα τους ενόψει της πρεμιέρας.
Η αλήθεια πάντως είναι ότι φέτος ο αριθμός των φιλικών προετοιμασίας που θα δώσει ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι μικρότερος από κάθε άλλη φορά. Μόλις πέντε φιλικά σε μια μακρά περίοδο προετοιμασίας δεν είναι και ότι καλύτερο, κυρίως για τον προπονητή και το τεχνικό επιτελείο. Στα τρία προηγούμενα φιλικά που έδωσε ο ΠΑΣ Γιάννινα ηττήθηκε με 0-1 από τη Λάρισα, επικράτησε 2-0 του Παναιτωλικού και αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 με τη Βέροια.
Το αυριανό φιλικό με την ομάδα της Άρτας είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Αργύρη Γιαννίκη να τεστάρει τους ποδοσφαιριστές του κόντρα σε μια ομάδα Super League 2. Ο Τρικαλινός τεχνικός δεν έμεινε ικανοποιημένος από την προβληματική εικόνα της ομάδας στο φιλικό με τη Βέροια και τα «έψαλλε» στους παίκτες του για τον τρόπο παιχνιδιού τους.
Εκτός της χτεσινής προπόνησης έμειναν οι Νάουμετς, Παμλίδης, Οικονομόπουλος και Ζιούλης. Ο Οικονομόπουλος ταλαιπωρείται τις τελευταίες ημέρες από μια ίωση και έχασε μερικές προπονήσεις, ενώ ο Ζιούλης έχει μια φλεγμονή και ακολουθεί πρόγραμμα ενδυνάμωσης. Τις τελευταίες τρεις ημέρες εκτός προπονήσεων παραμένει και ο Νάουμετς, όμως δεν αποκλείεται να πάρει χρόνο συμμετοχής στο φιλικό με την αρτινή ομάδα.
Παρελθόν ο Πάντελιτς
Απών από τη χτεσινή προπόνηση ήταν ο Πάντελιτς, ο οποίος βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου. Το πρόβλημα στον προσαγωγό που έχει ο Σέρβος μέσος είναι δεδομένο, ωστόσο από τον ΠΑΣ θεωρούσαν ότι ήταν προσχηματικό για να μην συνεχίσει στην ομάδα της Ηπείρου καθώς ήθελε να συνεχίσει αλλού την καριέρα του.
Ο Πάντελιτς ουσιαστικά αποτελεί παρελθόν από τον ΠΑΣ και τις επόμενες ώρες ή μέρες αναμένεται να συμβεί και τυπικά αυτό. Ο Σέρβος αποκτήθηκε από τον ΠΑΣ τον περασμένο Ιανουάριο, αλλά δεν έδειξε αυτά που περίμεναν οι άνθρωποι του συλλόγου και δεν δικαίωσε τις προσδοκίες τους.
Μετά από έξι μήνες παρουσίας στα Γιάννινα και συνολικά 11 συμμετοχές με τη φανέλα της Ηπείρου ο Πάντελιτς αποτελεί παρελθόν από τον ΠΑΣ, ενώ χτεσινοβραδινές πληροφορίες τον θέλουν να συνεχίζει σε άλλη ελληνική ομάδα.
Κοντά στον ΠΑΣ ο Παντελάκης
Ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ θα πρέπει να θεωρείται ο Επαμεινώνδας Παντελάκης. Ο 24χρονος κεντρικός αμυντικός έχει συμφωνήσει σε όλα με την ομάδα της Ηπείρου και ενδεχομένως και σήμερα να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας. Ο Παντελάκης θα έρθει στον ΠΑΣ με ελεύθερη μεταγραφή, με την προηγούμενη του ομάδα τον Παναθηναϊκό να διατηρεί ένα ποσοστό μεταπώλησης που φτάνει στο 30% .
Ο Παντελάκης την περσινή σεζόν είχε τέσσερις συμμετοχές στη Super League και 3 στο Κύπελλο Ελλάδος. Παράλληλα ο Παναθηναϊκός διατηρεί δικαίωμα επαναγοράς του ποδοσφαιριστή στο μέλλον. Η συμφωνία μεταξύ ΠΑΣ και Παντελάκη θα ολοκληρωθεί σήμερα και ίσως ανακοινωθεί και επίσημα εντός της ημέρας.
Ανανεωμένος  ο Καραϊσκάκης Άρτας
Με αρκετά νέα πρόσωπα και εύλογα ερωτηματικά ενόψει της νέας χρονιάς ξεκίνησε στις 11 Αυγούστου την προετοιμασία του ο Καραϊσκάκης Άρτας.
Η αρτινή ομάδα που τερμάτισε στην 10η θέση της περσινής Football League και οριακά εξασφάλισε τη συμμετοχή της στην φετινή Super League 2, τη νεοσυσταθείσα κατηγορία.
Προπονητής στον Καραϊσκάκη παρέμεινε ο Απόστολος Χαραλαμπίδης και το ρόστερ της ομάδα άλλαξε σχεδόν κατά το ήμισυ. Η αρτινή ομάδα διατήρησε μέχρι στιγμής στο ρόστερ της από την περσινή ομάδα τους Μέλκα, Παππά, Καπία, Καραγιαννίδη, Παναγιώτου, Παπανίκου, Καψάλη, Μασούρα, Ψιάνο και Γυφτοκώστα, ενώ στην προετοιμασία συμμετείχαν από την Κ19 και οι Μπαλαούρας, Θεμελής, Παππάς, Αρτέμης, Μαργώνης, Καζέλης και Ροβίνας.
Ο Καραϊσκάκης Άρτας απέκτησε τέσσερις παίκτες που προέρχονται από τον ΠΑΟΚ, δηλαδή τους Κούστα, Παντεκίδη, Μελετίδη και τον τερματοφύλακα Μπουργάνη, αλλά και τους Νταλακούρα και Γιαννιώτη από τον Παναιτωλικό.
Το αυριανό θα είναι το δεύτερο φιλικό του Καραϊσκάκη Άρτας. Η αρτινή ομάδα έπαιξε ήδη ένα φιλικό με τον ΠΑΣ Πρέβεζας, τον οποίο και κέρδισε 0-1 στην Πρέβεζα χάρη σε γκολ του Χατζηστραβού. Να σημειωθεί ότι στον Καραϊσκάκη Άρτας αγωνίζεται ο Αλέξανδρος Μασούρας, ο οποίος πέρασε στο παρελθόν από τον ΠΑΣ αλλά και ο Γιαννιώτης αμυντικός Τέλης Καραγιαννίδης.