Δημόσιος και Ιδιωτικός Τομέας

Απεργούν όλοι αύριο για να δοθεί τέλος στη λιτότητα!

Στο Εργατικό Κέντρο (10.30 π.μ.) η ΑΔΕΔΥ και στο Δημαρχείο (10 π.μ.) το ΠΑΜΕ, πραγματοποιούν συγκεντρώσεις με ομιλίες και πορείες

APERGIA PANO

• Θα υπολειτουργήσει αύριο Πέμπτη ο Δημόσιος και ο Ιδιωτικός τομέας, από την 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχουν εξαγγείλει ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ. Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις εκφράζουν την έντονη αντίθεσή τους στην οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης, αφήνοντας μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεών τους.
Στην απεργία συμμετέχουν δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, γιατροί, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι στις τράπεζες, ενώ με υπομονή θα πρέπει να οπλιστούν όσοι επιλέξουν αύριο να ταξιδέψουν με αεροπλάνο ή πλοίο.

Δύο συγκεντρώσεις στα Γιάννενα
Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο στις 10.30 το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων απηύθυναν ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Νίκος Φασούλης και ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Χρήστος Γρίβας.
Το ΠΑΜΕ από την πλευρά του καλεί με ανακοίνωσή τους πολίτες στην αυριανή συγκέντρωσή του στις 10 το πρωί, έξω από το Δημαρχείο.

Στα νοσοκομεία  
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία αύριο, καθώς στην 24ωρη γενική απεργία που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, συμμετέχει και η ιατρική κοινότητα.
Συγκεκριμένα, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος συμμετέχει στην απεργία, μετά από απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, ενώ ανακοίνωση συμμετοχής στην απεργία εξέδωσε και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Άλλες ανακοινώσεις  
• Κάλεσμα συμμετοχής στην αυριανή απεργιακή κινητοποίηση απευθύνει, με ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων και καλεί τους Γιαννιώτες στην πορεία του Εργατικού Κέντρου.
• Την απεργία της Πέμπτης στηρίζει και ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων, διεκδικώντας, μεταξύ άλλων, κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και τον εφαρμοστικό, υπογραφή Σ.Σ.Ε κ.α.
• Και το Σωματείο Μετάλλου Ν. Ιωαννίνων θα συμμετάσχει στην αυριανή 24ωρη απεργία.
• Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων συμπαρίσταται  και στηρίζει το δίκαιο αγώνα και την γενική απεργία των εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα της χώρας. «Εργαζόμενοι, Συνταξιούχοι, Άνεργοι  με αποφασιστικότητα και αλληλεγγύη κλιμακώνουμε τον αγώνα για αποκατάσταση των μισθών και των συντάξεων που έχουν λεηλατηθεί για αλλαγή πολιτικών για αποκατάσταση των δημόσιων αγαθών για ανάπτυξη με σεβασμό στον άνθρωπο και την εργασία», τονίζεται, μεταξύ άλλων, σε σχετική ανακοίνωση.
• Η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση, με ανακοίνωσή της, καλεί τους μικρομεσαίους αγροτο-κτηνοτρόφους, μαζί με τις οικογένειές τους, να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στα σχέδια αφανισμού τους, συμμετέχοντας μαζικά στην αυριανή πανελλαδική – πανεργατική απεργία με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ.
• Τη συμμετοχή των εμπόρων στην αυριανή πανελλαδική απεργία επιβεβαίωσε χθες η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ).  Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σημειώνει, μεταξύ άλλων πως «τα λουκέτα αυξάνονται, ο εξαιρετικά μειωμένος τζίρος αναδιανέμεται προς όφελος των μεγάλων επιχειρήσεων, οι οφειλές προς το Δημόσιο και τον ΟΑΕΕ αυξάνονται επικίνδυνα, η υπερφορολόγηση πλήττει το σύνολο της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, οι προσφορές και προωθητικές ενέργειες απελευθερώνονται, η τάση για άνοιγμα τις Κυριακές συνεχίζεται, το παρεμπόριο διογκώνεται».
• Στην απεργία θα συμμετάσχουν και οι τραπεζοϋπάλληλοι. Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωση της η ΟΤΟΕ «ως κλάδος που εκπροσωπεί τους εργαζόμενους στις Τράπεζες, έχει σαφή επίγνωση του ρόλου της και της ιδιαίτερης συμβολής της στις εξελίξεις. Συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και καλεί τη Κυβέρνηση να εγκαταλείψει τώρα την αδιέξοδη οικονομική πολιτική που ακολουθεί και να δώσει πραγματικό τέλος στη λιτότητα που συνεχίζουν να επιβάλλουν στην ελληνική κοινωνία οι δανειστές, εκπροσωπώντας, όπως οφείλει, τον ελληνικό λαό και τις ανάγκες του».
• Η ΠΝΟ αποφάσισε να συμμετάσχει στην αυριανή 24ωρη απεργία και άρα τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια. Η απεργία των ναυτικών θα είναι σε όλες τις κατηγορίες πλοίων και θα ξεκινήσει στις 12.01 της Πέμπτης ενώ θα λήξει στις 12.00 τα μεσάνυχτα.
• Η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδος έκανε γνωστό με ανακοίνωσή της πως θα συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία.

Χωρίς εφημερίδες αύριο και στα Γιάννενα, Απεργούν σήμερα οι δημοσιογράφοι

• Λόγω της 24ωρης απεργίας που κήρυξε σε όλα τα μέσα ενημέρωσης για σήμερα Τετάρτη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών και συμμετέχει η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου Νήσων, δεν θα εκδοθεί αύριο Πέμπτη ο «Π.Λ.». Θα είναι και πάλι κοντά σας το πρωί της Παρασκευής.