Aντιδράσεις και κατήφεια στα στελέχη των δύο παρατάξεων

Από υπ. Δήμαρχος, υπ. Σύμβουλος στο ψηφοδέλτιο Μπέγκα από χθες ο Π. Κολόκας!

➦ Γ. Ανυφαντής: Αν ο Βενιζέλος στηρίξει το νέο σχήμα θα κάνει ζημιά…

PEΠOPTAZ
ΒIΛΙΑΝ ΣΤΑΣΙΝΟΥ

• Λιγότεροι τελικά θα  είναι από όσοι αρχικά είχαν δηλώσει ότι θα κατέλθουν ως επικεφαλής συνδυασμών στο Δήμο Ιωαννιτών.
Ένας εξ αυτών, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Παντελής Κολόκας, αν και μέχρι   προχθές εγγράφως διαβεβαίωνε ότι  θα κατέλθει αυτόνομα με υπερπλήρες ψηφοδέλτιο,  αποδείχθηκε   την τελευταία στιγμή ότι ήταν «γυμνός ο βασιλιάς».  Μετά την απόσυρση από την κούρσα της «Δημοτικής Ανόρθωσης» που είχε επικεφαλής τον Αλέκο Φαρμάκη, χθες  επισημοποιήθηκε η συνένωση… δυνάμεων των παρατάξεων «Ενότητα Πολιτών- Νέα Γιάννενα»  με επικεφαλής τον Θωμά Μπέγκα και «Κοινωνία Πολιτών – Γιάννενα Πρώτη Πόλη» με επικεφαλής τον Παντελή Κολόκα. Μια συνένωση που μάλλον προέκυψε ως αναγκαστική επιλογή,  μπροστά στην αδυναμία του κ. Κολόκα να συγκροτήσει ψηφοδέλτιο, αν και ταυτόχρονα αυτό εξυπηρετεί σε μεγάλο βαθμό και την παράταξη Μπέγκα, κυρίως ως προς τη συμπλήρωση κενών θέσεων σε ορισμένα τοπικά συμβούλια, που αντιμετώπιζε αδυναμία εξεύρεσης υποψηφίων.
Όπως βέβαια, ήταν φυσικό, από την πλευρά των δύο παρατάξεων επιχειρήθηκε να παρουσιαστεί η συνένωση ως μία κίνηση που βασίστηκε σε ένα «κοινό όραμα», ως μια …υπέρβαση πάνω από κόμματα(!), πέρα από παρατάξεις, μακριά από προσωπικές φιλοδοξίες.

Πιάστηκαν στον ύπνο

Μουδιασμένα υποδέχθηκαν πολλοί υποψήφιοι της «Ενότητας Πολιτών – Νέα Γιάννενα» τις ανακοινώσεις, καθώς πληροφορήθηκαν το «γάμο», όταν το συνοικέσιο είχε σχεδόν  ολοκληρωθεί. Τα περί …ισότιμης συνεργασίας ξένισαν τους περισσότερους, καθώς είναι κάτι παραπάνω από εμφανές πως πρόκειται για δύο παρατάξεις με πολλές από τις θέσεις τους, εκ διαμέτρου αντίθετες, με διαφορετική φιλοσοφία και δυναμική, με την «Κοινωνία Πολιτών» του Παντελή Κολόκα να είναι τώρα … εξαφανισμένη.
Ενστάσεις εκφράζει ένα μεγάλο μέρος της παράταξης Μπέγκα και για δύο πρόσωπα που έχουν ταχθεί στο πλευρό Κολόκα και επόμενο είναι τώρα να βρίσκονται στην παράταξη Μπέγκα με όποιον ρόλο και αν έχουν.  Ο λόγος για τους Γιώργο Ανυφαντή και Κώστα Τσάγκα, με τον δεύτερο ειδικά να αποτελεί «κόκκινο πανί» για τους περισσότερους και η συμμετοχή του να είναι από αμφίβολη έως απίθανη.

