Ο Έντι Ράμα υβρίζει και τρομοκρατεί τους Έλληνες εντός κι εκτός Αλβανίας

Με αγοραίες εκφράσεις καταφέρθηκε κατά όσων τίμησαν τον Κ. Κατσίφα με την ελληνική σημαία

Το Αλβανικό Υπουργείο Εσωτερικών κήρυξε χθες «ανεπιθύμητους» 52 Έλληνες!

ENTI RAMA

• Η κηδεία του αδικοχαμένου Κωνσταντίνου Κατσίφα την Πέμπτη στους Βουλιαράτες με τη συμμετοχή χιλιάδων Βορειο- ηπειρωτών προκάλεσε την έντονη ενόχληση του Αλβανικού κατεστημένου, πρώτου και κύριου, του Πρωθυπουργού Έντι Ράμα, ο οποίος από τα πρώτα λεπτά που έγινε η εν ψυχρώ δολοφονία του 35χρονου Ομογενούς, είχε βγάλει «τα εσώψυχά» του. 

Ο Αλβανός πρωθυπουργός ξεπέρασε και πάλι κάθε όριο που αρμόζει στο αξίωμά του, αλλά και μιας σύγχρονης δημοκρατίας, όπως θέλει να ονομάζεται η Αλβανία, επιτιθέμενος με βαρύτατους υβριστικούς χαρακτηρισμούς κατά των Ελλήνων, κάνοντας λόγο «για βρωμερές υπάρξεις που βεβηλώνουν το νεκρό που δήθεν τιμούν και μειώνουν την αξιοπρέπεια της σημαίας του έθνους τους»! «Το κράτος μας δεν μάχεται ούτε με φέρετρα, ούτε με προβοκάτορες κηδειών. Όποιος ήρθε να προκαλέσει, εισήλθε, ντρόπιασε τον εαυτό του και τη σημαία του και αποχώρησε»!
«Σήμα» Ράμα για συλλήψεις
Η τοποθέτηση Ράμα, έγινε σχεδόν την ώρα της κηδείας του Κ. Κατσίφα. Ήταν ουσιαστικό το «σήμα» προς τις Αλβανικές αστυνομικές υπηρεσίες για να προχωρήσουν στις 12 και πλέον συλλήψεις που έγιναν μετά την ολοκλήρωση της εξόδιου ακολουθίας, με τους συλληφθέντες να αφήνονται τελικά χθες τα ξημερώματα ελεύθεροι. Η σύλληψή τους αποδόθηκε σε προληπτικές ενέργειες της Αστυνομίας προκειμένου να μη γίνουν επεισόδια, στην ουσία όμως επρόκειτο για μια ακόμη πράξη τρομοκράτησης των Βορειοηπειρωτών.
Ανεπιθύμητοι 52 Έλληνες!
Η εκστρατεία εκφοβισμού, πήρε όμως νέες διαστάσεις χθες, με την Αλβανική Κυβέρνηση να χαρακτηρίζει ανεπιθύμητους στην Αλβανία 52 Έλληνες πολίτες στους οποίους και απαγόρευσε την είσοδο στη γειτονική χώρα. Η σχετική ανακοίνωση έγινε μάλιστα στο υψηλότερο δυνατό κυβερνητικό επίπεδο, από τον Αλβανό Υπουργό Εσωτερικών Σαντέρ Λεσάι, ο οποίος δήλωσε πώς «κανείς δεν πρέπει να εκλαμβάνει ως αδυναμία τη σοφία που επιδεικνύει η Αλβανία».
Δημοκρατία… τύπου Αλβανίας!
Η απόφαση αυτή της Αλβανικής Κυβέρνησης, έρχεται να επιβεβαιώσει όσους υποστήριζαν και υποστηρίζουν ότι η Αλβανία απέχει έτη φωτός από τις σύγχρονες ευρωπαϊκές δημοκρατίες και τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην οποία επιδιώκει να ενταχθεί. Άλλωστε όπως θύμιζαν στελέχη της Μειονότητας, οι Αλβανοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι, διατυμπάνιζαν δημόσια ότι στη σύγχρονη υπό ένταξη στην Ε.Ε. Αλβανία, ο καθένας είναι απόλυτα ελεύθερος να μιλά σε όποια γλώσσα θέλει, να πιστεύει σε όποια θρησκεία και ιδεολογία φέρει και να φέρει όποιο σύμβολο θέλει. Υπενθύμιζαν ακόμη, ότι η Αλβανική επίλεκτη αστυνομία RENEA, τέτοια… σχολαστικότητα και αντιμετώπιση οπλισμένου πολίτη, δεν την έχει επιδείξει ούτε όταν γίνονταν ένοπλες επιθέσεις κατά χωριών της Ελληνικής Μειονότητας από «γείτονές» τους, ή και ακόμη από καλλιεργητές χασίς.
