Δημαρχείο πάει σήμερα (10 π.μ.) η Ένωση Γονέων, αφού…

«Ουδέν νεότερον» για τη μεταφορά του Ειδικού Σχολείου Ιωαννίνων!

- Πέρασε ένας χρόνος και ακόμα να ξεκινήσουν οι εργασίες για τα λυόμενα στο παλιό «Χατζηκώστα» Απεργούν την Παρασκευή οι καθηγητές για τις αλλαγές στο Λύκειο

PALIO XATZHKOSTA KTHRIO

• Στον… αέρα βρίσκεται ακόμα το ζήτημα της μεταφοράς του Ειδικού Σχολείου Ιωαννίνων από το συγκρότημα της ΕΛΕΠΑΠ όπου φιλοξενείται τα τελευταία χρόνια σε λυόμενο κτίριο στον χώρο του παλιού «Χατζηκώστα». Πρόκειται για ένα θέμα που εκκρεμεί εδώ και πολλούς μήνες, όπως εξάλλου και η μεταφορά σε λυόμενα στον ίδιο χώρο των δύο Νηπιαγωγείων που στεγάζονται σήμερα στο κτίριο της Παπαζόγλειου Σχολής απέναντι από την Καπλάνειο.
Στο θέμα της μεταστέγασης του ΣΑΠ επανήλθε χθες η Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών βάλλοντας κατά του Δήμου, η κόντρα με τον οποίο για το ζήτημα του Ειδικού Σχολείου κρατάει από το προηγούμενο καλοκαίρι όταν οι δύο φορείς αντάλλαξαν σκληρές ανακοινώσεις.

Πέρασε ένας χρόνος!
Σε εκτενή ανακοίνωσή της η Ένωση Γονέων υπενθυμίζει ότι πέρασε ένας χρόνος από την κοινή σύσκεψη του Δήμου Ιωαννιτών με την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης και την Υφυπουργό Παιδείας Μερόπη Τζούφη, η οποία είχε καταλήξει στη απόφαση για μεταστέγαση του Ειδικού Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων σε προκατασκευασμένα κτίρια στον χώρο του παλαιού Νοσοκομείου «Χατζηκώστα».

Όπως τονίζει, ο χώρος αυτός έχει παραχωρηθεί με ΚΥΑ στον Δήμο Ιωαννιτών και εκείνο που χρειάζεται είναι η κατεδάφιση ορισμένων παλιών κτιρίων, η διαμόρφωση του χώρου και η τοποθέτηση των προκατασκευασμένων υποδομών. Η διαδικασία αυτή, που δε θα χρειαζόταν πάνω από τέσσερις μήνες για να ολοκληρωθεί, δεν έγινε μέχρι σήμερα, με την Ένωση να αναφέρει πως παρά τις συνεχείς ενοχλήσεις της, η Δημοτική Αρχή δεν έχει δώσει καμία απάντηση για το τι θα γίνει, γεγονός που αποδίσει σε απαξιωτική στάση απέναντί της. Αναφέρεται δε σε άκαρπες προσπάθειες που κατά καιρούς κατέβαλλε να συναντηθεί με τον Δήμαρχο για να ξεκαθαρίσει το ζήτημα.

«Θέλουν να το κλείσουν…»
«Με όλα τα παραπάνω, γίνεται πλέον φανερό, ότι η Δημοτική Αρχή επιδιώκει τη σταδιακή απαξίωση του σχολείου, που θα οδηγήσει στο κλείσιμό του», τονίζει η Ένωση γονέων στη χθεσινή της ανακοίνωση.
Καταλήγει ζητώντας απ’ όλους τους εμπλεκόμενους, την Υφυπουργό Παιδείας, τη Δημοτική Αρχή, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, να δώσουν μια σαφή απάντηση για το πού ακριβώς βρίσκεται το ζήτημα ανέγερσης του σχολείου ΣΑΠ, αλλά και για το ποια μέτρα θα παρθούν ώστε να γίνει η μεταστέγασή του στο χώρο του παλιού «Χατζηκώστα» μέσα στο καλοκαίρι, ώστε να λειτουργήσει με αξιοπρεπείς όρους τον Σεπτέμβρη.

Διαμαρτυρία σήμερα…
«Οποιαδήποτε υπεκφυγή ή μετάθεση της λύσης στο μέλλον θα μας βρει απέναντι, καθώς η υπομονή και η ανοχή μας έχει εξαντληθεί», προειδοποιεί η Ένωση, η οποία θα πραγματοποιήσει σήμερα, Τετάρτη και ώρα 10 π.μ. παράσταση διαμαρτυρίας στην είσοδο του Δημαρχείου Ιωαννίνων. Καλεί μάλιστα τους γονείς των μαθητών του ΣΑΠ, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς που θέλουν να συμβάλλουν στη λύση του προβλήματος να συμμετέχουν στην κινητοποίηση.

Απεργούν οι καθηγητές
Η σημερινή δε θα είναι η μοναδική κινητοποίηση αυτή την βδομάδα στο χώρο της εκπαίδευσης. Πιο συγκεκριμένα, οι εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας προχωρούν σε 24ωρη απεργία την ερχόμενη Παρασκευή, ως αντίδραση απέναντι στο σχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τις αλλαγές στο Λύκειο και το νέο εξεταστικό σύστημα που καθιερώνει. Η ΟΛΜΕ καταγγέλλει, μεταξύ άλλων, ότι με τη μείωση της διδασκαλίας βασικών γνωστικών αντικειμένων που προβλέπει το νομοσχέδιο, υποβαθμίζεται περαιτέρω η γενική παιδεία και οι εγκύκλιες γνώσεις στην Γ´ λυκείου, ενώ παράλληλα υπονομεύεται ο παιδαγωγικός χαρακτήρας του λυκείου. Κινητοποίηση αναμένεται να γίνει και στα Γιάννενα.
ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