Ζητώντας ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους

Αγωνιστική εγρήγορση… διαρκείας το χθεσινό μήνυμα των εργαζομένων!

Δυναμικές κινητοποιήσεις με μέτρια όμως συμμετοχή κατά την πορεία στα Γιάννενα, που από το Εργατικό Κέντρο έφτασε στην Πλατεία και από εκεί στη ΔΕΗ

APERGIA1 28 11 18

• Με την καθιερωμένη πορεία από το κτίριο του Εργατικού Κέντρου ως την Κεντρική Πλατεία και από εκεί στο κεντρικό υποκατάστημα της ΔΕΗ στην οδό Χρήστου Κατσάρη κορυφώθηκαν οι χθεσινές κινητοποιήσεις του ιδιωτικού τομέα στα Γιάννενα.
Την απεργία είχε προκηρύξει η ΓΣΕΕ ενάντια στις πολιτικές λιτότητας που ακολουθεί η κυβέρνηση και στη φοροεπιδρομή με αιτήματα που αφορούσαν, μεταξύ άλλων, στην αύξηση του κατώτατου μισθού, τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και την καθιέρωση ενός δίκαιου και βιώσιμου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.

Η χθεσινή πορεία
Σχετικά μεγαλύτερη από τις προ­­ηγούμενες αλλά μικρή σε σύγκριση με το μέγεθος της πόλης ήταν η χθεσινή πορεία του Εργατικού Κέντρου, στην οποία συμμετείχαν το ΠΑΜΕ Ιωαννίνων, σωματεία του ΕΚΙ όπως το Συνδικάτο Οικοδόμων, οι εργαζόμενοι του πρώην Καρυπίδη, καθώς και φοιτητικοί σύλλογοι.
Μετά την άνοδο στην Πλατεία που ολοκληρώθηκε χωρίς… παρατράγουδα, ένα τμήμα της πορείας κατευθύνθηκε προς τα κεντρικά της ΔΕΗ, στην πρόσοψη του οποίου ανάρτησαν πανό με σύνθημα κατά των διακοπών ηλεκτρικού σε βάρος λαϊκών στρωμάτων. Μάλιστα, στελέχη του Ε.Κ.Ι. συναντήθηκαν και έθεσαν το σχετικό αίτημα και στην τοπική Διοίκηση της επιχείρησης.

«Παραμυθιάζουν το λαό…»
Την κεντρική ομιλία στο συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων έκανε η γραμματέας του Σωματείου Επισιτισμού - Τουρισμού Μαρία Ανδρεάδου, η οποία τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσπαθεί, κάνοντας το άσπρο μαύρο, να παραμυθιάσει τον ελληνικό λαό ότι τώρα που τάχα τελείωσαν τα μνημόνια μπορεί να ελπίζει σε καλύτερες μέρες ενώ τρέχουν όλοι οι μνημονιακοί νόμοι που ξεπερνάνε τους εφτακόσιους. Κανείς να μην πιστέψει τα ψέματα και τις απάτες της».
Παράλληλα, σημείωσε πως «στα νέα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση, περιλαμβάνεται η καρατόμηση του προγράμματος «σχολικά γεύματα», μειώνονται τα κονδύλια για τις συντάξεις, το επίδομα ανεργίας, και τα νοσοκομεία, μειώνεται επιδότηση της κρατικής συμμετοχής για συνταγογραφούμενα φάρμακα στους φτωχούς ασφαλισμένους, μειώνεται το επίδομα στέγασης, αύξησε τον ΕΦΚ κατανάλωσης για το πετρέλαιο θέρμανσης». Κάλεσε δε εργαζόμενους, συνταξιούχους και ανέργους σε αγωνιστική εγρήγορση.
ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