Στο προσκήνιο και ο Μπερίσα
Ευθυγραμμισμένος με τον Έντι Ράμα, εμφανίστηκε χθες και ο πρώην Αλβανός Πρόεδρος Σαλί Μπερίσα, ο οποίος ανέφερε ότι «μπήκαν στην Αλβανία ομάδες Ελλήνων εξτρεμιστών, πρωτόγονων αντι- Αλβανών εξτρεμιστών». «Καταδικάζω έντονα την πρωτόγονη πράξη εκμετάλλευσης μιας νεκρικής πομπής από εξτρεμιστές, φανατικούς για ρατσιστικούς και αντιαλβανικούς σκοπούς»!
Το Ελληνικό ΥΠΕΞ
Απάντηση εξέδωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών προς την Αλβανία ζητώντας εξηγήσεις για τους 52 Έλληνες που θεωρεί η γείτονα χώρα ανεπιθύμητους ενώ ταυτόχρονα ζητά από τους Αλβανούς πολιτικούς της Αλβανίας να απέχουν από δηλώσεις και ενέργειες που επιβαρύνουν το κλίμα των σχέσεων μας. «Παραμένουμε προσηλωμένοι στην οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης, αλλά περιμένουμε το ίδιο και από τους γείτονές μας». καταλήγει η ανακοίνωση.
Ο Γιώργος Κουμουτσάκος
Της ανακοίνωσης του ΥΠΕΞ είχαν προηγηθεί «καυστικές δηλώσεις του τομεάρχη Εξωτερικών της Ν.Δ. Γιώργου Κουμουτσάκου, ο οποίος χαρακτήρισε απαράδεκτες και προκλητικές τις δηλώσεις του κ. Ράμα, αποδίδοντας ευθύνες στην Ελληνική Κυβέρνηση για την παθητική στάση που τηρεί και η οποία αποθαρρύνει τον Ράμα. «Επί 12 ημέρες- αναφέρει στο twitter o κ. Κουμουτσάκος- η στάση, οι αποφάσεις, οι δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού Ε. Ράμα ήταν απαράδεκτες και προκλητικές. Έριχναν λάδι στη φωτιά. Αποκορύφωμα η χθεσινή ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την ημέρα της κηδείας του Κ. Κατσίφα. Η Κυβέρνηση όμως σιωπά. Έτσι τον αποθαρρύνει».
Κικίλιας: Να είναι προσεκτικός ο Ράμα
Ακόμη πιο αιχμηρός ήταν ο Τομεάρχης Άμυνας της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε πως ο κ. Ράμα προσφέρει πολύ κακές υπηρεσίες στην πατρίδα του. «Αν θεσμικά δεν σέβεται τον ρόλο του, ως ηγέτη της χώρας του, του επιστρέφονται οι χαρακτηρισμοί. Κανένας Έλληνας δεν δέχεται να προσβάλλεται κάποιος συμπατριώτης μας, ειδικά όταν θέλει να παραστεί στην κηδεία ενός νέου ανθρώπου, ο οποίος έχασε πολύ άδικα τη ζωή του και σύμφωνα με αυτά που συλλέγουν όσοι ερευνούν το θέμα, ουσιαστικά θα μπορούσε να έχει συλληφθεί, χωρίς να εκτελεστεί. Προς χάρη όλων των συμπατριωτών του Αλβανών, που παραδέχεται ότι ζουν ειρηνικά στη χώρα μας και έχουν προκόψει ο κ. Ράμα, θα έπρεπε να σκέφτεται πολύ πιο προσεκτικά τους χαρακτηρισμούς του», πρόσθεσε.
Συστηματικός εκφοβισμός
Οι αγοραίες εκφράσεις του Αλβανού Πρωθυπουργού Έντι Ράμα, στην πραγματικότητα έρχονται ως επιστέγασμα της πολιτικής της χαμηλής έντασης εθνοκάθαρσης που επιχειρείται συστηματικά στη Βόρειο Ήπειρο, όρος που ας μην διαφεύγει των κυβερνώντων του ΣΥΡΙΖΑ είναι αναγνωρισμένος μέσα από διεθνείς συνθήκες. Ο εκφοβισμός αυτός κρατάει δεκαετίες και συμπληρώνεται από την αρπαγή των περιουσιών των Ελλήνων ομογενών. Μέχρι και η CIA σε έκθεσή της έχει παραδεχθεί ότι οι Έλληνες παρενοχλούνται από τις αλβανικές αρχές σε ζητήματα σχετικά με την εκπαίδευση, ενώ υπο-εκπροσωπούνται σε κρατικές υπηρεσίες όπως η αστυνομία και ο Στρατός.