Η έλευσή της γιορτάστηκε με επισημότητα σ’ όλη την Ήπειρο

Πολλοί οι επισκέπτες και πληθώρα εκδηλώσεων για τη νέα χρονιά!

Δοξολογία στη Μητρόπολη Ιωαννίνων, δεξίωση στην Περιφέρεια, κοπή πίτας στο Γηροκομείο και Πρωτοχρονιάτικη συναυλία στο Πνευμ. Κέντρο

• Ικανοποιητική η κίνηση σε Ζαγόρι, Μέτσοβο, Κόνιτσα…

1

 

• Ένα καλό από τουριστική άποψη τετραήμερο ήταν αυτό της Πρωτοχρονιάς τόσο για τα Γιάννενα όσο και για ολόκληρη της περιοχή μας, η οποία γιόρτασε με επισημότητα την έλευση του νέου έτους, κόντρα στις αντίξοες σε γενικές γραμμές καιρικές συνθήκες.
Όσον αφορά στην πρωτεύουσα της Ηπείρου, στις καθιερωμένες εκδηλώσεις προστέθηκε και το Πρωτοχρονιάτικο κονσέρτο της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου στο Πνευματικό Κέντρο, το οποίο αποτελεί έναν καινούριο θεσμό για την πόλη.
Με πλήθος επισκεπτών και πολύ υψηλές πληρότητες γιορτάστηκε η Πρωτοχρονιά και στα ορεινά του Νομού, με τους κατά τόπους Δήμους να φροντίζουν για τις ασφαλείς μετακινήσεις όλων στις περιοχές ευθύνης τους.

Εκδηλώσεις στα Γιάννενα
Οι δυνατοί άνεμοι και το κρύο που επικρατούσε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς δεν άφησαν πολλά περιθώρια για υπαίθριες γιορτινές εκδηλώσεις στα Γιάννενα. Ωστόσο, αρκετά μαγαζιά, καφετέριες, μπαράκια, ταβέρνες κλπ. τήρησαν την «παράδοση» διοργανώνοντας απογευματινά γλέντια και ρεβεγιόν στα οποία συμμετείχαν πολίτες και επισκέπτες.
Ανήμερα της Πρωτοχρονιάς το πρωί τελέστηκε επίσημη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου χοροστατούντος του Μητροπολίτη κ. Μάξιμου. Σ’ αυτήν παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι στρατιωτικών Αρχών και Σωμάτων Ασφαλείας.
Ακολούθησε η καθιερωμένη δεξίωση στην Περιφέρεια Ηπείρου. Τους επισκέπτες καλωσόρισαν ο Αλέκος Καχριμάνης, η σύζυγός του Έλενα και Αντιπεριφερειάρχες, ανταλλάσσοντας ευχές μαζί τους για τη νέα χρονιά. Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν με την κοπή της βασιλόπιτας στο Γηροκομείο «Ζωσιμάδες», η οποία έγινε από τον κ. Μάξιμο (φωτό).

Γιορτινό κονσέρτο
Την Πρωτοχρονιά το μεσημέρι, εκατοντάδες πολίτες, αλλά και εκπρόσωποι τοπικών Αρχών είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το πρώτο γιορτινό κονσέρτο της Συμφωνικής Ορχήστρας του Πνευματικού Κέντρου.
Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Ιωαννιτών Θωμάς Μπέγκας έκανε λόγο για το ξεκίνημα ενός νέου θεσμού της πόλης, που εντάσσεται αρμονικά στη συνολική προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής, για μια πόλη «κυρίαρχη» πολιτιστικά, ενώ ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Κώστας Γκόγκος σημείωσε ότι στόχος είναι να «επιτρέψει στη μουσική να κάνει φωτεινά τα πρώτα μας βήματα στη νέα χρονιά» και αφιέρωσε τη συναυλία σε όλους τους φίλους του Πνευματικού Κέντρου που για μια ακόμα χρονιά στήριξαν τις εκδηλώσεις και δράσεις του.
Η Συμφωνική Ορχήστρα του Πνευματικού Κέντρου, υπό την διεύθυνση του Αρχιμουσικού Γεωργίου Χλίτσιου, ερμήνευσε κυρίως φημισμένα βαλς και πόλκες της οικογενείας Στράους, ενώ εντυπωσιακό ήταν το φινάλε του κονσέρτου.

Ζαγόρι, Μέτσοβο, Κόνιτσα
• Πολύ ευχαριστημένοι με την κίνηση στην περιοχή δηλώνουν οι επαγγελματίες του τουρισμού στο Ζαγόρι. Οι επισκέπτες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ήταν πολλοί και ο καιρός μέχρι χθες δεν δημιούργησε προβλήματα στις εξορμήσεις που έκαναν προκειμένου να απολαύσουν τη μοναδική φύση της περιοχής. Στα χωριά του Ζαγορίου παραμένουν αρκετοί τουρίστες, οι περισσότεροι εκ των οποίων αναμένεται να φύγουν τις επόμενες ημέρες και ως την Κυριακή. Όσο για το νέο κύμα κακοκαιρίας, όπως δήλωσε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων ο Δήμαρχος Βασίλης Σπύρου, «είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οτιδήποτε συμβεί ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα, ιδιαίτερα για τους επισκέπτες που έχουμε στην περιοχή μας».
• Μεγάλο αριθμό επισκεπτών δέχθηκε το ορεινό Μέτσοβο και το τριήμερο της Πρωτοχρονιάς με τον Δήμαρχο Κώστα Τζαφέα να κάνει λόγο για μία από τις καλύτερες γιορτινές περιόδους των τελευταίων ετών. «Μαγνήτης» για πολλούς απ’ αυτούς ήταν φυσικά τα Χιονοδρομικά της περιοχής, με τα μηχανήματα του Δήμου να παραμένουν σε ετοιμότητα ώστε να ανοίγουν δρόμους και να μην ταλαιπωρηθεί κανείς. Η έλευση του νέου έτους γιορτάστηκε στην κεντρική πλατεία Μετσόβου, όπου άναψε μία μεγάλη φωτιά, παρουσία πλήθους κόσμου.
• Τέλος, πολύ κόσμο δέχθηκε τις προηγούμενες ημέρες και η Κόνιτσα, η επισκεψιμότητα της οποίας, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Ανδρέα Παπασπύρου, αυξάνει χρόνο με το χρόνο. Ο Δήμος διοργάνωσε φέτος σειρά εκδηλώσεων για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Στο μεταξύ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου ρίχνει αλάτι στους δρόμους προκειμένου οι δημότες αλλά και οι επισκέπτες να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα στις μετακινήσεις τους.