Ο υπ. Ευρωβουλευτής Μαν. Κεφαλογιάννης τονίζει στον «Π.Λ.»

Τα Ηπειρωτικά προϊόντα μπορούν

να διεκδικήσουν μερίδιο της αγοράς!

Φυσικό περιβάλλον και παράδοση δίνουν μεγάλα περιθώρια

για τουριστική ανάπτυξη, τονίζει ο πρ. Υπουργός

• Κορυφαίοι πυλώνες της Ανάπτυξης για την περιοχή της Ηπείρου πρέπει να είναι η Αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή και ο Τουρισμός, τονίζει σε συνέντευξή του προς τον «Πρωινό Λόγο» ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Μανώλης Κεφαλογιάννης.
Ο πρώην Υπουργός, απαντώντας σε μια σειρά ερωτημάτων, σχετικά με τις Ευρωεκλογές αλλά και τις Αυτοδιοικητικές εκλογές, τόνισε ότι το κριτήριο επιλογής προσώπων μεταξύ των δύο αναμετρήσεων ασφαλώς και διαφέρει. Οι τοπικές κοινωνίες στις Αυτοδιοικητικές εκλογές κρίνουν ανάλογα με τις ανάγκες της περιφέρειας, ενώ στις Ευρωεκλογές για σταθετότητα, δομικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις.
Η συνέντευξη
Το πλήρες κείμενο της πολύ ενδιαφέρουσας συνέντευξης του κ. Κεφαλογιάννη στον «Π.Λ.», ο οποίος συγκεκριμένα και με σαφήνεια αναφέρθηκε σε στοχευμένες ενέργειες που πρέπει να γίνουν στην στην Ήπειρο για να ξεφύγει επιτέλους από τη φτώχεια και την ανεργία, έχει ως εξής:
Κύριε Κεφαλογιάννη, αφήνετε την βουλευτική έδρα και θέτετε υποψηφιότητα για την Ευρωβουλή. Ποιοι λόγοι σας ώθησαν σε αυτή την επιλογή;
Η επιλογή των άξιων προσώπων που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, είναι αποκλειστική ευθύνη του Πρωθυπουργού.
Με τίμησε με την επιλογή του και πιστεύω ότι μπορώ να συμβάλλω στις αλλαγές που απαιτούνται στην Ευρώπη, μέσα από τις τάξεις του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο, το οποίο με αυξημένες αρμοδιότητες θα αποφασίζει τα επόμενα 5 χρόνια για τη ζωή των Ευρωπαίων πολιτών.

Για όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ...
• Ποια είναι κατά τη γνώμη σας τα διακυβεύματα των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών; Δεδομένου πως ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για μήνυμα ανατροπής και δίνει ενιαίο στίγμα και στις τρεις κάλπες, ευρωεκλογών, περιφερειακών και δημοτικών...
-Το κριτήριο επιλογής προσώπων στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ασφαλώς διαφέρει από τις ευρωεκλογές. Οι τοπικές κοινωνίες κρίνουν ανάλογα με τις ανάγκες κάθε αυτοδιοικητικής περιφέρειας και την προσωπικότητα του κάθε υποψήφιου σε σχέση με την επίλυση των προβλημάτων της περιφέρειας. Η Νέα Δημοκρατία στηρίζει συγκεκριμένες υποψηφιότητες και  ελπίζει ότι θα τύχουν της έγκρισης των τοπικών κοινωνιών.
Όσον αφορά στις Ευρωεκλογές το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει τοποθετήσει πολύ ψηλά τον πήχυ και ευτυχώς για τη χώρα θα περάσει για άλλη μία φορά από κάτω. Μην ξεχνάτε ότι ο σημερινός επικεφαλής του, εξαγγέλλει από τον περασμένο Σεπτέμβριο συνεχώς πολέμους που χάνει πριν καν αρχίσουν.
Η Νέα Δημοκρατία,  το κόμμα που εγγυάται την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας θα είναι και πάλι πρώτη δύναμη. Γιατί, ο ελληνικός λαός θα ψηφίσει σταθερότητα. Θα γυρίσει την πλάτη στην πολιτική ασάφεια.

