Αυξημένη σε σχέση με το παρελθόν η συμμετοχή στις εκλογές

Πολυσυλλεκτικό και ανανεωμένο το νέο Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων

- Σαρωτική νίκη πέτυχε η παράταξη της Σταυρούλας Τσιάρα (Ι.Σ.Κ.Ι.) με ποσοστό 71,8%!

- «Είναι ευχάριστο το ότι έχουμε πολλούς νέους γιατρούς κοντά μας», δήλωσε στον «Π.Λ.»

KALPH

• Η σαρωτική νίκη της ανανεωμένης και με νέα πρόσωπα παράταξης της νυν Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων Σταυρούλας Τσιάρα σημάδεψε τις αρχαιρεσίες που διεξήχθησαν την Κυριακή στο μεγαλύτερο επιστημονικό σωματείο της Ηπείρου.
Δεύτερο αξιοσημείωτο γεγονός υπήρξε η μεγαλύτερη από προηγούμενες εκλογικές διαδικασίες συμμετοχή στις εκλογές, γεγονός που αποτυπώνει με ξεκάθαρο τρόπο την πραγματικότητα.
Ότι δηλαδή, οι γιατροί, ανεξαρτήτως ειδικότητας και απασχόλησης στον δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα, αντιμετωπίζουν κοινά προβλήματα που για να λυθούν απαιτείται σύμπνοια και ισχυρές ηγεσίες στα συνδικαλιστικά τους σωματεία!
Τα αποτελέσματα
Ομαλά κύλησε η εκλογική διαδικασία προχθές στον Ιατρικό Σύλλογο Ιωαννίνων. Συνολικά προσήλθαν και ψήφισαν περισσότερα από 500 μέλη του Ι.Σ.Ι., αριθμός αυξημένος σε σχέση με το παρελθόν κι αυτό αποτελεί ενθαρρυντικό γεγονός.
Η Ιατρική Συνδικαλιστική Κίνηση Ιωαννίνων της Σταυρούλας Τσιάρα (υποστηρίχθηκε από Ν.Δ. και ΚΙΝΑΛ) έλαβε το εντυπωσιακό ποσοστό του 71,8% των ψήφων (συνολικά 471 ψήφους) και παίρνει 10 έδρες στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο, του οποίου η θητεία θα είναι αυτή τη φορά τετραετής. Η Συνεργασία Ιατρών (κατήλθε ως ανεξάρτητη) έλαβε το 16,5% και παίρνει δύο έδρες στο νέο Δ.Σ., ενώ η Αγωνιστική Συσπείρωση Γιατρών (ΣΥΡΙΖΑ) πήρε το 8,7% των ψήφων και θα έχει μία έδρα. Τέλος, η Δημοκρατική Πανεπιστημιακή Κίνηση συγκέντρωσε το 3% των ψήφων και δεν πήρε έδρα στη νέα Διοίκηση.
Η Ι.Σ.Κ.Ι. καταλαμβάνει επίσης πέντε από τις έξι έδρες στο νέο Πειθαρχικό του Συλλόγου, ενώ θα έχει και τους οκτώ από τους 10 συνολικά εκπροσώπους του Ι.Σ.Ι. στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.
Η Σταυρούλα Τσιάρα
Μιλώντας χθες στον «Π.Λ.» σχετικά με τις εκλογές η νυν Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την προτίμηση που έδειξαν τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων στην παράταξή της, στεκόμενη ιδιαίτερα στο γεγονός ότι προσήλθαν και ψήφισαν πολύ περισσότεροι γιατροί απ’ όσους τα προηγούμενα χρόνια.
Όπως συμπλήρωσε, «αυτό που με χαροποιεί ιδιαίτερα ήταν ότι είχαμε και πολλούς νέους γιατρούς κοντά μας. Το καινούριο Δ.Σ. είναι πολυσυλλεκτικό, έχει νέους γιατρούς, ειδικευόμενους, πανεπιστημιακούς ελευθεροεπαγγελματίες». Μάλιστα, από πλευράς της δικής της παράταξης, από τους 10 που εκλέγονται στη νέα Διοίκηση του Ι.Σ.Ι. οι έξι αποτελούν «νέο αίμα» που πρώτη φορά θα συμμετέχει σ’ αυτή!
Σε κρίσιμη καμπή...
Εκλογικές διαδικασίες είχαν αυτές τις ημέρες όλοι σχεδόν οι Ιατρικοί Σύλλογοι ανά τη χώρα. Οι νέες Διοικήσεις τους αναλαμβάνουν καθήκοντα σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη καμπή για τον ιατρικό κλάδο, όπως εξάλλου και γενικότερα για την Υγεία, δημόσια και ιδιωτική. Από τη μία, είναι η φυγή των νέων επιστημόνων στο εξωτερικό κι από την άλλη τα αβάσταχτα φορολογικά και ασφαλιστικά βάρη που απομυζούν το εισόδημα των ιδιωτών γιατρών, ενώ πολλά είναι τα προβλήματα και για τους συναδέλφους τους που εργάζονται στα Νοσοκομεία.
Όλες αυτές τις προκλήσεις περιέγραψε πρόσφατα στον «Π.Λ.» η κ. Τσιάρα. η οποία έκανε λόγο για έναν ιατρικό κόσμο που χειμάζεται, καθώς, όπως ανέφερε, η οικονομική κρίση και οι ακολουθούμενες κυβερνητικές πολιτικές έφεραν τα πάνω – κάτω γενικότερα στο χώρο της Υγείας.
Η απερχόμενη Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων χαρακτήρισε ως πρωταρχικής σημασίας ζήτημα τη φυγή των νέων επιστημόνων στο εξωτερικό, ενώ χαρακτήρισε «σφαγή» την επίθεση που έχει γίνει στους ιδιώτες γιατρούς με τους νέους φόρους και τις αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές που τους έχουν επιβληθεί.
Για νέο Πρόεδρο…
Τα αποτελέσματα του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων θα σταλούν στο Πρωτοδικείο και εντός της τρέχουσας εβδομάδας ή το αργότερο μέσα στην επόμενη αναμένεται να επικυρωθούν. Ο νέος Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου θα εκλεγεί κατά την πρώτη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ., στο πλαίσιο της οποίας αυτό θα συγκροτηθεί σε σώμα.