Για θέματα του ακριτικού Πωγωνίου ενημερώθηκε χθες ο Κων. Καραμανλής

on .

KARAMANLHS KAPSALHS DOLO 15 6 20

• Η ερήμωση του Πωγωνίου -που δημιουργεί και ανασφάλεια στους εναπομείναντες ηλικιωμένους κυρίως κατοίκους του- οι ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας Δελβινακίου και η κατάσταση στην Κακαβιά, ήταν κάποια από τα σημαντικά ζητήματα που έθεσαν στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή ο «οικοδεσπότης» Δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης και ο Αντιδήμαρχος Στέλιος Κουκουλάρης.
Με την τελευταία αυτή συνάντηση χθες το πρωί στον Ξενώνα Κωσταρά του Δολού ο Κ. Καραμανλής με στενούς συνεργάτες και φίλους του ολοκλήρωσε μια ακόμη επίσκεψή του στην ακριτική περιοχή (4ημερη αυτή την φορά) και επέστρεψε στην Αθήνα.
Από το βράδυ της περασμένης Παρασκευής που έφθασε στο αγρόκτημα του Χριστόφορου Κωσταρά, με τον οποίο οι δεσμοί είναι στενοί και πολύχρονοι, επισκέφτηκε αρκετά μέρη του Πωγωνίου και της Κόνιτσας, ενώ είχε επαφές και με κατοίκους της περιοχής, με πολλούς από τους οποίους έχει συνδεθεί και προσωπικά τα είκοσι και πλέον χρόνια που έχει ως βάση εξορμήσεών του το Δολό, το μικρό αλλά γραφικό παραδοσιακό χωριό του Πωγωνίου.
Τις μέρες αυτές ο Κ. Καραμανλής συναντήθηκε και ενημερώθηκε για τοπικά αλλά και γενικά προβλήματα της Ηπείρου από τον Περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη που τον επισκέφτηκε στο Δολό μαζί με τους Δημάρχους όμορων Δήμων Ζίτσας Μιχ. Πλιάκο, Ζαγορίου Γ. Σουκοβέλο και τον πρώην Δήμαρχο Κόνιτσας στρατηγό Ανδρέα Παπασπύρο.
Επίσης, χθες το πρωί δέχτηκε την Αντιπεριφερειάρχη Αγνή Νάκου μαζί με τον Περιφερειακό Σύμβουλο Οδυσσέα Πότση.