Αντιδράσεις…

Τη διαφοροποίησή του, από την απόφαση Κολόκα, έκανε δημόσια γνωστή ο Πρόεδρος    των Συμβασιούχων Stage Χρήστος Στεφάνου και σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες το ίδιο συμβαινει με την Προϊσταμένη Κλινικής φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων Γιολάντα Ζήκα – Τσόγκα και τον ιδιωτικό υπάλληλο Γιώργο Τσάντα. Ενστάσεις εκφράζονται, επίσης, από αρκετούς υποψήφιους σε τοπικά συμβούλια, καθώς οι περισσότεροι δε συμμετείχαν καν στις συζητήσεις για τη συνένωση των παρατάξεων.

Ο Χρήστος Στεφάνου

Σε δηλώσεις του ο Χρήστος Στεφάνου, μεταξύ άλλων, ανέφερε:  «Πριν από λίγη ώρα ενημέρωσα τον επικεφαλής της παράταξης κ. Παντελή Κολόκα ότι μετά την συνεργασία με την παράταξη του κ. Θωμά Μπέγκα "Ενότητα Πολιτών" ότι αποσύρω την υποψηφιότητα μου ως Δημοτικός Σύμβουλος με την "Κοινωνία Πολιτών". Χθες (σ.σ. προχθές) πραγματοποιήθηκε ολομέλεια της παράταξης και αποφασίστηκε από την πλειοψηφία των μελών και των συνεργατών του κ. Κολόκα  συνεργασία και κοινή κάθοδο στις εκλογές με την παράταξη του κ. Μπέγκα. Η απόφαση αυτή με βρήκε αντίθετο. Υποστήριξα ότι πρέπει να κατέβουμε αυτόνομοι ως παράταξη όπως αρχικά ξεκινήσαμε τον αγώνα μας με υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Παντελή Κολόκα και όχι τον κ. Θωμά Μπέγκα… Τώρα με την απόσυρση της υποψηφιότητας μου αποδεικνύω ότι δεν ζήτησα ποτέ μεγαλεία και "καρέκλες" στον Δήμο Ιωαννιτών ως Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος».

«Αν με θέλει ο Μπέγκας…»

Ως δώρο για την πόλη των Ιωαννίνων χαρακτήρισε ο Γιώργος Ανυφαντής την συνεργασία Θωμά Μπέγκα και Παντελή Κολόκα. Μιλώντας ο κ. Ανυφαντής μας επεσήμανε πως νέοι άνθρωποι πρέπει να μπουν στα πράγματα. «Ήταν μια πολύ καλή κίνηση» είπε και χαρακτήρισε ως «κίνηση του χθες» αυτή του Νίκου Γκόντα, ενώ εκτίμησε πως ο Φίλιππας Φίλιος έπρεπε να είχε δρομολογήσει νωρίτερα τη διάδοχη κατάσταση.
Σχολιάζοντας την επικείμενη επίσκεψη Βενιζέλου στα Γιάννενα  και το ενδεχόμενο να στηρίξει το νέο deal, ο κ. Ανυφαντής είπε πως αυτό θα τους κάνει κακό. Τέλος, ευχήθηκε (αφήνοντας ανοιχτή την πόρτα) να υπάρξει και τρίτος πόλος στη συνεργασία. Ενώ σε ό, τι αφορά τον ίδιο, είπε πως εφόσον τον θέλει ο Θωμάς Μπέγκας θα είναι υποψήφιος.

Μ. Κασσής: Από αδυναμία….

«Φαίνεται πως υπήρξε αδυναμία  συγκρότησης ψηφοδελτίου στην παράταξη του κ. Κολόκα. Οι συμπορεύσεις έρχονται μετά από δυσκολίες στη συγκρότηση ψηφοδελτίου». Αυτό  μας είπε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων Μιχάλης Κασσής. Σχολιάζοντας την κίνηση συνεργασίας Μπέγκα- Κολόκα, εκτίμησε πως «προφανώς συμφωνούν σε βασικά πράγματα, από τη στιγμή που αποφάσισαν να συμπορευθούν». Ξεκαθάρισε επίσης ότι στηρίζει το Θωμά Μπέγκα και χαρακτήρισε πολύ θετικό το γεγονός, ότι σε αυτές τις εκλογές συμμετέχουν πολλοί νέοι.