Για μια Ευρώπη Αρχών...
• Ποιος μπορεί να είναι πλέον ο ρόλος της Ελλάδας στην Ευρώπη;
-Το ευρωπαϊκό όραμα εξασφάλισε μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο αδιάλειπτη ειρήνη στους λαούς της Ευρώπης.
Η τελευταία κρίση στον ευρωπαϊκό Νότο και στη χώρα μας έδειξε ότι η Ευρώπη παρουσιάζει τεράστια διαρθρωτικά προβλήματα και χρειάζεται δομικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις. Θέλουμε να ζήσουμε σε μία Ευρώπη με ελευθερία και αξιοπρέπεια. Μία Ευρώπη αρχών και αξιών.
Και η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ευρώπη τα επόμενα χρόνια και να προωθήσει αυτές τις μεγάλες αλλαγές που πρέπει να γίνουν για το καλό των λαών της.

Καταδίκη του λαϊκισμού...
• Για το Ποτάμι τι έχετε να μας πείτε; Έχει προοπτική και ποια;
-Τα δημοσκοπικά ευρήματα δεν είναι εκλογικά αποτελέσματα. Το Ποτάμι είναι ένα «κόμμα» μέχρι σήμερα προϊόν τηλεοπτικής εικόνας που προσπαθεί να συμμετάσχει στις διεργασίες που πραγματοποιούνται στο χώρο της Κεντροαριστεράς και τις οποίες ασφαλώς παρακολουθούμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Κάποιοι και από το δικό μας χώρο στα δύσκολα χρόνια της κρίσης δεν άντεξαν, υποτάχθηκαν στις σειρήνες του λαϊκισμού. Αλλά είμαι βέβαιος ότι και οι Ευρωεκλογές του Μαΐου και πολύ περισσότερο οι εκλογές του 2016 (ας μην ματαιοπονούν κάποιοι, τότε θα γίνουν) θα είναι η οριστική καταδίκη του λαϊκισμού.

Ελληνικές λύσεις...
• Ποιοι νομίζετε ότι μπορεί να είναι οι κορυφαίοι πυλώνες ανάπτυξης της Ηπείρου και πώς μπορεί αυτοί καλύτερα να αξιοποιηθούν;
-Η Ελλάδα χρειάζεται πλέον ελληνικές λύσεις στα ελληνικά προβλήματα.
Ήδη την Πέμπτη παρουσιάστηκε στους Ευρωπαίους εταίρους μας ο νέος αναπτυξιακός χάρτης για την Ελλάδα, ένα εθνικό 7ετές σχέδιο  που θα αλλάξει ριζικά την παραγωγική δομή της Πατρίδας μας.
Κορυφαίοι πυλώνες της Ανάπτυξης και για την περιοχή της Ηπείρου πρέπει να είναι η Αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή και ο Τουρισμός.
Η χώρα μας στον επισιτιστικό τομέα εισάγει περίπου το 80% των αναγκών της. Αυτό πρέπει να ανατραπεί. Να ενισχυθούν οι νέοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, να στηριχθεί η αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή και η μεταποίηση αγροτικών προϊόντων με στοχευμένες ενέργειες:
1. Παραγωγή τυποποιημένων προϊόντων.
2. Διεκδίκηση μεριδίου αγοράς με συντονισμένο marketing της επωνυμίας «Ηπειρωτικά Προϊόντα».
3. Δημιουργία παραγωγικών μονάδων με εξαγωγικό προσανατολισμό.

Μοχλός ανάπτυξης ο Τουρισμός
-Επιπλέον, ο Τουρισμός -τονίζει ο κ. Κεφαλογιάννης- στις οικονομικά αντίξοες μέρες που ζούμε, αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της χώρας μας. Η τουριστική ανάπτυξη που εναρμονίζεται με το φυσικό περιβάλλον και την παράδοση είναι ζητούμενο για την Περιφέρεια Ηπείρου. Μία Περιφέρεια που με την απαράμιλλη φυσική της ομορφιά και την πολιτιστική της κληρονομιά έχει μεγάλα περιθώρια τουριστικής ανάπτυξης. Ο Τουρισμός πρέπει να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης για τον τόπο που θα συμβάλει στην πρόοδο και στη μείωση της ανεργίας. Προϋπόθεση αποτελεί ένας στρατηγικός σχεδιασμός, ο οποίος θα οργανώσει την τουριστική ανάπτυξη προς όφελος όλων των Ηπειρωτών.