Εξαρθρώθηκε στην Πρέβεζα

Πενταμελής διεθνής συμμορία θα διακινούσε 26 κιλά κοκαΐνης!

- Ταξιδιωτικός σάκος με 24 δέματα εντοπίστηκε σε αποθήκη εταιρίας από άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών, που συνέλαβαν τέσσερις αλλοδαπούς και έναν Έλληνα

KOKAINH PREBEZA

 • Ένα ακόμη καίριο χτύπημα στα κυκλώματα που διακινούν στην εγχώρια αγορά σκληρά ναρκωτικά, κατάφερε η Ελληνική Αστυνομία, συλλαμβάνοντας μάλιστα πέντε μέλη του, αποδεικνύοντας εμπράκτως ότι δεν είναι τυχαίο που έχει κηρύξει το 2018 ως «έτος κατά των ναρκωτικών»!
Οι «επιχειρήσεις» σε όλη την επικράτεια συνεχείς και τα αποτελέσματα εντυπωσιακά! Το τελευταίο «ντου» έγινε το απόγευμα της Δευτέρας σε αποθηκευτικό χώρο εταιρίας σε περιοχή της Πρέβεζας, όπου εντοπίστηκαν σε ταξιδιωτικό σάκο 24 δέματα με κοκαΐνη, συνολικού βάρους 26 κιλών και 677 γραμμαρίων και συνελήφθησαν πέντε άτομα, μεταξύ αυτών δυο Σέρβοι, δυο Ιταλοί κι ένας Έλληνας, ηλικίας 44 έως 57 ετών.
Μεθοδική έρευνα…
Η δράση της συμμορίας, η οποία δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή, κατοχή μεταφορά, αποθήκευση και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης, αποκαλύφθηκε ύστερα από έρευνες της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Αμερικανική Δίωξη Ναρκωτικών (DEA) και τις αρμόδιες διωκτικές Αρχές της Σερβίας.
Η προέλευση της κοκαΐνης εκτιμάται ότι είναι από τη Λατινική Αμερική, ενώ ερευνάται η διασύνδεση των συλληφθέντων με οργανωμένα κυκλώματα τα οποία διακινούν μεγάλες ποσότητες σκληρών ναρκωτικών.
Οι Αρχές εξετάζουν σοβαρά και την πιθανότητα η τωρινή υπόθεση να συνδέεται με την περίπτωση της Βάρκιζας, όπου τον περασμένο Δεκέμβριο είχαν εντοπιστεί σε πολυτελές διαμέρισμα 135 κιλά κοκαΐνης. Γι’ αυτό και τα κινητά που κατασχέθηκαν έχουν μπει  στο… μικροσκόπιο της Δίωξης.
Τα… ευρήματα  
Έπειτα από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε δύο σπίτια και σε χώρους της παραπάνω εταιρίας, σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για εργοστάσιο ανακύκλωσης, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Πρέβεζας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν
- Το χρηματικό ποσό των 4.780 ευρώ, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών,
- Το χρηματικό ποσό των 616 λέβα Βουλγαρίας
- 9 κινητά τηλέφωνα και 12 πακέτα σύνδεσης,
- 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
- 256 νάιλον συσκευασίες και
- 4 ρολά μονωτικής ταινίας.
Επίσης, κατασχέθηκαν τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα που χρησιμοποιήθηκαν, από τα μέλη της συμμορίας, ως μέσα διευκόλυνσης κατοχής, μεταφοράς και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.
Οι συλληφθέντες επρόκειτο να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.