ΠΑΝΕΠ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Χωρίς εντάσεις οι εκλογές για ανάδειξη νέου Πρύτανη

• Θα εκλεγεί ένας εκ των: Γ. Λεοντάρη, Ι. Λαγαρή και Γ. Καψάλη 

• Άκαιρη και άστοχη η παρέμβαση ΣΥΡΙΖΑ

PANEP

• Εβδομάδα εκλογών αυτή που μόλις ξεκίνησε όχι μόνο για την Μητρόπολη Ιωαννίνων που μονοπωλεί το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των πολιτών, αλλά και για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων που θα κληθεί να εκλέξει τη νέα του Πρυτανική Αρχή.
Μεθαύριο Τετάρτη λοιπόν και με τελείως διαφορετική διαδικασία, το αξίωμα του Πρύτανη θα διεκδικήσουν οι Γεώργιος Λεοντάρης, Ισαάκ Λαγαρής και Γεώργιος Καψάλης, οι τρεις που κατάφεραν να πάρουν το «πράσινο φως» από το Συμβούλιο Διοίκησης του Πανεπιστημίου και να τεθούν στην κρίση πλέον των 522 μελών ΔΕΠ, οι οποίοι θα ψηφίσουν ηλεκτρονικά.
Μάλιστα για πρώτη φορά δεν έχουν δικαίωμα ψήφου οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι και ισχύει το 50% συν ένα. Εάν δεν συγκεντρώσει κανείς από τους τρεις αυτό το ποσοστό, θα χρειαστεί και δεύτερος γύρος, μεταξύ των δυο πρώτων. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, ο νέος Πρύτανης θα κληθεί να ορίσει και τους αναπληρωτές Πρύτανη.

Διεργασίες…
Λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι (ηλεκτρονικές) κάλπες λοιπόν οι τρεις υποψήφιοι εντείνουν την «προεκλογική τους εκστρατεία» χωρίς να σημειώνονται ιδιαίτερες εντάσεις, έχοντας στρέψει φυσικά το ενδιαφέρον τους στους εκλέκτορες, οι οποίοι έχουν και τον τελικό λόγο.
Γενικά οι προεκλογικές διεργασίες στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων πραγματοποιούνται σε ήρεμο κλίμα, με εξαίρεση τελευταία δύο άστοχες και άκαιρες παρεμβάσεις του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ και του προσκείμενου σ’ αυτόν Συλλόγου ΔΕΠ.
Όμως φαίνεται ότι η πλειοψηφία των εκλεκτόρων τις αγνόησε, αφού θεώρησε ότι έτσι παραβιάζονται «ανοιχτές θύρες».
Και είναι γεγονός ότι οι έως τώρα διεργασίες κατά γενική ομολογία (πλην ΣΥΡΙΖΑ) έμειναν έξω από κομματικές εξαρτήσεις και «καπελώματα». Γι’ αυτό εξάλλου και οι δημόσιες παρεμβάσεις ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς καμιά συζήτηση, έπεσαν στο κενό...