Ο Γιαννιώτης πρ. Υπουργός ΚΩΝ. ΤΑΣΟΥΛΑΣ χθες στον ΣΚΑΙ:

Να παρέμβει ο Πρ. Παυλόπουλος για την προστασία της Δημοκρατίας!

- «Κάτι σοβαρό συμβαίνει όταν και η ίδια η Δικαιοσύνη απειλείται…»

- Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Καθεστωτικές αντιλήψεις που παραπέμπουν σε παρακράτος

DIKAIOSYNH ZYGARIA

 

• Φωτιά έχει πάρει το πολιτικό σκηνικό, με αφορμή την υπόθεση Novartis, η οποία οδηγεί στα άκρα την κόντρα Κυβέρνησης – Αντιπολίτευσης, με την πρώτη μάλιστα, μέσω του… υποβολέα της Π. Πολάκη, να τα βάζει πλέον ευθέως και με την Δικαιοσύνη!
Τις τελευταίες εξελίξεις που οδήγησαν ακόμη και την Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος να εκδώσει οργισμένη ανακοίνωση για τα λεγόμενα του Π. Πολάκη, σχολίασε καυστικά χθες ο βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ., πρ. Υπουργός Κώστας Τασούλας, ζητώντας μάλιστα την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου για να προστατευτεί η Δημοκρατία.
«Η κατάσταση έχει ξεφύγει και οι πάντες πρέπει να ασκήσουν τα καθήκοντά τους στο έσχατο όριό τους, από τον τελευταίο έως τον πρώτο πολίτη», τόνισε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ και την εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή και τον Δημήτρη Οικονόμου, με αφορμή τις κυβερνητικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη.

Δριμεία επίθεση
Ο Γιαννιώτης πρ. Υπουργός εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον Πρωθυπουργό, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο κ. Πολάκης είναι η μάσκα του Τσίπρα, που τη φορά για να παίζει το ρόλο του. Ο σκηνοθέτης της εργαλειοποίησης της Δικαιοσύνης είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός, που τα συντονίζει όλα»!
Και πρόσθεσε: «Παρατηρώ το βάραθρο στο οποίο έχουμε γκρεμιστεί, χυδαίας συμπεριφοράς στη Δικαιοσύνη, που τη μετατρέπει από καταφύγιο σε ορμητήριο…
»Έφτασε στο σημείο η Ένωση Δικαστών να βγάζει ανακοινώσεις περί θεσμικής εκτροπής. Όταν οι δικαστές, που είναι τόσο συγκρατημένοι βγάζουν ανακοινώσεις, φανταστείτε πόσο χειρότερα είναι τα πράγματα».

Υπονόμευση της Δημοκρατίας
Ο Κ. Τασούλας επισήμανε τους κινδύνους, λέγοντας: «Δημοκρατία δεν είναι μόνο αυτό που μας δίνει καλές συντάξεις, καλούς δρόμους, καλή παιδεία, είναι αυτό που σέβεται διάκριση εξουσιών. Αν καταργηθεί η διάκριση των εξουσιών, τελευταίο καταφύγιο του πολίτη, τότε όλα χάνονται. Όταν η ίδια Δικαιοσύνη φωνάζει ότι απειλείται από κυβερνητική παρέμβαση, κάτι σοβαρό συμβαίνει. Αυτά δεν έχουν ξαναγίνει… Υπονομεύονται τα θεμέλια της Δημοκρατίας».

Εργαλειοποιεί την Δικαιοσύνη!
Και ο κ. Τασούλας έριξε εκ νέου τα πυρά του στην Κυβέρνηση, αναφέροντας ότι «δεν έχει να επιδείξει πραγματικά επιτεύγματα. Το μόνο που κάνει είναι η κατακραυγή και λάσπη κατά των πολιτικών της αντιπάλων. Δεν διστάζει να εμπλέξει και Δικαιοσύνη. Εργαλειοποιώντας τη Δικαιοσύνη βγάζει το πολιτικό του άχτι. Αν είσαι άξιος να ξανακυβερνήσεις πες πως βελτίωσες τη ζωή των πολιτών, μην χρησιμοποιείς τη Δικαιοσύνη. Αυτό είναι κατάντημα».

Αντίδραση Φ. Γεννηματά
Για «απροκάλυπτη προσπάθεια του κ. Τσίπρα και της κυβέρνησης να χειραγωγήσουν τη Δικαιοσύνη και να την υποτάξουν στην εξυπηρέτηση των κομματικών τους στόχων» κάνει λόγο η Φώφη Γεννηματά, τονίζοντας ότι «υπάρχει ζήτημα Δημοκρατίας στον τόπο».
Με αφορμή και την προχθεσινή ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, η οποία μιλά για θεσμική εκτροπή, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής παρατηρεί πως «οι μεθοδεύσεις εντείνονται, με ωμές καθεστωτικές αντιλήψεις και ενέργειες που παραπέμπουν σε παρακράτος».
«Οι επιθέσεις που γίνονται με την κάλυψη και καθοδήγηση του ίδιου του Πρωθυπουργού κατά δικαστικών λειτουργών, διευκολύνουν και το έργο της δεξιάς συνιστώσας της κυβέρνησης, που εκτελεί το σχέδιο άλωσης της Δικαιοσύνης» τονίζει, προσθέτοντας ότι «το Κίνημα Αλλαγής είναι εδώ για να προασπίσει την ανεξαρτησία των δικαστικών λειτουργών, την συνταγματική αρχή της διάκρισης των εξουσιών, την λειτουργία του κράτους δικαίου».