Ο Χρ. Σπίρτζης απέφυγε να αποκαλύψει τα κυβερνητικά σχέδια

«Θολό το τοπίο» για την Εγνατία Οδό!

- Ν.Δ.: Κανένα σχέδιο υπέρ των πολιτών, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η ολοκλήρωση κατασκευής των νέων σταθμών διοδίων

EGNATIA DROMOI

• Η αύξηση του αριθμού των σταθμών διοδίων, είναι η μοναδική πρωτοβουλία που προωθεί προς υλοποίηση για την Εγνατία Οδό η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και από κει και πέρα ισχύει το «βλέποντας και κάνοντας»!
Για την ακρίβεια, όπως τόνισε χθες σε δήλωσή του ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών Κώστας Καραμανλής, μετά τα όσα ειπώθηκαν στη Βουλή από τον Υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, η Κυβέρνηση «δεν έχει κανένα απολύτως σχέδιο και καμία απολύτως εποικοδομητική στρατηγική υπέρ των πολιτών. Αφού υπερδιπλασίασε τον αριθμό των σταθμών διοδίων από 18 σε 38, είναι προφανές ότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η ολοκλήρωση της κατασκευής τους, ώστε ο παραχωρησιούχος να βρει γεμάτα ταμεία»!
Η παραχώρηση είναι μια από τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα έναντι της Ε.Ε., ωστόσο η καθυστέρηση που υπάρχει οφείλεται κατά κύριο λόγο στις εκλογικές ανάγκες του ΣΥΡΙΖΑ, ταυτόχρονα όμως υπάρχουν ζητήματα που επίσης φαίνεται να μην αντιμετωπίζονται ριζικά, όπως είναι η καθολική συντήρηση του οδικού άξονα που σε σημεία του δείχνει σημεία «γήρανσης» και όπως έχει αναφερθεί στο παρελθόν υπάρχουν τμήματα που πρέπει να βελτιωθούν ως προς την ολισθηρότητα κλπ.
Ο Υπουργός επιχειρώντας να δικαιολογηθεί για την καθυστέρηση της παραχώρησης, υποστήριξε ότι το μοντέλο αποκρατικοποίησης που έχει συντάξει το ΤΑΙΠΕΔ είναι ανεδαφικό και επιχείρησε να μεταθέσει την ευθύνη για την καθυστέρηση της παραχώρησης στη Νέα Δημοκρατία, με τον Κ. Καραμανλή να «καυτηριάζει» την απίστευτη δικαιολογία του: «Παρόλο που βρίσκεται επί 4 χρόνια στην εξουσία η Κυβέρνηση, εξακολουθεί να… αντιπολιτεύεται την αντιπολίτευση. Ακόμη και για το γεγονός ότι αδυνατούν να συνεννοηθούν με το τραπεζικό σύστημα της χώρας, η Νέα Δημοκρατία τους φταίει», υπογράμμισε για να προσθέσει: «Με λίγα λόγια: Κάνουν τη μια χάρη μετά την άλλη σε επιχειρηματίες και μετά κατηγορούν τη Νέα Δημοκρατία. Εν τω μεταξύ, τον λογαριασμό τον πληρώνει ο λαός και θα τους τιμωρήσει».
Σφοδρή ήταν όμως και η αντιπαράθεση του Χρ. Σπίρτζη με τον Αντιπρόεδρο της Ν.Δ. Κ. Χατζηδάκη να του λέει: «Κατηγορείτε το ΤΑΙΠΕΔ. Εσείς κ. Σπίρτζη είστε τροχονόμος; Δεν είστε υπουργός; Δεν έχετε αυξήσει τα διόδια με κοινή υπουργική απόφαση με τον κ. Τσακαλώτο; Τα αυξήσατε ως τροχονόμος ή ως υπουργός;».
Ο Υπουργός δικαιολογήθηκε πώς η ΚΥΑ δεν έχει ενεργοποιηθεί και τα διόδια δεν έχουν αυξηθεί, χωρίς όμως και να αποκαλύπτει τα σχέδιά του.
Ο Χρήστος Σπίρτζης συνομιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, υποστήριξε ότι το επίμαχο προαπαιτούμενο δεν είναι σημαντικό για την εκταμίευση της δόσης τους ενός δισ. ευρώ.