BASEIS EKSETASEIS PANELLHNIES

• Τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων για μια θέση σε ΑΕΙ και ΤΕΙ έβαλε χθες το απόγευμα το Υπουργείο Παιδείας, ανακοινώνοντας τις βάσεις εισαγωγής στα Ανώτατα και τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.
Η ανακοίνωση ήταν αιφνιδιαστική, ακόμη και για τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, αφού μέχρι το μεσημέρι όλοι ανέμεναν τα αποτελέσματα σήμερα, Τρίτη πρωί, αποδεικνύοντας ότι ακόμη και σε μια τόσο σημαντική διαδικασία, το Υπουργείο Παιδείας όσον αφορά την συνέπεια και τη σωστή ενημέρωση μένει… μετεξεταστέο!
Από την ανακοίνωση προκύπτει ότι οι βάσεις γενικά κινήθηκαν πτωτικά.
Στο Πανεπ. Ιωαννίνων
Στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων από τα 14 Τμήματα μόνο στα δυο καταγράφηκε άνοδος σε σχέση με πέρυσι (Παιδαγωγικό Δημοτ. Εκπαίδευσης (+14,4%) και Παιδαγωγικό Νηπιαγωγών (+18,5%). Αναλυτικά οι βάσεις στο Πανεπ. Ιωαννίνων έχουν ως εξής:
Στο ΤΕΙ Ηπείρου
Και στο ΤΕΙ Ηπείρου οι βάσεις ακολούθησαν πτωτική πορεία εκτός από το Τμήμα Προσχολικής Αγωγής που ανέβηκαν 19,6%. Αναλυτικά:
Μόνο ηλεκτρονικά
Οι υποψήφιοι μπορούν να δουν τα αποτελέσματα στην ειδική πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας results.it.minedu.gov.gr
Πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο – Μητρώνυμο) θα μπορούν να δουν την Σχολή, στην οποία εισάγονται.
Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους για να εκτυπωθούν καταστάσεις των επιτυχόντων που θα αναρτηθούν στα Λύκεια σήμερα, Τρίτη. Διευκρινίζεται ότι οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα Λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα στοιχεία της επιτυχίας του και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.