Τα νέα συγκλονιστικά στοιχεία προκαλούν στον απανταχού Ελληνισμό...

Συγκίνηση αλλά και αγανάκτηση για την εν ψυχρώ εκτέλεση του Κ. Κατσίφα

- Η δολοφονία του εξυπηρετεί τα σχέδια των Αλβανών για το ξερίζωμα των Β/των

- Καταγγελία Ν. Μαριά στο Ευρ. Κοινοβούλιο - 30 Βορειοηπειρωτικά σωματεία ζητούν εξηγήσεις από την ΕΛ.ΑΣ!

KATSIFAS K

• Συγκίνηση και ταυτόχρονα αγανάκτηση έχει προκαλέσει στον απανταχού Ελληνισμό η εν ψυχρώ δολοφονία του 35χρονου Βορειοηπειρώτη Κωνσταντίνου Κατσίφα, ανήμερα της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου στους Βουλιαράτες.
Ανακοινώσεις με τις οποίες ζητείται η πλήρης διαλεύκανση της τραγικής υπόθεσης, αναδεικνύεται ο Ανθελληνισμός (και) της σημερινής Αλβανικής Κυβέρνησης και επισημαίνεται η αδιαφορία της Ελληνικής Πολιτείας για το Βορειοηπειρωτικό ζήτημα και τους ομογενείς που διαβιούν στην Αλβανία, εξέδωσαν πλήθος Ελληνικών και ιδίως Ηπειρωτικών και Βορειοηπειρωτικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα (όπως π.χ. η Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης) αλλά και στο Εξωτερικό (Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Αμερικής).
Ακόμη η εν ψυχρώ δολοφονία του Κ. Κατσίφα, θα απασχολήσει και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καθώς χθες κατέθεσε γραπτή ερώτηση ο Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς, καταγγέλλοντας τον τρόπο δράσης της Αλβανικής Αστυνομίας και ζητώντας μέτρα προστασίας των μελών της Ελληνικής Μειονότητας.
Σύμφωνα με όλα τα στοιχεία που βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας και ενώ οι εξελίξεις και οι αποκαλύψεις είναι καταιγιστικές, ο 35χρονος Κ. Κατσίφας, το πρωί της Κυριακής, είχε προκληθεί από αστυνομικό που του επέδειξε το υπηρεσιακό του όπλο, ζητώντας του να μην ασχοληθεί ξανά με τον σημαιοστολισμό με ελληνικές σημαίες της περιοχής για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.
Μπροστά σε αυτή την απειλή, ο Κατσίφας πήγε και πήρε το αυτόματο όπλο που κατείχε παράνομα και πυροβόλησε, σύμφωνα με μαρτυρίες στον αέρα. Για την πράξη του αυτή, δεν υπάρχει κανένας που να θεωρεί ότι δεν θα έπρεπε να δώσει «λόγο» στις αστυνομικές και δικαστικές αρχές της Αλβανίας. Μόνο που οι Αλβανοί τον «καταδίκασαν» άμεσα σε θάνατο, σαν έτοιμοι από καιρό για να τον εξοντώσουν, καθώς το θύμα, ήταν γνωστό για τα Ελληνικά πατριωτικά του αισθήματα και όπως έγινε γνωστό, συμμετείχε και στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία!

Προσχεδιασμένο έγκλημα!
Σύμφωνα μάλιστα με δημοσιεύματα, η στάση της Αστυνομίας, παραπέμπει σε προβοκάτσια που είχε σχεδιαστεί και διαταχθεί από τα ανώτερα κλιμάκια του βαθέως αλβανικού κράτους. Ενισχυτικό της εκτίμησης αυτής, είναι η ανάρτηση υβριστικού πανό σε ποδοσφαιρικό γήπεδο κατά του νεκρού Κ. Κατσίφα, από οπαδούς ομάδας, διευθυντής της οποίας είναι ο αδελφός του Έντι Ράμα, χωρίς μέχρι και χθες βράδυ αυτή η πράξη να έχει αποδοκιμαστεί ούτε καν από την Αλβανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία!

