Νέα «πυρά» Συλλόγου Εργαζομένων κατά της Διοίκησής του

Παγιώνεται το νοσηρό κλίμα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο!

Καταγγελίες για λειτουργία παρασκηνίου, παραγκωνισμό στελεχών και στοχοποίηση της άποψης των συλλογικών φορέων
Ζητείται η παρέμβαση του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ για να βελτιωθεί η σημερινή κατάσταση

DOUROUTH NOSOKOMEIO

• Το χάσμα μεταξύ Διοίκησης και Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων διευρύνεται συνεχώς.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων, σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση, ζητά την παρέμβαση του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Παναγιώτη Νικολόπουλου, περιγράφοντας την πρακτική της Διοίκησης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου με «μελανά χρώματα». Συγκεκριμένα ο Σύλλογος – που υπενθυμίζει την προϋπηρεσία του κ. Νικολόπουλου στο Νοσοκομείο ως ιατρού και συνδικαλιστή- επισημαίνει ότι «βασικές επιλογές της παρούσας Διοίκησης έχουν προκαλέσει επιπλέον προβλήματα στη λειτουργία του νοσοκομείου, επιβλήθηκαν με τρόπο που δεν συνάδει με τη νομιμότητα, με ιδιαίτερη την λειτουργία του παρασκηνίου και με τον εχθρικό παραγκωνισμό και την αρνητική στοχοποίηση της άποψης του συνόλου των θεσμικών και συλλογικών φορέων του Π.Γ.Ν.Ι.».
Η πολιτική της σημερινής διοίκησης, κατά το Σύλλογο, επιδρά αρνητικά και στη λειτουργία των τμημάτων του Νοσοκομείου, καθώς όπως συγκεκριμένα αναφέρει: «Το αποτέλεσμα είναι να έχουν τραυματιστεί ανεπανόρθωτα οι ελάχιστα αναγκαίες σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ των εργαζόμενων κάθε κλάδου και της Διοίκησης, η οποία έχει επιλέξει μια μικρή ομάδα “προθύμων” με τους οποίους επιβάλει ενέργειες οι οποίες δυσκολεύουν την λειτουργία των τμημάτων και εισαγάγει μια καθολική αμφισβήτηση της ακεραιότητας και της προσφοράς των εργαζομένων και των στελεχών του Π.Γ.Ν.Ι.».
Ο Σύλλογος αναφέρει λεπτομέρειες για τον τρόπο που επιχειρεί η Διοίκηση να λειτουργήσει το νέο κτίριο του νοσοκομείου, τονίζοντας ότι «η προτεραιότητά της δεν είναι η ισχυροποίηση της λειτουργίας των ήδη υπαρχόντων κλινικών, με ενίσχυση του ιδιαίτερα επιβαρυμένου προσωπικού, αλλά η αποδυνάμωσή τους με το κάλπικο επιχείρημα ότι το προσωπικό δεν είναι ορθά κατανεμημένο και χρειάζεται αναδιάταξη. Αυτό οδήγησε σε μετακινήσεις προσωπικού και αλλαγές σε κλινικές με βάση το αφήγημα ότι “είναι ώρα να ξεβολευτούν οι βολεμένοι” που συλλήβδην χρεώθηκε στο προσωπικό του Π.Γ.Ν.Ι..».
Καρατομήσεις διαφωνούντων
Ο  Σύλλογος, συνεχίζοντας, σημειώνει ότι η Διοίκηση αντί της προσπάθειας να λάβει υπόψη τις τεκμηριωμένες διαφωνίες, «προχώρησε σε καρατομήσεις της Διευθύντριας Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και της Προϊσταμένης Υποδιεύθυνσης Οικονομικού». «Η ανηθικότητα όμως στην στάση της Διοίκησης -προστίθεται στην επιστολή- κορυφώθηκε όταν δημόσια ο Διοικητής την 28η Μαρτίου, σε συγκέντρωση προϊσταμένων και την 29η Μαρτίου στην στάση εργασίας του Συλλόγου, παρουσία πολλών εργαζομένων εκ των υστέρων καταλόγισε ευθύνες υπηρεσιακής ανεπάρκειας και δόλιας υπηρεσιακής πρακτικής στα δύο καρατομημένα στελέχη».
«Κατασκευάζονται» εχθροί!
Ο Σύλλογος αναφέρεται και σε άλλες «αδυναμίες της Διοίκησης να κατανοήσει τις ανάγκες λειτουργίας του Π.Γ.Ν.Ι.» και καταλήγει:
«Η Διοίκηση του Π.Γ.Ν.Ι. έχει κατασκευάσει σε ελάχιστο χρονικό διάστημα τόσους πολλούς δόλιους και ιδιοτελείς εχθρούς, που πλέον είναι δύσκολο κανείς να παρακολουθήσει τον ρυθμό ενοχοποίησης όσων εκφράζουν και την ελάχιστη διαφωνία. Σε αυτό το ασφυκτικό περιβάλλον είναι πλέον αδύνατον να έχει κανείς την πεποίθηση ότι θα υπάρξει η ελάχιστη ομοθυμία για την αντιμετώπιση των δύσκολων προκλήσεων για το Π.Γ.Ν.Ι. Ζητάμε από εσάς να αναλάβετε την δική σας ευθύνη, έτσι όπως εσείς την αντιλαμβάνεστε για να σταματήσει τώρα η επέκταση και παγίωση του νοσηρού κλίματος που έχει δημιουργηθεί στο Π.Γ.Ν.Ι.».
Και απόσυρση… υπογραφών!
Το κείμενο της επιστολής προς την 6η ΥΠΕ που συνοδεύονταν και με την απόφαση της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων της 20ης Μαρτίου, υπογράφονταν από τα μέλη του Δ.Σ. Γιώργου Φλούδα (πρόεδρου) Άρη Φωτίου (Αντιπρόεδρου), Λεωνίδα Σαφαρίκα (Γεν. Γραμματέα), Παναγιώτη Δαβή (ταμία) Νικ Αγγέλη (Αν. Γραμματέα), Μαρία Μπουρομήτρου, Βασίλη Οικονόμου, Μαργαρίτα Οικονόμου, Γιώργο Πρέντζα (μέλη). Αργά το βράδυ, στα Μ.Μ.Ε. έφτασε «διορθωτική ανακοίνωση» με την οποία επισημαινόταν ότι τα μέλη του Δ.Σ. Βασίλης Οικονόμου και Μαργαρίτα Οικονόμου, δεν συνυπογράφουν τελικά το εν λόγω υπόμνημα.