Μετά από ένα ασφαλές και γρήγορο ταξίδι…

Απόδημοι και επισκέπτες κατέκλυσαν την Ήπειρο!

AGORA XRISTOYGENNA 2018

• Την Ήπειρο επέλεξαν και φέτος χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Ελλάδα για τις διακοπές των Χριστουγέννων, δίνοντας μια πολύ σημαντική ανάσα στους επαγγελματίες του τουρισμού.
Η πόλη των Ιωαννίνων, Ζαγοροχώρια και Μέτσοβο συγκαταλέγονται στους κορυφαίους προορισμούς, χαρίζοντας χαμόγελα και στους τοπικούς φορείς, που βλέπουν ότι οι προσπάθειες εξωστρέφειας αποδίδουν κάτι παραπάνω από ικανοποιητικά. Αναμφίβολα λοιπόν, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Ήπειρο και σ’ αυτό έχουν συμβάλλει τα μέγιστα οι σύγχρονοι αυτοκινητόδρομοι (Εγνατία – Ιόνια), που κάνουν το ταξίδι γρήγορο και ασφαλές!
Το αδιαχώρητο
Χθες στα Γιάννενα γινόταν το αδιαχώρητο. Οι κεντρικοί δρόμοι της πόλης, οι πεζόδρομοι, αλλά και το παραλίμνιο είχαν πλημμυρίσει, κυρίως από τους επισκέπτες που έφτασαν από κάθε γωνιά της Ελλάδας, ενώ για τα τελευταία ψώνια είχαν βγει και οι ντόπιοι, με αποτέλεσμα σε πολλά καταστήματα να υπάρχει συνωστισμός.
Η Τροχαία βρισκόταν επί ποδός, προκειμένου να διευκολύνει τη κυκλοφορία, καθώς μέχρι να κλείσει η αγορά τα αυτοκίνητα συχνά δημιουργούσαν κυκλοφοριακό κομφούζιο! Εκτός από το κέντρο της πόλης, οι επισκέπτες επέλεγαν να κάνουν βόλτα στην παραλίμνια περιοχή και στο Νησάκι.
Στην αγορά
Παραμονή Χριστουγέννων χθες και πολλοί ήταν οι καταναλωτές που έσπευσαν για τα τελευταία ψώνια, κυρίως για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.
Μπορεί η κίνηση να ήταν αυξημένη τα τελευταία 24ωρα, ωστόσο οι αγορές έγιναν με σύνεση και ιεράρχηση των αναγκών, καθώς μέχρι τέλος του έτους, οι πολίτες καλούνται να τακτοποιήσουν μια σειρά φορολογικών υποχρεώσεων που δεν χωρούν αναβολή!
Τα καταστήματα θ’ ανοίξουν ξανά μεθαύριο, Πέμπτη για τον δεύτερο γύρο των αγορών, ενόψει της Πρωτοχρονιάς.
Εορταστική ατμόσφαιρα
Εκτός από την αγορά, χθες την... τιμητική τους είχαν καφετέριες και καταστήματα εστίασης, που έβγαλαν στα πεζοδρόμιο ψησταριές μιας και τα τελευταία χρόνια παραδοσιακά τόσο Παραμονή Χριστουγέννων, όσο και Πρωτοχρονιάς, ντόπιοι και επισκέπτες τις μεσημεριανές ώρες, κατακλύζουν την πόλη, δημιουργώντας μια παρεϊστικη ατμόσφαιρα, λίγες ώρες πριν το οικογενειακό δείπνο...
Ολόκληρη η πόλη κινείται σε εορταστικούς ρυθμούς, με τον φετινό χριστουγεννιάτικο διάκοσμο να δίνει μια ξεχωριστή χαρούμενη νότα που εντυπωσιάζει μικρούς και μεγάλους.