Χωρίς εκπροσώπηση της Ηπείρου το νέο διορισμένο Δ.Σ. του Ζαππείου!

- Προσβάλλεται βάναυσα ο Ευεργετισμός και η Ηπειρωτική Ευποιία

- Η Υφυπουργός Κατ. Παπανάτσιου προφανώς εξέλαβε το Ίδρυμα ως προσωπικό της φέουδο, τονίζει η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος

ZAPEIO MEGARO

• Μια άνευ προηγουμένου απαξίωση εισπράττει η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος (ΠΣΕ) από την Κυβέρνηση, όταν προκλητικά την αγνοεί πάνω σε θέματα που αφορούν την ιστορική κληρονομιά που άφησαν Ηπειρώτες Ευεργέτες στη χώρα.
Ο λόγος για τον αποκλεισμό εκπροσώπου της ΠΣΕ από την Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων που διαχειρίζεται το Ζάππειο Μέγαρο. Έτσι, στο νέο Συμβούλιο δεν συμμετέχει ο προταθείς από το Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, για πρώτη φορά στα χρονικά της λειτουργίας του, παρότι – όπως επισημαίνεται - τηρήθηκαν όλες οι σχετικές διαδικασίες που προέβλεπε η σχετική εγκύκλιος-πρόσκληση.
Η Συνομοσπονδία με σκληρή ανακοίνωσή της επιτίθεται κατά της Υφυπουργού Οικονομικών Κ. Παπανάτσιου, σημειώνοντας ότι με την απόφασή της αυτή προσβάλλει το σύνολο των Ηπειρωτών!

«Προσωπικό φέουδο»
Στην ανακοίνωσή της η ΠΣΕ κατηγορεί την Υφυπουργό ότι «προφανώς εξέλαβε το Ζάππειο Μέγαρο ως προσωπικό της φέουδο και όρισε νέο Δ.Σ. κατά το δοκούν και με ανθρώπους της αρεσκείας της, προκαλώντας και προσβάλλοντας έτσι με την πράξη της αυτή, το σύνολο των Ηπειρωτών και υποτιμώντας παράλληλα την διαχρονικά τεράστια προσπάθεια και προσφορά της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος. Μάλιστα η Υφυπουργός, συνεχίζει μετά το ατόπημά της αυτό να προσβάλλει τους Ηπειρώτες, επικαλούμενη ότι στο νέο Δ.Σ. υπάρχουν Ηπειρώτες, αλλά ποιοί; Κάποιοι της επιλογής της, που εκπροσωπούν και εκφράζουν τα άτομα τους και μόνο αυτά».

Την σεβάστηκαν όλοι!
Παράλληλα η Συνομοσπονδία υπενθυμίζει ότι «το Ζάππειον Μέγαρον αποτελεί ιστορική κληρονομιά στον Ελληνικό Πολιτισμό, έργο των Ηπειρωτών Εθνικών Ευεργετών Ευαγγελή και Κωνσταντίνου Ζάππα, που είχαν το όραμα της αναγεννήσεως του Αρχαίου Ελληνικού Πνεύματος και αφιέρωσαν τη ζωή του στην αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων και του πανελληνισμού».
Και προσθέτει ότι «στα Διοικητικά Συμβούλια της Επιτροπής Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων, διαχρονικά και εθιμικά, συμμετέχει και εκπρόσωπος της οργανωμένης Ηπειρώτικης αποδημίας, ύστερα από πρόταση της κορυφαίας αποδημικής οργάνωσης των Ηπειρωτών, την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος. Μία διαδικασία που σεβάστηκαν και τήρησαν όλοι οι εκάστοτε Υπουργοί Οικονομικών μέχρι πρόσφατα, τιμώντας έτσι την Ηπειρώτικη ευποιία και τον Ηπειρώτικο ευεργετισμό και αναγνωρίζοντας παράλληλα την προσφορά των Ηπειρωτών και την προσφορά των Ηπειρώτικων συλλογικών οργανώσεων και εν προκειμένου την προσφορά της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, στον Πολιτισμό, την Παράδοση, τον Ευεργετισμό, τον Ολυμπισμό και τον Εθελοντισμό».

Υπό αμφισβήτηση
Μετά από αυτή την εξέλιξη, κατά την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία καθίστανται υπό αμφισβήτηση οι όποιες αποφάσεις του νέου Δ.Σ. της Επιτροπής Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων γιατί η σύνθεση του νέου Δ.Σ. δεν είναι σύννομη.
Καταλήγοντας η ΠΣΕ στην αιχμηρή ανακοίνωσή της, καλεί τους Ηπειρώτες Πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα και Υπουργό Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτος, να επιληφθούν του θέματος, να αποκαταστήσουν την νομιμότητα και να ακυρώσουν την πράξη διορισμού του νέου Δ.Σ. της Επιτροπής Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων, ζητώντας έτσι και για λογαριασμό της Υφυπουργού, συγγνώμη, για την προσβολή που υπέστησαν οι Ηπειρώτες και αποκαθιστώντας το κύρος της κορυφαίας αποδημικής οργάνωσης των Ηπειρωτών, την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος.