Οργανώνονται κρυφά με αιχμή το «Τσάμικο»

Προκλήσεις Αλβανών κατά της Ελλάδος και στις ΗΠΑ!

- Διέκοψαν μνημόσυνο για τον Κ. Κατσίφα • Στον Ερντογάν για… οδηγίες ο Έντι Ράμα

AMERIKH PANO1

• Η εν ψυχρώ δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, τα όσα ακολούθησαν αυτής, αλλά και οι μεθοδεύσεις για να μη μεταβούν Βορειοηπειρώτες το Σάββατο στους Βουλιαράτες για το 40ήμερο μνημόσυνό του, αναδεικνύουν και αποκαλύπτουν για άλλη μια φορά τις απώτερες επιδιώξεις του Αλβανικού κατεστημένου και της στρατηγικής που ακολουθεί σταθερά από την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος και μέχρι σήμερα, τόσο έναντι της Ελληνικής Μειονότητας, όσο και κατά της Ελλάδος.
Η εβδομάδα που πέρασε επανέφερε στο προσκήνιο κινήσεις των Αλβανών σε δύο διαφορετικές κατευθύνσεις με έναν κοινό στόχο: τον Ανθελληνισμό! Η μία αφορά τη δημοσιοποίηση, με αφορμή μνημόσυνο για τον Κ. Κατσίφα στο Μπρούκλιν Νέας Υόρκης, της οργάνωσης που έχουν συγκροτήσει στην Αμερική και η δεύτερη τη νέα συνάντηση του Έντι Ράμα με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, που με τον τρόπο και τα «δώρα» του, ενισχύει την ανθελληνική ρητορική του Αλβανού πρωθυπουργού και οξύνει τον εθνικισμό σε ομάδες Αλβανών.
Οργανώνονται στις ΗΠΑ
Η απόπειρα των Αλβανών να διακόψουν την επιμνημόσυνη δέηση που τελούνταν στο Μπρούκλιν για τον Κ. Κατσίφα, έρχεται να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες που υπάρχουν εδώ και καιρό, ότι έχουν συστηματικά επαναδραστηριοποιήσει και ενισχύσει τις οργανώσεις τους που έχουν έδρα τη Βοστώνη, με απώτερο σκοπό να διεθνοποιήσουν το θέμα των «Τσάμηδων» και σε δεύτερο στάδιο να προβάλλουν τις αλυτρωτικές τους επιδιώξεις σε βάρος της Ελλάδος. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, πως στην παρέμβαση τους στην επιμνημόσυνη δέηση για τον Κατσίφα, πέραν του ότι τον χαρακτήριζαν «εξτρεμιστή» κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν πώς «η Τσαμουριά και η Ήπειρος είναι αλβανικές», κατηγορώντας την Ελλάδα παράλληλα ότι υποστηρίζει την… τρομοκρατία!
Οι ανθελληνικές «διακηρύξεις» των Αλβανών, όσο κι αν από την επίσημη Ελλάδα χαρακτηρίζονται «γραφικές» ή «ανιστόρητες», κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει στο μέλλον αυτές να πάρουν πιο δυναμικό χαρακτήρα. Σε συνδυασμό με τη ρευστότητα που μπορεί να υπάρξει στα Βαλκάνια, η Ελλάδα «να τρέχει και να μη φτάνει», όπως κάνει τώρα η Κυβέρνηση Τσίπρα, με τις πρωτοφανείς προκλήσεις και απαιτήσεις των Σκοπιανών κι ενώ ακόμη η συμφωνία των Πρεσπών, δεν έχει πάρει την έγκριση από τα δύο κοινοβούλια.
Στον Ερντογάν για… οδηγίες!
Οι Ελληνοαλβανικές σχέσεις επηρεάζονται- δυστυχώς- από τον παράγοντα Τουρκία. Η είδηση πως ο Έντι Ράμα, συνάντησε πριν λίγα 24ωρα εκ νέου τον Ερντογάν, προβληματίζει τους Έλληνες, άγνωστο όμως σε τι βαθμό ισχύει το ίδιο για την Ελληνική Κυβέρνηση.
Ο Έντι Ράμα, μετά από κάθε τέτοιου είδους συνάντηση, εντείνει την οξύτητα των επιθέσεων κατά της Ελλάδος και δεν αποκλείεται να έχουμε επανάληψη του φαινομένου τις επόμενες ημέρες και με αφορμή δήθεν την υπόθεση Κ. Κατσίφα και τα όσα έχουν μεσολαβήσει έκτοτε, με τους εκφοβισμούς, την κήρυξη Αλβανών πολιτών, ελλήνων το γένος ως ανεπιθύμητων στην Αλβανία κ.ο.κ.
Οι απαιτήσεις των Τούρκων
Πέραν πάσης αμφιβολίας, η Τουρκία εξετάζει όλες τις παραμέτρους της συμφωνίας που είχαν καταλήξει οι κυβερνήσεις Ράμα και Τσίπρα, με στόχο αυτή να μην επηρεάζει τις εκκρεμότητες που έχει η Τουρκία με την Ελλάδα στο Αιγαίο. Με βάση τη διεθνή εμπειρία που υπάρχει είναι πολύ πιθανό να υπαγορεύσει στον Ράμα και δικές της προτάσεις/απαιτήσεις τόσο στα όσα διαλαμβάνονται με την Ελλάδα, όσο και με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η ενθάρρυνση των Αλβανικών απαιτήσεων, όπως και των Σκοπιανών, έχουν βέβαια την εξήγησή τους: Και δεν είναι άλλη από την παθητική στάση των Ελληνικών κυβερνήσεων και ιδίως της σημερινής των Τσίπρα- Καμμένου, που ξεπέρασε κάθε «κόκκινη γραμμή» που υπήρχε μέχρι σήμερα.
Με τη «μυστική» διπλωματία που ασκεί δίνει τη δυνατότητα σε χώρες που ενώ στηρίζουν την οικονομία τους στην Ελλάδα, ενώ παρακαλάνε για να ενταχθούν στην Ενωμένη Ευρώπη και σε άλλους διεθνείς οργανισμούς, εν τούτοις σε κάθε ευκαιρία επιτίθενται κατά της χώρας μας με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς! Επαναφέρουν συχνότατα και τις ανιστόρητες διεκδικήσεις τους, «απαγορεύοντας» παράλληλα στους Έλληνες να υπενθυμίζουν και να επικαλούνται διεθνείς συνθήκες που αφορούν είτε τη Βόρειο Ήπειρο ή και βορειότερα τη Μακεδονία.
* * * 
Κι αυτή η τακτική – δυστυχώς- γίνεται μοιρολατρικά αποδεκτή από τους κυβερνώντες μας, που συμπεριφέρονται με τρόπο τέτοιο, ώστε να μη … δυσαρεστήσουν τους (αχάριστους) γείτονές μας.
Ως πότε όμως;