Δεν αποκλείει επαναλειτουργία του Αστ/κού Τμήματος Κατσικά

on .

AMYRAS 30 1 2020

• Δεν αποκλείει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη το ενδεχόμενο να επαναλειτουργήσει το Αστυνομικό Τμήμα του Κατσικά με βάση και το σχετικό αίτημα των κατοίκων της Κοινότητας, το οποίο είχε επαναφέρει ο βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. Γιώργος Αμυράς με Αναφορά του προς τον αρμόδιο Υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
Πιο συγκεκριμένα, το υπουργείο επισημαίνει ότι «στο πλαίσιο της ουσιαστικής αποτίμησης της αποτελεσματικότητας των προκαθορισμένων μεταρρυθμίσεων, από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας επανεκτιμώνται οι ανάγκες όλων των περιφερειακών Υπηρεσιών του Σώματος και εκδηλώνονται, όπου αυτό απαιτείται, οι απαραίτητες τροποποιήσεις της οργανωτικής δομής ή/και η ανακατανομή των οργανικών θέσεων σε αυτές, πάντοτε προς το σκοπό της διασφάλισης του υψηλότερου δυνατού επιπέδου απόδοσής τους».
Ο κ. Αμυράς στην Αναφορά του και μέσω της επιστολής του Προέδρου της Κοινότητας Κατσικά, Δημήτρη Μπούτση, επισήμαινε ότι το Α.Τ. κάλυπτε γεωγραφικά 14 χωριά με πληθυσμό 25.000 κατοίκων στην ενδοχώρα του πρώην Δήμου Παμβώτιδος και ότι, σύμφωνα με τους δημότες, από το καλοκαίρι του 2017 που καταργήθηκε αυξήθηκε η παραβατικότητα και το μικρό έγκλημα.