Τα Γιάννενα ενόψει Χριστουγέννων άρχισαν να φορούν τα γιορτινά τους!

- Περισσότερους επισκέπτες από πέρυσι περιμένουν οι ξενοδόχοι...

- Την Παρασκευή ανοίγει τις πύλες του το «Χωριό του Άι Βασίλη» στο Λόφο Φρόντζου

XRISTOYGENNIATIKOS STOLISMOS

• Τρεις εβδομάδες απομένουν μέχρι τα Χριστούγεννα και ήδη η πόλη άρχισε να φορά τα γιορτινά της. Την ίδια ώρα, οι κρατήσεις στα καταλύματα των Ιωαννίνων, αλλά και στα ορεινά θέρετρα του Νομού έχουν αυξητική πορεία, κατατάσσοντας και φέτος την περιοχή μας στους κορυφαίους προορισμούς της Ελλάδας.
Μάλιστα οι προβλέψεις των ξενοδόχων είναι ιδιαίτερα ευοίωνες, καθώς περιμένουν περισσότερους επισκέπτες από πέρυσι, δηλώντας πανέτοιμοι να τους υποδεχθούν, έχοντας αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες και τις υποδομές, ενώ οι τιμές στα καταλύματα ποικίλουν, έτσι ώστε να είναι προσιτές σε όλα τα βαλάντια.

Εορταστική ατμόσφαιρα...
Πάντως ήδη η ατμόσφαιρα στην πόλη των Ιωαννίνων είναι εορταστική. Οι κεντρικοί δρόμοι άρχισαν να φωταγωγούνται με χιλιάδες λαμπιόνια, ενώ και τα περισσότερα καταστήματα έχουν φορέσει τα γιορτινά τους, για να υποδεχθούν ντόπιους και επισκέπτες. Παράλληλα, καθ’ όλη την διάρκεια του Δεκεμβρίου ο Δήμος, αλλά και οι διάφοροι σύλλογοι της πόλης έχουν προγραμματίσει σειρά εορταστικών εκδηλώσεων, που στόχο έχουν να ψυχαγωγήσουν μικρούς και μεγάλους, παραμερίζοντας έστω για λίγο τα συσσωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα περισσότερα νοικοκυριά.
Οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις ξεκινάνε μουσικά, μεθαύριο, Τετάρτη (7 μ.μ.) στην κεντρική πλατεία με την Παυλίνα Βουλγαράκη, η οποία θα μας ταξιδέψει με την μαγευτική φωνή της.

Το «Χωριό του Άι Βασίλη»
Ξεχωριστη νότα στην πόλη τα φετινά Χριστούγεννα, θα δώσει το «Χωριό του Άι Βασίλη», το οποίο θα λειτουργήσει στον λόφο του Φρόντζου, στον χώρο δίπλα και πάνω από το Θέατρο της Ε.Η.Μ.. Τα εγκαίνια θα γίνουν την ερχόμενη Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου και ώρα 5 μ.μ.
Στο πλαίσιό τους, μία πολύχρωμη παρέλαση με μικρούς και μεγάλους Γιαννιώτες ντυμένους Αι Βασίληδες, με μουσικές και χορούς θα ξεκινήσει από την Κεντρική Πλατεία και, περνώντας μέσα από το κέντρο της πόλης θα κατευθυνθεί και θα καταλήξει στο «Χωριό του Αι Βασίλη».
Ψηλά, πάνω από τα ξύλινα σπιτάκια του «Χωριού» θα δεσπόζει το δενδρόσπιτο του αγαπημένου Αγίου των παιδιών όπου και θα υποδέχεται τους επισκέπτες του, μικρούς και μεγάλους.
Η είσοδος στο «Χριστουγεννιάτικο Χωριό της πόλης, στο Ψυχαγωγικό Πάρκο Φρόντζου, θα κοστίζει μόλις 1 ευρώ, ποσό απ’ το οποίο το ένα τρίτο, αφού αφαιρεθεί ο ΦΠΑ, θα προσφέρεται στο «Χαμόγελο του Παιδιού» και το ένα τρίτο αφαιρούμενου ΦΠΑ στην Κιβωτό του Κόσμου!
O Aι Βασίλης δεν θα είναι όμως μόνος. Θα έχει στο χωριό και τα αγαπημένα του ελάφια, τα οποία θα μπορούν να θαυμάζουν και να φωτογραφίζουν οι επισκέπτες περνώντας μια βόλτα από τους στάβλους τους όπου θα απολαμβάνουν ζεστασιά και ξεκούραση! Εξάλλου, στο «Χωριό του Άι Βασίλη» θα υπάρχουν άλογα για βόλτες, το Καλικαντζαρόσπιτο που θα προσφέρει δημιουργική απασχόληση στα παιδιά με ολοκληρωμένα προγράμματα , αφηγήσεις Χριστουγεννιάτικων ιστοριών, παιχνίδια μουσικής και, face painting, Χριστουγεννιάτικη αγορά, ενώ θα γίνονται διαρκώς διαγωνισμοί και κληρώσεις δώρων.

…Και γιορτινές συναυλίες!
Οι εκπλήξεις όμως από το «Χωριό του Αι Βασίλη» δεν τελειώνουν εδώ. Σε ειδικά διαμορφωμένο κλειστό χώρο μέσα σ’ αυτό δημοφιλείς καλλιτέχνες θα δώσουν μοναδικές συναυλίες καθ’ όλη τη διάρκεια των γιορτών! Ανάμεσά τους, στο Ψυχαγωγικό Πάρκο Φρόντζου θα βρεθούν οι BO, Κώστας Μαρτάκης, Χρύσπα, Master Tempo, Κωνσταντίνος Νάζης, Natasha Kay, οι Xanazoo, Λάχανα και Χάχανα αλλά και αγαπημένοι youtubers της νεολαίας όπως οι Jimko και Πουρνάρας.
Παράλληλα, θα δοθούν αρκετές χορευτικές παραστάσεις από Σχολές Χορού και Πολιτιστικούς Συλλόγους της πόλης.