«Ειδήσεις» από τον Υπ. Εσωτερικών αναμένουν οι Ηπειρώτες!

on .

THEODORIKAKOS TAKHS

• Ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον έχει η διήμερη παραμονή στην Ήπειρο του Υπουργού Εσωτερικών Τάκη (Παναγιώτη) Θεοδωρικάκου, καθώς συμπίπτει με σημαντικές κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και με γενικότερες πολιτικές εξελίξεις. 
Ο  Υπουργός Εσωτερικών απόψε ώρα 9 θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα της Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας στο “CEZARIA” (Νεοκαισάρεια), εκδήλωση στην οποία θα παραστεί και ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας. Στην ομιλία του αναμένεται να δώσει το κυβερνητικό στίγμα για διάφορα ζητήματα που αφορούν κυρίως το Υπουργείο του, χωρίς να αποκλείεται να αναφερθεί και σε γενικότερα της επικαιρότητας.   
Αύριο ώρα 11.00 π.μ. ο Υπουργός μαζί με το Μητροπολίτη Μάξιμο, το Δήμαρχο Μ. Ελισάφ και το Διοικητικό Συμβούλιο του Εθνικού Συλλογικού Συστήματος «Ανταποδοτική Ανακύκλωση» θα πραγματοποιήσει τα εγκαίνια του Πολυχώρου Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Ιωαννίνων. 
Σήμερα με Δημάρχους 
Η διήμερη επίσκεψη του Υπουργού Εσωτερικών στην Ήπειρο, ξεκινά σήμερα από την Πρέβεζα, ύστερα από πρόσκληση του Δημάρχου της πόλης Νίκου Γεωργάκου.
Εκεί στη μία το μεσημέρι θα έχει συνάντηση εργασίας με τους Δημάρχους της Ηπείρου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου αναμένεται να του τεθούν  σειρά ζητημάτων που απασχολούν τη λειτουργικότητα των δήμων, αλλά και τοπικά θέματα. Ήδη ο Δήμαρχος Πρέβεζας έχει δηλώσει ότι θα θέσει στον Υπουργό το ζήτημα της κατασκευής των οδικών αξόνων που αφορούν την περιοχή του, αλλά και ζητήματα που αφορούν τη διαχείριση των απορριμμάτων κ.α.  Δύο άλλα θέματα που ενδεχομένως να τεθούν προς συζήτηση είναι οι χρηματοδοτήσεις των Δήμων για έργα αποκατάστασης ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, αλλά και το «καυτό» - όπως το μετέτρεψαν σε Άρτα και Πρέβεζα οι τοπικοί φορείς- θέμα της λειτουργίας δομών Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών. 
 Η… αγανάκτηση του Κ. Μπάρκα 
Τη σημερινή  επίσκεψη του Υπουργού Εσωτερικών στην Πρέβεζα έσπευσε χθες να σχολιάσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας, ο οποίος κατά τη συνήθη τακτική των στελεχών της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, επιχειρεί να «χρεώσει» στη νυν κυβέρνηση, όλες τις αμαρτίες της κυβέρνησης Τσίπρα. Έτσι ο κ. Μπάρκας, μετά από πέντε χρόνια αφωνίας, τώρα ανακαλύπτει ότι η Πρέβεζα είναι η μόνη πρωτεύουσα νομού της Ηπείρου που δεν έχει σύνδεση με κάποιον από τους κύριους οδικούς άξονες της χώρας, διαιωνίζοντας τη γεωγραφική απομόνωση και την οικονομική υστέρηση για αυτό το κομμάτι της Ελλάδας. Προσθέτει ακόμη πως οι ασφαλισμένοι πρέπει να απευθύνονται σε φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη για να τους στέλνονται ταχυδρομικά τα φάρμακά τους, ενώ επικρίνει την Κυβέρνηση και για την κατάργηση του «Φιλόδημου».