Μονοιασμένοι οι Έλληνες λένε ΟΧΙ  στις νέες τουρκικές προκλήσεις!


Με αγωνιστικό φρόνιμα γιορτάζει αύριο και η Ήπειρος την Εθνική Παλιγγενεσία, έχοντας ως φάρο τα μηνύματα των αγωνιστών του ‘21

PARELASH 25 2013

• Επίκαιρα περισσότερο ίσως από ποτέ, είναι τα μηνύματα της αυριανής διπλής γιορτής («Εθνική Παλιγγενεσία» και Ευαγγελισμός της Θεοτόκου) για τον απανταχού Ελληνισμό και κυρίως για τους εντός συνόρων Έλληνες.
Στις δύσκολες σημερινές συνθήκες που βιώνει η χώρα, τόσο σε επίπεδο οικονομικό από την παρατεταμένη περίοδο λιτότητας, όσο και σε εθνικό από τις τουρκικές κυρίως προκλήσεις που το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί επικίνδυνα, οι αγωνιστές του ’21, μπορούν να εμπνεύσουν τους ταλαιπωρημένους Έλληνες, ξαναδίνοντάς τους ελπίδα για… επανεκκίνηση από πιο σταθερές βάσεις.  Ας δώσει λοιπόν το έναυσμα ο τότε απελευθερωτικός αγώνας στους Έλληνες του σήμερα, να ξαναπιστέψουν στον εαυτό τους και μονοιασμένοι να προχωρήσουν μπροστά, για ν’ αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του 21ου αιώνα.
Λαμπρές εκδηλώσεις
Λαμπρές εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί για αύριο, ανήμερα της εθνικής επετείου σε όλη την Ήπειρο, με τον καιρό να προβλέπεται, συννεφιασμένος, με πιθανότητα βροχοπτώσεων.  Την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσουν στα Γιάννενα η Υφυπουργός Παιδείας, Μερόπη Τζούφη, στην Άρτα η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, στην Ηγουμενίτσα ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Ιωάννης Μπαλάφας και στην Πρέβεζα ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής Ηλίας- Μιλτιάδης Κλάπας.
Στα Γιάννενα οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με την καθημερινή παρέλαση τμημάτων μαθητών, σπουδαστών, προσκόπων, οδηγών, αναπήρων πολέμου, αντιστασιακών, ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας.
Ο εορτασμός θα ξεκινήσει στις 7.30 π.μ., με εορταστικό πρωινό με κωδωνοκρουσίες εκκλησιών, με τη φιλαρμονική του Δήμου Ιωαννιτών και τη Στρατιωτική Μουσική να παιανίζουν στους δρόμους της πόλης.
Θα ακολουθήσει, στις 10.30 π.μ., επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου και ομιλία από την κ. Μαρία Τσουμελέκα, Διευθύντρια του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ανατολής Ιωαννίνων.
 Στις 11.15 π.μ., θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Μπιζανομάχων, ενώ οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στις 12 το μεσημέρι, στην κεντρική πλατεία με την μεγαλειώδη παρέλαση.
Στον Δήμο Ζίτσας
Την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου τιμά με εκδηλώσεις ο Δήμος Ζίτσας στη Δημοτική Κοινότητα Ελεούσας και στις έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων (Εκάλης, Ευρυμενών, Ζίτσας και Μολοσσών).Το αυριανό πρόγραμμα έχει ως εξής:
Ώρα 7.30 π.μ:  Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών του  Δήμου.
Ώρα 10 π.μ: Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Δ.Κ.  Ελεούσας
• Εκφώνηση Πανηγυρικού της ημέρας από τον κ. Σωκράτη Μυριούνη, Υποδιευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ελεούσας.
Ώρα 10.45 π.μ:  Τελετή Επιμνημόσυνης Δέησης στο Μνημείο Ηρώων στην πλατεία παλαιού Δημαρχείου Ελεούσας.
Ώρα 11 π.μ:   Κατάθεση Στεφάνων.
Στην ακριτική Κόνιτσα
Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εθνικής επετείου και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου έχει προγραμματίσει και ο ακριτικός Δήμος Κόνιτσας.
Σήμερα, Σάββατο, θα γίνει φωταγώγηση όλων των δημόσιων - δημοτικών κ.α. καταστημάτων, ενώ αύριο το πρωί στον Ιερό Ναό Κοσμά του Αιτωλού θα τελεστούν διαδοχικά Όρθρος, Θεία Λειτουργία και επίσημη Δοξολογία, χοροστατούντος του Μητροπολίτη κ. Ανδρέου.
Θα ακολουθήσουν επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο πεσόντων, εκφώνηση του πανηγυρικού της Ημέρας από τον εκπαιδευτικό του Λυκείου Κόνιτσας κ. Μιχάλη Στέφανο και στις 11.45 θα γίνει η παρέλαση μαθητών και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων. Το απόγευμα στις 7.30 στην αίθουσα τελετών του Δημαρχείου, θα πραγματοποιηθεί εορταστική εκδήλωση.