Τρομάζουν τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ.

Τα ναρκωτικά κάνουν θραύση στην Ήπειρο!

Μόνο τον Ιανουάριο εξιχνιάστηκαν 23 υποθέσεις και συνελήφθησαν 28 άτομα

1.038 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα στους δρόμους της Ηπείρου…

NARKOTIKA 5 2 19

• Δεν περνά μήνας που οι αστυνομικοί της Ηπείρου να μην καταφέρνουν καίρια πλήγματα στα διάφορα κυκλώματα ναρκωτικών, κυρίως εισαγόμενων από την γειτονική μας Αλβανία, η οποία – ως γνωστόν – χαρακτηρίζεται «Κολομβία της Ευρώπης»!
Οι Διωκτικές Αρχές στην περιοχή μας, η οποία αποτελεί βασικό «σταυροδρόμι» διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων χασίς, έρχονται σε καθημερινή σχεδόν βάση αντιμέτωπες με περιστατικά μεταφοράς ναρκωτικών, καταγράφοντας σημαντικές επιτυχίες στην εξιχνίασή τους, αν και πολλές φορές παίζουν την ζωή τους κορώνα – γράμματα!
Ωστόσο, δεν παύει να είναι για τους Ηπειρώτες αστυνομικούς ένας μόνιμος «πονοκέφαλος», που για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά χρειάζεται να συμβάλλει πιο ενεργά και η αλβανική πλευρά, βάζοντας «φρένο» στους διάφορα φορτία πριν περάσουν τα σύνορα.

113 κιλά στην Λεπτοκαρυά
Το τελευταίο μεγάλο φορτίο χασίς εντοπίστηκε μόλις προχθές βράδυ σε δασική περιοχή στη Λεπτοκαρυά Θεσπρωτίας και συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί (ηλικίας 31, 23 και 24 ετών) από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με άνδρες του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών. Οι τρεις συλληφθέντες μετέφεραν πεζοί πέντε σάκους που περιείχαν 99 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 113 κιλών!
Από τον έλεγχο των στοιχείων των αλλοδαπών, οι οποίοι στερούνται νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα, εξακριβώθηκε ότι σε βάρος του 31χρονου, εκκρεμούσε και μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.

Τα στοιχεία Ιανουαρίου…
Στο μεταξύ, χθες η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου έδωσε στη δημοσιότητα την δραστηριότητα των αστυνομικών Υπηρεσιών σε αριθμούς!
Συνολικά τον Ιανουάριο συνελήφθησαν 271 άτομα, από τα οποία τα 144 για παραβάσεις του Νόμου περί Αλλοδαπών, 28 για υποθέσεις ναρκωτικών, επτά για όπλα, έξι για κλοπές – διαρρήξεις κ.α.
Μεταξύ άλλων μέσα σ’ ένα μήνα εξιχνιάστηκαν 23 υποθέσεις ναρκωτικών, 11 υποθέσεις όπλων, 58 κλοπές – διαρρήξεις, τρεις ληστείες κ.α.
Όσον αφορά τις υποθέσεις ναρκωτικών, κατασχέθηκαν 224 κιλά χασίς, 30,30 γραμμάρια ηρωίνη, 44 γραμμάρια κοκαΐνη, 97 ναρκωτικά χάπια…

4.534 παραβάσεις!
Όσον αφορά τον απολογισμό Οδικής Ασφάλειας για τον μήνα Ιανουάριο τα στοιχεία δείχνουν λιγότερα τροχαία ατυχήματα (3) σε σχέση με πέρυσι τον ίδιο μήνα (7) και μάλιστα κανένα θανατηφόρο.
Τα κυριότερα αίτια, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν: ολισθηρότητα οδοστρώματος – καιρικές συνθήκες και έλλειψη προσοχής κατά την οδήγηση.
Πολλές όμως ήταν οι παραβάσεις (4.534) που βεβαιώθηκαν τον Ιανουάριο στους δρόμους της Ηπείρου, από τις οποίες ξεχωρίζουν οι πιο επικίνδυνες, καθώς οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα και επηρεάζουν καθοριστικά το αποτέλεσμά του.
Βεβαιώθηκαν: 1.038 για υπερβολική ταχύτητα, 42 για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, 44 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 120 για μη χρήση κράνους, 196 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας, 43 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, 44 για χρήση κινητού τηλεφώνου, 34 για αντικανονικό προσπέρασμα, 16 για αντικανονικούς ελιγμούς, 28 για φθαρμένα ελαστικά.
Σημειώνεται επίσης ότι τον προηγούμενο μήνα βεβαιώθηκαν 71 παραβάσεις που αφορούν ανασφάλιστα οχήματα και 162 παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων.