Οι φήμες από χθες πραγματικότητα

Η υποψηφιότητα Τατ. Καλογιάννη αλλάζει τα δεδομένα στο Δήμο…

Η τελική απόφαση του Ν. Γκόντα και η στάση των άλλων παρατάξεων θα διαμορφώσουν πλήρως το «κάδρο» των υποψηφίων, που θα σημάνει και την έναρξη της προεκλογικής περιόδου

DHMARXEIO IOANNINA

• Η υποψηφιότητα της Τατιάνας Καλογιάννη για τον Δήμο Ιωαννιτών, που τις προηγούμενες μέρες ευρέως κυκλοφορούσε ως πιθανό σενάριο στα πολιτικά «πηγαδάκια» της πόλης, από χθες είναι πραγματικότητα, αφού η ίδια το επιβεβαίωσε με μεταμεσονύκτια γραπτή ανακοίνωσή της προς τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης.
Θ. Μπέγκας, Μ. Ελισάφ, Α. Μπαρτζώκας και από χθες Τ. Καλογιάννη είναι οι πρώτοι που ανακοίνωσαν επίσημα ότι θα διεκδικήσουν την δημαρχία, χωρίς όμως να έχει ολοκληρωθεί πλήρως η εικόνα των υποψήφιων δημάρχων. Κι αυτό γιατί ακόμη παραμένει άγνωστο τι τελικά θα πράξει ο πρ. δήμαρχος και επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας» Ν. Γκόντας, ο οποίος μόλις προχθές δήλωνε «παρών»!
Νέα δεδομένα…
Και μπορεί να παρατείνεται για λίγο ακόμη η αγωνία, μέχρις ότου αποφασιστικά βγουν μπροστά όλοι όσοι θα διεκδικήσουν την ψήφο των Γιαννιωτών στις εκλογές του ερχόμενου Μαΐου, ωστόσο τα δεδομένα στο Δήμο, μετά την χθεσινή ανακοίνωση της Τ. Καλογιάννη αλλάζουν. Τις πρώτες αναταράξεις αναμένεται να δεχθεί η σημερινή Αρχή Μπέγκα, καθώς κορυφαία στελέχη της, με αναφορά στην κεντροδεξιά, είναι πολύ πιθανόν να αλλάξουν πορεία. Χαρακτηριστική περίπτωση η παράταξη του Π. Κολόκα που στις προηγούμενες εκλογές συνεργάστηκε με τον Θ. Μπέγκα, ωστόσο σε πρόσφατη τοποθέτησή του ο κ. Κολόκας, το όνομα του οποίου μάλιστα ακούγεται έντονα για το «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο, είχε πει ότι θα σεβαστεί τις αποφάσεις του κόμματος.
Πάντως στάση αναμονής τηρούν πολλά στελέχη σήμερα στο Δήμο, τα οποία φαίνεται πως θα δείξουν τις προθέσεις τους, μόλις ξεκαθαρίσει το τοπίο των υποψηφίων και σίγουρα όταν «ανοίξει τα χαρτιά του» ο Ν. Γκόντας.
Αλλά και στις άλλες δημοτικές παρατάξεις γίνονται έντονες προεκλογικές διεργασίες, αναζητώντας στελέχη για να καταρτίσουν ψηφοδέλτιο.

Η ανακοίνωση Καλογιάννη
Το επίκεντρο της συζήτησης πάντως χθες στην πόλη ήταν η ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Τατιάνας Καλογιάννη για τον Δήμο Ιωαννιτών. Η σημερινή Αντιπεριφερειάρχης που θα δοκιμαστεί για πρώτη φορά με σταυρό, δήλωσε έτοιμη για μια νέα αρχή, ζητώντας την συστράτευση όλων των υγιών δυνάμεων του τόπου.
Ολόκληρη η δήλωσή της έχει ως εξής: «Tο τελευταίο χρονικό διάστημα, πολλοί συμπολίτες μου, που με περιβάλουν με την εμπιστοσύνη τους, με παρότρυναν να εργαστώ για τη συγκρότηση μίας νέας δημοτικής παράταξης. Μία νέα παράταξη που θα διεκδικήσει την ψήφο των δημοτών της πόλης των Ιωαννίνων κατά τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2019. Έχω την πεποίθηση, ότι όλοι μαζί είμαστε σε θέση να διαχειριστούμε τα κοινά της πόλης προς όφελος του συνόλου των δημοτών χωρίς ιδεοληψίες, αποκλεισμούς και προκαταλήψεις.
Αποδέχθηκα την πρόκληση. Από το 2011 υπηρέτησα τους πολίτες της Περιφέρειας από τη θέση της Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων με πρόσθετο και παράλληλο αντικείμενο τον Αναπτυξιακό Προγραμματισμό, τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των έργων Υποδομών και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας.
Με επίπονη και μεθοδική δουλειά, σε αγαστή συνεργασία με το σύνολο των αυτοδιοικητικών αρχών της Περιφέρειας Ηπείρου και υπό την καθοδήγηση του Αλέκου Καχριμάνη, οι στόχοι που θέσαμε υλοποιήθηκαν με απόλυτη επιτυχία. Η Περιφέρειά μας άλλαξε κατεύθυνση και δημιουργήθηκαν νέες προοπτικές.
Νέες προοπτικές σκοπεύουμε να καθορίσουμε και για το Δήμο Ιωαννιτών.
Ο Δήμος Ιωαννιτών διαθέτει τις ειδικές προδιαγραφές ώστε, με αναβάθμιση των υφιστάμενων δομών και υπηρεσιών προς τους πολίτες, με σύγχρονες και αποδοτικές υποδομές, με διαφάνεια και λογοδοσία, να καταστεί σε ορίζοντα τετραετίας οικονομικό, εκπαιδευτικό και πολιτιστικό κέντρο της Βορειοδυτικής Ελλάδας, πρότυπο Δήμου πανελλαδικά. Η προσπάθειά μας θα στηριχθεί στον τεκμηριωμένο και έγκαιρο σχεδιασμό, στην αποφασιστικότητα, στην εντατική εργασία και στην αποτελεσματικότητα.
Για να επιτευχθούν οι στόχοι μας, στον σωστό χρόνο και με τον ενδεδειγμένο τρόπο, είναι αναγκαία η συστράτευση όλων των υγιών πραγματικά προοδευτικών δυνάμεων του τόπου, χωρίς μεμψιμοιρίες και αναστολές.
Είναι μια νέα αρχή για να διαμορφώσουμε την πόλη που αξίζει να παραλάβουν οι μελλοντικές γενιές».

Ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Ιωαννίνων
Θετικό εκτίμησε το γεγονός ανακοίνωσης της υποψηφιότητας της Τατιάνας Καλογιάννη, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ν.Δ Ιωαννίνων Θεόδωρος Τζαρούχης, εξαίροντας την δουλειά της στην Περιφέρεια Ηπείρου. Ωστόσο υπογράμμισε ότι η ΝΟΔΕ θα τοποθετηθεί εντός των ημερών, αφού πρώτα αφουγκραστεί την τοπική κοινωνία για το πως δέχθηκε την υποψηφιότητα της κ. Καλογιάννη.
Σε δηλώσεις του χθες στα Μέσα Ενημέρωσης είπε ότι υπήρχαν και άλλοι ενδιαφερόμενοι και από άλλους χώρους που ζήτησαν τη στήριξη του κόμματος κεντρικά και άλλων που τελικά δεν ευδοκίμησε η περίπτωσή τους.
Σε ερώτημα που του τέθηκε για το αν υπάρξει ρήγμα στην Κεντροδεξιά αναφορικά με ενδεχόμενη εκ νέου υποψηφιότητα Νίκου Γκόντα, εκτίμησε ότι θα υπάρξει συνεννόηση και όχι ρήγμα, δεν υπάρχουν αντιπαλότητες και θα βρεθεί η κοινή συνισταμένη, κατέληξε.

Καλωσόρισμα από Θ. Μπέγκα
Μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Facebook ο Δήμαρχος Θ. Μπέγκας καλωσόρισε στις εκλογές για τον Δήμο Ιωαννιτών την Τατ. Καλογιάννη, τονίζοντας ότι «παραμένουμε υπέρμαχοι του Πολιτικού Πολιτισμού»!
Όπως ο ίδιος ανέφερε, μόλις έγινε γνωστή η υποψηφιότητά της, τηλεφώνησε και της ευχήθηκε «καλό αγώνα», όπως εξάλλου έκανε και με Μ. Ελισάφ και Α. Μπαρτζώκα.