Ιατροδικαστής από Ελλάδα
Οι Αλβανικές αρχές μετά από έντονες πιέσεις τελικά δέχθηκαν χθες να εξεταστεί ιατροδικαστικά η σορός του 35χρονου ομογενή από Έλληνα εμπειρογνώμονα, κατά πάσα πιθανότητα από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Θ. Βουγιουκλάκη. Το αίτημα έχει υποβληθεί από την οικογένειά του, καθώς υπάρχουν ενδείξεις και σημάδια στο έδαφος που δείχνουν ότι ο Κ. Κατσίφας σύρθηκε για 60-70 μέτρα στο έδαφος, φώναζε «ζήτω η Ελλάδα και Ελληνισμός» και στη συνέχεια δέχτηκε στο κεφάλι τη χαριστική βολή. Αν αυτό αποδειχθεί, τότε προκαλούνται νέα τεράστια ζητήματα, με δεδομένο ότι ο ίδιος ο Αλβανός Πρωθυπουργός Έντι Ράμα, έσπευσε να δικαιολογήσει άμεσα την εγκληματική στάση των Αλβανών αστυνομικών.

Περίεργη η στάση της ΕΛΑΣ!
Στις «σκοτεινές πτυχές» της υπόθεσης, περιλαμβάνεται και η στάση των Ελληνικών αρχών και ιδιαίτερα της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία προχθές Δευτέρα επιχείρησε να αναπαράξει την Αλβανική προπαγάνδα περί μη συσχέτισης της δολοφονίας με την ύψωση ελληνικών σημαιών, αλλά και να υποστηρίξει – μέσω διαρροών- ότι είχε συλληφθεί προ δεκαετίας για κατοχή χασίς, υπόθεση που για πρώτη φορά ακούστηκε, χωρίς μάλιστα να υπάρχει δίκη του 35χρονου για τέτοια υπόθεση!

Έντονη αντίδραση από 30 Β/κα σωματεία
Η στάση της Ελληνικής Αστυνομίας προκάλεσε χθες την έντονη αντίδραση 30 Βορειοηπειρωτικών Σωματείων, τα οποία με επιστολή τους προς τον Αρχηγό του Σώματος Αριστείδη Ανδρικόπουλο ζητούν εξηγήσεις στα εξής πέντε ερωτήματα:
1. Ποια είναι η επίσημη στάση της Ελληνικής Αστυνομίας απέναντι στις διαρροές προς τα ΜΜΕ που αναφέρουν ότι ο Κωνσταντίνος Κατσίφας είχε συλληφθεί το 2008 για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών;
2. Αν επιβεβαιώνεται η διαρροή, ποια ήταν η κατάληξη της υπόθεσης;
3. Ποια είναι η σκοπιμότητα της διαρροής αυτής ενώ ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί οι έρευνες σχετικά με το περιστατικό που οδήγησε στον θάνατό του από πυρά των ειδικών δυνάμεων της Αλβανικής Αστυνομίας;
4. Μετά την επικοινωνία του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. με τον Αλβανό ομόλογό του, ανακοινώθηκε πως το περιστατικό δεν συνδέεται με προστασία Ελληνικής Σημαίας. Δεδομένου ότι αφενός μέχρι την στιγμή της ανακοίνωσης (και μέχρι την ώρα σύνταξης του παρόντος), δεν είχε μεταβεί στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. να συνδράμει στις έρευνες και αφετέρου οι μοναδικές μαρτυρίες αναφέρουν το αντίθετο, βάσει ποιων στοιχείων η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. οικειοποιείται αυτούς τους ισχυρισμούς;
5. Ποια είναι τα βήματα της διακρατικής συνεργασίας που έχουν ή πρόκειται να τελεστούν προκειμένου να διασφαλιστεί η διερεύνηση των αληθινών συνθηκών θανάτου του Κωνσταντίνου Κατσίφα;

