Αποκαλυπτική συνέντευξη του ΚΩΣΤΑ ΤΑΣΟΥΛΑ:

Η Ν.Δ. με φιλοεπενδυτική πολιτική από την πρώτη στιγμή!

«Είναι κόμμα που πρωτίστως ενώνει τους Έλληνες, σε μια εποχή που λογής – λογής διακονιάρηδες ψήφων τους διχάζουν…»

MIKROMESAIA EPIXEIRHSH

• «Υπερφορολόγηση, ανύπαρκτη ρευστότητα και ψηφοθηρική μετατόπιση πόρων προς οικονομικά ασθενέστερους, με δυσβάστακτη μείωση της οικονομικής στάθμης της καθημαγμένης μεσαίας τάξης και όχι με δημιουργία νέου πλούτου», είναι η σημερινή τραγική εικόνα της ελληνικής οικονομίας, όπως την περιγράφει ο πρ. Υπουργός, βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. Κώστας Τασούλας.
Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξή του (η οποία δημοσιεύεται σήμερα και στα αθηναϊκά «Νέα»), μιλά για την συμφωνία των Πρεσπών και όλα όσα προηγήθηκαν και ακολούθησαν μετά την κύρωσή της στη Βουλή, ενώ περιγράφοντας τις προγραμματικές θέσεις του κόμματός του για την οικονομία της χώρας, τονίζει ότι η Ν.Δ. θα εφαρμόσει μια φιλοεπενδυτική πολιτική από την πρώτη στιγμή!
Η συνέντευξη
• Ερ.: Η συμφωνία των Πρεσπών κυρώθηκε από την ελληνική Βουλή. Έκανε η Ν.Δ. ό,τι μπορούσε για να την αποτρέψει, αφού τη θεωρεί επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα;
- Ασφαλώς και έκανε! Η συμφωνία όμως των Πρεσπών, με πρωτοπόρα την υπογραφή του Πρωθυπουργού και Υπουργού Εξωτερικών κ. Τσίπρα, είναι δυστυχώς, πλέον, ο Ν.4588/2019 (ΦΕΚ 9Α/25-1-2019). Και αναγνωρίζει κάτι που ουδέποτε μέχρι τώρα, τα τελευταία 165 χρόνια από την εποχή του Κριμαϊκού πολέμου, οπότε και ανακινήθηκε έντονα το Ανατολικό ζήτημα, είχε αναγνωρίσει ελληνική Κυβέρνηση. Τη μονοπώληση της μακεδονικής ταυτότητος από άλλη χώρα, πλήττοντας το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού τριών εκατομμυρίων Ελλήνων Μακεδόνων… Η Ν.Δ. εξήντλησε όλο το οπλοστάσιο κοινοβουλευτικού ελέγχου με κορυφαίο διάβημα την πρόταση μομφής για να παρεμποδίσει εγκαίρως, πρίν τις Πρέσπες δηλαδή, την συμφωνία. Ο κ. Καμμένος όμως εξακολουθούσε να αποτελεί τότε μέρος της κυβερνητικής δεδηλωμένης παριστάνοντας ότι Κυβέρνηση και Πρέσπες είναι διαφορετικά πράγματα. Στην πρόσφατη ψηφοφορία στη Βουλή επιχείρησε θεατρικά να αποτρέψει την υπερψήφισή της με… ένσταση αντισυνταγματικότητας, που σημειωτέον ποτέ δεν έχει ευδοκιμήσει στα χρονικά του κοινοβουλευτισμού στην Ελλάδα. Και τώρα, έχοντας ξεπέσει από κυβερνητικός εταίρος σε χορηγό στήριξης με τους δικούς του Υπουργούς να εξακολουθούν να μετέχουν στην Κυβέρνηση, «απειλεί» τον καλύτερο Πρωθυπουργό της μεταπολίτευσης, όπως χαρακτήριζε τον κ. Τσίπρα, για να μη διαλύσει το κόμμα του. Να δούμε τι θα σκαρφισθεί για το πρωτόκολλο ένταξης στο ΝΑΤΟ που ολοταχώς έρχεται. Κάποια μήνυση ίσως!
• Ερ.: Μπορεί να κάνει κάτι στο μέλλον για τα ακανθώδη ζητήματα που προβλέπει πως θα προκύψουν από αυτή;
-Ήδη ο κ. Μητσοτάκης ερμήνευσε στενά και υπέρ των συμφερόντων της Ελλάδος το άρθρο 2 βάσει του οποίου η Ελλάς «συμφωνεί να μην αντιταχθεί στην υποψηφιότητα ή την ένταξη του δευτέρου μέρους σε διεθνείς οργανισμούς». Ο κ. Μητσοτάκης ως Πρωθυπουργός διασφαλίζει όλα τα δικαιώματά μας στις 35 φάσεις ένταξης των Σκοπίων στην Ε.Ε., κατά τις οποίες διατηρούμε και πριν και στο τέλος κάθε φάσης (πρωτοκόλλου) το δικαίωμα να θέσουμε βέτο, και ας διαμαρτύρεται τότε από τα έδρανα της αντιπολίτευσης ο πρωτομάστορας της συμφωνίας κ. Τσίπρας, ότι υποχρεούμαστε να μην αντιταχθούμε! Κυρίως έτσι μπορεί κανείς να προασπίσει τα εθνικά συμφέροντα, έναντι μιας συμφωνίας που ψηφίσθηκε για να είναι «αμετάκλητη» και στο διηνεκές.
