Η πρώτη μεγάλη έξοδος της φετινής καλοκαιρινής περιόδου

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος φέρνει πολύ κόσμο στην Ήπειρο!

- Υψηλές οι πληρότητες σε Σύβοτα, Πάργα, Πρέβεζα - Ευνοϊκές προοπτικές για το καλοκαίρι δημιουργούν οι νέοι αυτοκινητόδρομοι και τα δύο Αεροδρόμια

- Τι καιρό θα κάνει τις επόμενες ημέρες

SYBOTA

 • Το δεύτερο «κύμα» επισκεπτών, μετά από εκείνους της καλοκαιρινής φετινής Πρωτομαγιάς ετοιμάζονται να υποδεχθούν τα παράλια της Ηπείρου για το  τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Οι περισσότεροι εκδρομείς θα κάνουν τις επόμενες ημέρες το πρώτο μπάνιο τους.
Αυτή θα είναι η πρώτη μεγάλη έξοδος του καλοκαιριού που κοντοζυγώνει, το οποίο προοιωνίζεται καλό από τουριστική άποψη για την περιοχή μας, όπως συνέβη και πέρυσι. Ήδη οι πληρότητες στα παράλια της Ηπείρου το… απόλυτο!
Για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών προς και από τα παραθαλάσσια θέρετρα η Αστυνομία πρόκειται να λάβει αυξημένα μέτρα έως και την ερχόμενη Δευτέρα σε όλο το οδικό δίκτυο και της Ηπείρου. Ο καιρός ωστόσο θα παραμείνει σχετικά άστατος, ακολουθώντας το «μοτίβο» των ημερών που διανύουμε.
Μαζική έξοδος
Τον δρόμο τόσο προς τα χωριά όσο και προς τις παραλίες για το πρώτο μπάνιο του καλοκαιριού αναμένεται να πάρουν οι Γιαννιώτες από αύριο εκμεταλλευόμενοι την αργία της ερχόμενης Δευτέρας που δημιουργεί τριήμερο. Τέτοια περίοδο οι εκδρομείς στη συντριπτική τους πλειοψηφία κατευθύνονται προς τις κοντινές ακτές της Ηπείρου, με τα Σύβοτα, την Πάργα, και την Πρέβεζα να έχουν την τιμητική τους, ενώ αρκετοί θα βρεθούν και στα νησιά του Ιονίου με τη Λευκάδα και την Κέρκυρα να έρχονται πρώτες στην προτίμησή τους, καθώς οι δύσκολες οικονομικές περιστάσεις δεν επιτρέπουν μεγαλύτερα ταξίδια.
Υψηλές πληρότητες
Σύμφωνα με τους ντόπιους ξενοδόχους, τα παράλια της Ηπείρου θα συγκεντρώσουν πολύ κόσμο το τριήμερο, καθώς οι κρατήσεις αγγίζουν σε κάποιες περιοχές ακόμη και το 100%. Οι επισκέπτες δεν θα είναι μόνο από την περιοχή μας και κυρίως από τα μεγάλα αστικά κέντρα όπως τα Γιάννενα και η Άρτα, αλλά και από άλλες περιοχές της χώρας, κυρίως από τη Βόρειο Ελλάδα και την Αθήνα. Στην έλευση περισσότερων Αθηναίων αλλά και παραθεριστών από τη Δυτική Ελλάδα βοηθούν εξάλλου οι νέοι οδικοί άξονες που είναι πλέον σε κυκλοφορία, δηλαδή η Ιόνια και η Ολυμπία Οδός! Τα στοιχεία δεν επιδέχονται αμφισβήτησης…
Τα δύο αεροδρόμια
Με το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος κάνει λοιπόν… καλό ποδαρικό η φετινή τουριστική σεζόν για τα παραθαλάσσια θέρετρα της Ηπείρου και το καλοκαίρι αναμένεται να είναι καλύτερο και από το περσινό ακόμα, που η επισκεψιμότητα στην περιοχή μας είχε κυμανθεί σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα. Όλα αυτά φυσικά εκτός συγκλονιστικού απροόπτου!
Σημαντικό ρόλο εξάλλου αναμένεται να παίξουν και τα δύο αεροδρόμια, του Ακτίου και των Ιωαννίνων, που φέτος θα υποδεχθούν ακόμα περισσότερες πτήσεις από το εξωτερικό, φέρνοντας δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες στην Ήπειρο.
Μέτρα της Τροχαίας
Με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων, ενόψει του εορτασμού της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος, η Τροχαία τίθεται επί ποδός σε όλο το οδικό δίκτυο της Ηπείρου. Ο σχεδιασμός της περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, αυξημένη αστυνομική παρουσία στα σημεία όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων, αλλά και στις εισόδους - εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων και ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης.
Παράλληλα, συνεργεία της Τροχαίας θα διενεργούν ελέγχους, ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα κ.λπ..
Άστατος ο καιρός
Πάντως, ο καιρός το τριήμερο θα θυμίζει περισσότερο άνοιξη παρά καλοκαίρι! Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος    αρκετά διαστήματα με ήλιο αλλά και περιόδους με νεφώσεις που ίσως δώσουν και κάποιες τοπικές βροχές. Τα φαινόμενα όμως στα παράλια της Ηπείρου θα είναι περιορισμένα και δεν θα χαλάσει το μπάνιο των επισκεπτών.  Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει το Σάββατο μικρή πτώση, με την ανώτερη τιμή της στους 27 – 28 βαθμούς Κελσίου.