Μέσω ΕΟΠΥΥ η χρηματοδότηση για τη Στέγη Διαβίωσης της ΕΛΕΠΑΠ

Το ανακοίνωσε ο Υπ. Υγείας Μ. Βορίδης από τα Γιάννενα

ELEPAP BORIDHS-22 11 14

• Τέλος στην αγωνία για το πώς θα συνεχίσουν απρόσκοπτα τη λειτουργία τους οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, έδωσε από τα Γιάννενα ο Υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, κατά την επίσκεψή του το Σάββατο στην ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων, κάνοντας μια στάση στην πόλη μας πριν φθάσει στην Πρέβεζα, όπου μίλησε το απόγευμα σε πολιτική εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ίδρυση της Ν.Δ.
Ο Υπουργός απευθυνόμενος στην Πρόεδρο Νατάσα Μπέγκα, αφού εξήρε το σπουδαίο έργο που επιτελεί στην τοπική κοινωνία η ΕΛΕΠΑΠ, ανακοίνωσε ότι επειδή ολοκληρώνεται το ευρωπαϊκό πρόγραμμα στο οποίο έχουν ενταχθεί οι Στέγες, «ήδη δρομολογείται προς νομοθέτηση η απόφαση για να χρηματοδοτηθούν στο μεγαλύτερό τους κομμάτι από τον ΕΟΠΥΥ».
Μάλιστα, το θέμα αυτό αναμένεται να τακτοποιηθεί νομοθετικά εντός του Δεκεμβρίου.
Στο άκουσμα της θετικής αυτής είδησης η Πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων Νατάσα Μπέγκα ανακουφισμένη πλέον ευχαρίστησε τον Υπουργό, λέγοντας ότι «αυτή η ανακοίνωση μας δίνει ώθηση να προχωρήσουμε άλλα σχέδια που ετοιμάζουμε».
Στο σημαντικό κοινωνικό έργο της ΕΛΕΠΑΠ αναφέρθηκαν με δηλώσεις τους και οι βουλευτές Ιωαννίνων της Ν.Δ. Στ. Καλογιάννης και Α. Ασημακοπούλου που συνόδευαν τον Υπουργό.

Θα φιλοξενήσουν 35 άτομα
Ας σημειωθεί ότι πρότυπο για ολόκληρη την Ελλάδα είναι το Παράρτημα Ιωαννίνων της ΕΛΕΠΑΠ, το οποίο προσφέρει από την ίδρυσή του και μέχρι σήμερα σπουδαίο κοινωνικό έργο, έχοντας αγκαλιάσει με τον πιο ζεστό τρόπο δεκάδες παιδιά με αναπηρίες στην περιοχή μας.
Στις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης θα φιλοξενούνται και θα ζουν με αξιοπρέπεια 35 άτομα με αναπηρίες που δεν έχουν κάποιον να τους φροντίζει.