• Ερ.: Με αφορμή τη συζήτηση για το Μακεδονικό, οι πιο κακοί μιλούν πάλι για ακροδεξιά στροφή της παράταξής σας και οι πιο συντηρητικοί στους χαρακτηρισμούς για μια μάχη μεταξύ πούρων δεξιών και κεντρώων στους κόλπους της. Τελικά, τι κόμμα είναι η Ν.Δ.;
-Ο Κωστής Παλαμάς έγραψε με αφορμή τη δολοφονία του Ίωνα Δραγούμη: «Λευκή ας βαλθεί, όπου έπεσες κολώνα (πώς έπεσες, γραφή να μην το λέει)».
Η Ν.Δ. λοιπόν, είναι κόμμα πρωτίστως που ενώνει τους Έλληνες, σε μια εποχή που λογής-λογής διακονιάρηδες ψήφων τους διχάζουν. Επιπλέον είναι το κόμμα που εγγυάται τη χάραξη ευρωπαϊκής πορείας της χώρας με εθνική ανεξαρτησία, ασφάλεια και προκοπή. Είναι κοντολογίς η παράταξη που τη σημερινή αμυδρή, λόγω γενικευμένης δυσπιστίας και κόπωσης, ελπίδα μπορεί να μετατρέψει σε ευδιάκριτη πρόοδο. Και επειδή η ανάσα της χώρας θα είναι η ασφυξία όλων των κομματικών τερατογενέσεων της κρίσης, από εδώ και πέρα θα τα δείτε όλα σε λάσπη, διχασμό και ένταση από κυβερνητικής πλευράς. Θα «προσδεθούμε» όμως, ενόψει αυτών των τεχνητών αναταράξεων μέχρι τις εκλογές και μετά το ίδιο κόμμα, η Ν.Δ., που πρωτοστάτησε σε όλες τις μεγάλες εθνικές επιλογές, θα πρωτοστατήσει και στο νέο ξεκίνημα της χώρας!
• Ερ.: Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί κεντροαριστερά ανοίγματα, την ώρα που στηρίζει το καθεστώς Μαδούρο στη Βενεζουέλα. Παρά την αντιφατικότητα όσων λέει και πράττει το κυβερνών κόμμα παραμένει δεύτερη δύναμη στις δημοσκοπήσεις. Είναι λίγο αυτό;
-Ο ΣΥΡΙΖΑ, πέραν των άλλων, έλεγε προεκλογικά ότι θα κλείσει άμεσα την αμερικανική βάση της Σούδας, θα αντιστρατευθεί στην διεύρυνση του ΝΑΤΟ, θα καταργήσει το G8 και θα γεφυρώσει τις παγκόσμιες ανισότητες μαζί με πλήρη πυρηνικό αφοπλισμό! Δεν ψηφίσθηκε όμως για αυτά. Ψηφίσθηκε για να καταψηφισθούμε εμείς! Τώρα διατηρεί δημοσκοπικά ένα απομεινάρι των ποσοστών του πάλι λόγω, πολύ μικρότερης βέβαια, αντίδρασης προς εμάς, λόγω ρουσφετιών και προπαγάνδας. Το λίγο που τελικά θα πάρει του το επιφυλάσσουν οι εκλογές!
• Ερ.: Το πλαίσιο μεταμνημονιακής εποπτείας της χώρας είναι αρκετά αυστηρό. Με ποιο τρόπο θα κατορθώσει μια διακυβέρνηση Ν.Δ. να εφαρμόσει τις προγραμματικές θέσεις του κόμματος εντός του;
-Αυτή τη στιγμή η οικονομία σέρνεται από το βάρος αυτών των δεσμεύσεων. Υπερφορολόγηση, ανύπαρκτη ρευστότητα και ψηφοθηρική μετατόπιση πόρων προς οικονομικά ασθενέστερους με δυσβάστακτη μείωση της οικονομικής στάθμης της καθημαγμένης μεσαίας τάξης και όχι με δημιουργία νέου πλούτου. Η Ν.Δ. διά του Προέδρου της έχει ήδη παρουσιάσει σε εταίρους και δανειστές το εναλλακτικό της σχέδιο. Μείωση φόρων, νέες δουλειές, νέες επενδύσεις. Αυτό βέβαια που θα πείσει δεν είναι τόσο το σχέδιο, αλλά η εφαρμογή μιας άλλης φιλοεπενδυτικής και φιλοεπιχειρηματικής πολιτικής από την πρώτη στιγμή. Η εμπιστοσύνη και η αξιοπιστία που θα εμπνεύσουμε, θα είναι το μυστικό που θα διευκολύνει μία νέα συμφωνία για λιγότερα βάρη και περισσότερα κίνητρα για το «επιχειρείν» αλλά και για αποταμίευση, για νέο επιτέλους πλούτο. Μόνο ο νέος πλούτος θα στηρίξει σταθερά το προνοιακό μας σύστημα και την οικοδόμηση εθνικής ισχύος.