Ανακρίσεις και στην Ελλάδα
Για τη δολοφονία του Κ. Κατσίφα ανοίγει φάκελος και στην Ελλάδα καθώς ήταν Έλληνας υπήκοος. Έρευνα διέταξε η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας με στόχο να πέσει άπλετο φως στις συνθήκες θανάτου του ομογενούς Κωνσταντίνου Κατσίφα, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου στο χωριό Βουλιαράτες στην Αλβανία.
Μάλιστα, η σχετική δικογραφία που σχηματίστηκε διαβιβάστηκε στην εισαγγελία Πρωτοδικών στην Αθήνα από την εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων. Η υπόθεση έρχεται στην Αθήνα λόγω αρμοδιότητας, καθώς αφορά Έλληνα υπήκοο για έγκλημα που έχει τελεστεί στην αλλοδαπή και μάλιστα κακούργημα.
Η δικογραφία περιλαμβάνει δημοσιεύματα αλλά και καταθέσεις συγγενών του 35χρονου ομογενούς που φέρονται να ενέχουν θέση μηνυτήριας αναφοράς. Μάλιστα, στην εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων φέρεται να προσήλθε η αδελφή του θύματος και προσκόμισε την ταυτότητα του από την οποία προκύπτει ότι ο 35χρονος είχε ελληνική υπηκοότητα.

Η Πανηπειρωτική Αμερικής
Η Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Αμερικής, σε ανακοίνωσή της, ζητάει διεθνή έρευνα για τον δίχως νόημα θάνατο, εκφράζοντας συγχρόνως την «ισχυρή καταδίκη» της για θάνατο του Ελληνα από την αλβανική αστυνομία στη Βόρεια Ήπειρο, επισημαίνοντας πως: «Οι ελληνικές ζωές έχουν σημασία».
«Γνωρίζοντας την εχθρότητα με την οποία οι αλβανικές Αρχές έχουν διώξει τους Έλληνες στο παρελθόν, είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς τον επίσημο ισχυρισμό της Αλβανίας και καλούμε για μία πλήρη, ανοιχτή, διεθνή έρευνα για τον δίχως νόημα θάνατο», δήλωσε ο κ. Νικόλας Γκατζογιάννης (Nicholas Gage), πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής.

Η Ηπειρωτική Εστία Θεσ/κης
Σε ανακοίνωσή της η Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης, ζητά από τις Κυβερνήσεις Ελλάδος και Αλβανίας, να συγκροτήσουν ειδική επιτροπή εμπειρογνωμόνων υπό την εποπτεία παρατηρητών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών με σκοπό να διερευνήσει το συμβάν και να αποκαταστήσει τη μνήμη του Ευρωπαίου πολίτη Κων. Κατσίφα.

Ο Μητροπολίτης Κόνιτσας
Ο μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας, σε γραπτή του δήλωση, αφού υπενθυμίζει ότι το 2010 δολοφονήθηκε ο Αριστοτέλης Γκούμας, επειδή μιλούσε Ελληνικά, σημειώνει ότι τώρα δολοφονήθηκε ο Κ. Κατσίφας «επειδή ύψωσε την Ελληνική σημαία μεγάλων διαστάσεων στο στρατιωτικό κοιμητήριο στο χωριό του, στους Βουλιαράτες, όπου είναι θαμμένοι εκατό περίπου ήρωες του Έπους του 1940».
Ο κ. Ανδρέας προσθέτει ακόμη ότι σύμφωνα με καταγγελία γιατρού, μέλους του Πανελλήνιου Συλλόγου Βορειοηπειρωτικού Αγώνα, ο οποίος με άλλους νέους είχαν επισκεφθεί την περιοχή για να γιορτάσουν την Εθνική Εορτή, ο Κ. Κατσίφας σύρθηκε βάναυσα 60 -70 μέτρα πάνω στο χώμα και στις πέτρες, όπου του δόθηκε η χαριστικὴ βολή. «Τώρα, οι Αλβανοί θα προβάλλουν συνεχώς χίλιες δύο δικαιολογίες, για να καλύψουν το έγκλημά τους. Όμως, ό,τι κι’ αν κάνουν δεν μπορούν να κρύψουν το μίσος τους για τον Βορειοηπειρωτικὸ Ελληνισμό, τον οποίο επιδιώκουν να τον σβήσουν από τις πατρογονικές τους εστίες», επισημαίνει ο Μητροπολίτης.