Παντού, με όλους τους τρόπους και σε όλες τις μορφές!

Τα ναρκωτικά σε… ημερήσια διάταξη στο Αστυνομικό Δελτίο της Ηπείρου

- 121 κιλά χασίς χθες στην Θεσπρωτία, ενώ στην Κακαβιά συνελήφθη Αλβανός με ευρωπαϊκό ένταλμα για υπόθεση 5 κιλών κοκαΐνης

- Με την απειλή μαχαιριού λήστεψαν 22χρονη στα Γιάννενα

ASTYNOMIKOI PERIPOLIKA MPLOKO

 • Στο στόχαστρο των αστυνομικών της Ηπείρου έχουν μπει για τα καλά τα διάφορα κυκλώματα διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών που η δράση τους, είτε περιορίζεται στην περιοχή μας, είτε μεθοδευμένα επιχειρούν να περάσουν τις ποσότητες προς το εσωτερικό της χώρας.
Οι συνεχείς επιτυχίες της Δίωξης (δεν περνά μέρα που το αστυνομικό δελτίο να μην περιλαμβάνει μια τέτοια υπόθεση), δεν αφήνουν περιθώρια στα κυκλώματα, τα οποία συχνά νιώθουν την… αναπνοή των αστυνομικών πάνω τους, αν και με διάφορους τρόπους προσπαθούν να τα περάσουν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί!
121 κιλά!
Η τελευταία μεγάλη ποσότητα εντοπίστηκε σε δασική περιοχή στον Παραπόταμο Θεσπρωτίας, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, κατά την διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν ένας 37χρονος Αλβανός και ένας 50χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενοι -κατά περίπτωση- για εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή τους καθώς και για παράνομη είσοδο στη χώρα.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο αξιοποίησης στοιχείων και πληροφοριών για εισαγωγή μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών από την Αλβανία στη χώρα μας και μετά από συστηματικές έρευνες, εντόπισαν στην παραπάνω περιοχή, υπαίθριο χώρο αποθήκευσης ναρκωτικών ουσιών «καβάτζα», με περισσότερα από 121 κιλά ακατέργαστης κάνναβης.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, την παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών είχε εισάγει, μεταφέρει και αποκρύψει εκεί ο 37χρονος αλλοδαπός, μαζί με έναν ακόμα συνεργό του, που αναζητείται, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή της στο εσωτερικό της χώρας.
Επίσης, στην ίδια υπόθεση εμπλέκεται και ένας 50χρονος ημεδαπός, ο οποίος εντοπίστηκε στην παραπάνω περιοχή να επιβαίνει σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και συνελήφθη, καθώς εξακριβώθηκε η συμμετοχή του στην εισαγωγή και απόκρυψη των ναρκωτικών ουσιών.
Τον αναζητούσαν οι Ιταλοί!
Μπορεί να διέφευγε για χρόνια από τις Ιταλικές Αρχές ένας 56χρονος Αλβανός που εμπλέκεται σε υπόθεση διακίνησης κοκαΐνης, όμως δεν κατάφερε να περάσει χθες μετά τα μεσάνυχτα απαρατήρητος από τους αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Όπως διαπιστώθηκε κατά τον έλεγχο, σε βάρος του 56χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης των Ιταλικών Αρχών, για κατοχή και μεταφορά, με σκοπό την πώληση, πέντε κιλών κοκαΐνης, πράξη που διαπράχθηκε το έτος 2000 στην πόλη Μπέργκαμο Ιταλίας.
• Από το αστυνομικό δελτίο βέβαια δεν λείπουν ούτε εκείνες οι περιπτώσεις που σχετίζονται με μικροποσότητες χασίς. Στα Γιάννενα συνελήφθη ένας 19χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 3,7 γραμμαρίων.
• Σε άλλη περίπτωση και πάλι στα Γιάννενα συνελήφθη ένας 29χρονος ημεδαπός, διότι όπως διαπιστώθηκε κατείχε στο σπίτι του μία συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.
• Στην Άρτα συνελήφθη ένας 24χρονος ημεδαπός, διότι σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του καθώς και σε αποθήκη ιδιοκτησίας του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες με ακατέργαστη ινδική κάνναβη, συνολικού βάρους 20,67 γραμμαρίων και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.
Την απείλησαν με μαχαίρι!
Την ίδια ώρα, οι Διωκτικές Αρχές έρχονται αντιμέτωπες και με άλλες παραβατικές συμπεριφορές, όπως στην περίπτωση ενός 14χρονου Πακιστανού κι ενός 19χρονου ομοεθνή του, οι οποίοι με την απειλή μαχαιριού λήστεψαν μια 22χρονη στα Γιάννενα.
Σύμφωνα με το αστυνομικό δελτίο, η κοπέλα κινούνταν πεζή αργά το βράδυ της Κυριακής, όταν δύο δράστες με την απειλή μαχαιριού, της απέσπασαν το κινητό της τηλέφωνο κι ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου.
Η νεαρή κάλεσε την Αστυνομία, δυνάμεις της οποίας μέσα σε λίγη ώρα συνέλαβαν τον 14χρονο να κινείται πεζός στην ευρύτερη περιοχή, ενώ λίγες ώρες αργότερα εντοπίστηκε και ο δεύτερος δράστης, ένας  19χρονος Πακιστανός.
Κατασχέθηκε το μαχαίρι που χρησιμοποίησαν οι δράστες, ως μέσο τέλεσης της ληστείας.
Και σύλληψη για κλοπή…
• Στα Γιάννενα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, συνελήφθη ένας 20χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, ο νεαρός πρωινές ώρες της 14-04-2018, διέρρηξε ισόγειο διαμέρισμα στα Γιάννενα και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 1.200 ευρώ.
Άλλα αδικήματα
Στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων πραγματοποιήθηκαν αυτόφωρες συλλήψεις και σχηματισμοί δικογραφιών, για διάφορα ποινικά αδικήματα, από αστυνομικούς της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου. Αναλυτικότερα συνελήφθησαν:
• Στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κακαβιάς Ιωαννίνων ένας 37χρονος Τούρκος, διότι επιχείρησε να εισέλθει στη χώρα κάνοντας χρήση διαβατηρίου Τουρκικών Αρχών, το οποίο έφερε πλαστές σφραγίδες.
• Στα Γιάννενα, ένας 56χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Ιωαννίνων, ποινής φυλάκισης πέντε ετών και δύο μηνών, για απάτη και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.
• Στα Γιάννενα, ένας 25χρονος υπήκοος Αλγερίας, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων παραμονής στη χώρα ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οκτώ ναρκωτικά χάπια, για τα οποία δεν διέθετε σχετική ιατρική συνταγή.
• Στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας, ένας 33χρονος Αλβανός, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα ενώ σε βάρος του εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen καθώς και καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Μεσολογγίου, ποινής φυλάκισης τριών μηνών και δέκα ημερών, για παραβάσεις του ΚΟΚ.
• Σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ζίτσας Ιωαννίνων, σε βάρος 46χρονου Αλβανού, για κλοπή. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα ο 46χρονος εμπλέκεται σε διάρρηξη – κλοπή από σπίτι στην Καρίτσα Ιωαννίνων, που έγινε κατά το χρονικό διάστημα από 07 έως 09-02-2018, απ’ όπου αφαιρέθηκαν τιμαλφή καθώς και είδη ένδυσης και υπόδησης.