Ο Κώστας Τασούλας σε αποκαλυπτική συνέντευξή του τονίζει…

«Βάθεμα» ακυβερνησίας και αστάθειας με την απλή αναλογική που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ!

- Ο Γιαννιώτης βουλευτής σχολιάζει με καυστικό τρόπο τη στάση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στη Συνταγματική Αναθεώρηση, την πρόταση για «θρησκευτική ουδετερότητα», αλλά και το φιάσκο των Εξεταστικών Επιτροπών

TASOYLAS KON BOYLH

• «Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει «βάθεμα» της δημοκρατίας, με τέσσερα νέα είδη δημοψηφισμάτων και απλή αναλογική, δηλαδή «βάθεμα» ακυβερνησίας και αστάθειας, η ΝΔ προτείνει ενίσχυση, σε συνταγματικό επίπεδο, της ασφάλειας των επενδύσεων, της κυβερνητικής σταθερότητας καθώς και επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης», τονίζει ο Κώστας Τασούλας, βουλευτής Ιωαννίνων και γενικός εισηγητής της Ν.Δ. για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.
Σε συνέντευξή του στο VOICE FINANCE & MARKETS ο κ. Τασούλας, μεταξύ άλλων, επισημαίνει ότι τα «θετικά μέτρα» που προωθεί σήμερα η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ισοδυναμούν με μόλις το ένα δέκατο των φορολογικών μέτρων που επιβλήθηκαν στους πολίτες από το 2015, χαρακτηρίζει εμπαιγμό την κυβερνητική πρόταση για «θρησκευτική ουδετερότητα», ενώ σχολιάζει με καυστικό τρόπο τις διάφορες Εξεταστικές Επιτροπές, οι οποίες φτάνουν να καταλήγουν σε φιάσκο!

Η συνέντευξη
• Για ποιο λόγο η ΝΔ αντιδρά στα "θετικά μέτρα", όπως τα χαρακτηρίζει και τα προωθεί η κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα, όταν μάλιστα έρχονται να ανακουφίσουν τους "πληγέντες" της κρίσης;
-Η ΝΔ δεν καταψηφίζει τα όσα θετικά μέτρα ή μάλλον θετικά ημίμετρα υποβάλει προς ψήφιση η Κυβέρνηση, γιατί θεωρούμε πως μετά τα βαρύτατα αχρείαστα μέτρα που επεβλήθησαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ κι η παραμικρή ανάσα είναι χρειαζούμενη. Θυμίζω πως επεβλήθησαν από το 2015 μέτρα 10 δισ. και τώρα επιστρέφεται μόλις και μετά βίας το 1/10. Για παράδειγμα, η Κυβέρνηση πρότεινε τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για τους αυτοαπασχολούμενους και τους ελεύθερους επαγγελματίες από το 20% στο 13,3% ενώ εμείς έχουμε προτείνει και δεσμευόμαστε για αντίστοιχη μείωση, αλλά για όλους τους εργαζομένους, συμπεριλαμβανομένων και των μισθωτών στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που σήμερα παραλείπονται. Να γιατί μιλάμε για ημίμετρα και γιατί είμαστε πεπεισμένοι ότι η έξοδος από την κρίση απαιτεί πολύ περισσότερα, δηλαδή νέες επενδύσεις, κλίμα εμπιστοσύνης και δραστική μείωση φορολογίας.

• "100 μέρες χωρίς μνημόνια" λέει η κυβέρνηση, θέτοντας μάλιστα το εκλογικό δίλημμα "ή με το λαό ή με την ελίτ" και κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση για νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα. Πώς το σχολιάζετε;
-Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται! Το δίλημμα αυτό αποδεικνύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πλέον καμία πολιτική αυτοπεποίθηση για το ούτως ή άλλως αρνητικό έργο του και περιμένει να διασώσει κάποια ποσοστά μέσα από τεχνητή πόλωση και διχασμό που στερούνται όμως ακόμη και της πρωτοτυπίας! Για να καταλάβετε δε πως όλα αυτά δε σημαίνουν τίποτε, σας προτρέπω να συγκρίνετε την πρόταση αναθεώρησης του Συντάγματος του ΣΥΡΙΖΑ με της ΝΔ, όπου θα δείτε πως, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει «βάθεμα» της δημοκρατίας, με τέσσερα νέα είδη δημοψηφισμάτων και απλή αναλογική, δηλαδή «βάθεμα» ακυβερνησίας και αστάθειας, η ΝΔ προτείνει ενίσχυση, σε συνταγματικό επίπεδο, της ασφάλειας των επενδύσεων, της κυβερνητικής σταθερότητας καθώς και επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης. Αυτό είναι τελικά και το πραγματικό δίλημμα, σύρσιμο ή πρόοδος και όχι λαός ή ελίτ!

• Η συμφωνία Τσίπρα - Ιερωνύμου και η συνταγματική πρόταση του κυβερνώντος κόμματος περί "θρησκευτικής ουδετερότητας" προκαλούν την έντονη αντίδραση της ΝΔ, αν και αρχικά είχε εκφράσει ικανοποίηση. Ποια είναι τελικά η αντιπρόταση σας για τις σχέσεις Κράτους - Εκκλησίας;
-Καμία ικανοποίηση δεν είχαμε εκφράσει ούτε για το θέμα της μισθοδοσίας του κλήρου ούτε για τη θρησκευτική ουδετερότητα. Θρησκευτική ουδετερότητα σημαίνει αποχή της Πολιτείας από ευνοϊκές κινήσεις υπέρ οποιασδήποτε θρησκείας. Στην Ελλάδα όμως ισχύει κάτι παραπάνω. Ισχύει η θρησκευτική ελευθερία που συνεπάγεται αξίωση από την Πολιτεία να προστατεύει, με ενέργειες, την ελευθερία της λατρείας. Άρα, η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ συνιστά οπισθοχώρηση και εμπαιγμό. Εμείς προτείνουμε να μείνει ανέπαφο το άρθρο 3 γιατί τα όποια προβλήματα υπάρχουν στις σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας λύνονται νομοθετικά και όχι συνταγματικά.

• Ως εισηγητής της ΝΔ στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Συνταγματικής Αναθεώρησης και προκειμένου να μην χαθεί αυτή η ευκαιρία, σε ποιες αλλαγές πιστεύετε ότι μπορεί να υπάρξει συναίνεση 151 ή 180 βουλευτών στην παρούσα ή στην επόμενη Βουλή;
-Διαφαίνεται μία περιορισμένη συναίνεση μόνο για τα άρθρα που αφορούν στην δικαστική προστασία των πολιτικών και στον τρόπο επιλογής των ανεξάρτητων αρχών. Είναι πολύ λίγο, προς το παρόν, αυτό το συνταγματικό υλικό, ώστε να αξίζει ενδεχομένως να παρασύρει σε δεκαετή τουλάχιστον νέα καθυστέρηση σημαντικές αλλαγές για μη κρατικά Πανεπιστήμια, για κυβερνητική σταθερότητα, για εγγυήσεις των επενδύσεων, για προστασία του περιβάλλοντος για τα οποία δεν υπάρχει ακόμη συναίνεση.

• Μετά την εξεταστική για τα δάνεια των Κομμάτων που διαπίστωσε ότι δεν υπάρχουν ποινικές ευθύνες ή την προανακριτική για την Novartis που έστειλε εκ νέου στη Δικαιοσύνη την υπόθεση, έρχεται να προστεθεί άλλο ένα φιάσκο με την εξεταστική για την υγεία. Καμία από τις δήθεν “αποκαλύψεις” του ΣΥΡΙΖΑ δεν κατέληξαν πουθενά.
-Η Κυβέρνηση επενδύει σε δύο ολοκληρωτικά δόγματα: το «λέγε-λέγε κάτι θα μείνει» και το δόγμα Ρασπούτιν: άσκησε δίωξη και ας αθωωθούν παραπέρα. Το μόνο που την απασχολεί είναι να συντηρεί ένα νοσηρό πολιτικό κλίμα. Να επενδύει στη λάσπη και τις συκοφαντίες κατά των πολιτικών της αντιπάλων. Να δηλητηριάζει την πολιτική μας ζωή ελπίζοντας ότι θα διασωθεί μέσα από την πόλωση και το διχασμό.