Δηλώσεις Καϊλή, Βαρδακαστάνη, Μαλλιώρη, Χριστοδουλάκη

Στις ευρωεκλογές του Μαΐου κλείνει ο κύκλος του λαϊκισμού!

- Τι τόνισαν χθες απ’ τα Γιάννενα οι υποψ. ευρωβουλευτές και ο Γραμματέας του ΚΙΝ.ΑΛ.

- Συνάντηση στο Επιμελητήριο με τον Δ. Δημητρίου

LANTABOS KINAL 18 4 19

• Κάλεσμα στους πολίτες να στείλουν μέσω της ψήφου τους στις ευρωεκλογές μήνυμα ότι κλείνει επιτέλους ο κύκλος του λαϊκισμού και ξεκινάει μία νέα πορεία για την Ευρώπη σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη γι’ αυτήν συγκυρία έστειλαν από τα Γιάννενα τρεις υποψήφιοι ευρωβουλευτές, οι κ.κ. Εύα Καϊλή, Γιάννης Βαρδακαστάνης και Μένη Μαλλιώρη, αλλά και ο Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Μανώλης Χριστοδουλάκης.
Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν χθες στα γραφεία της Ν.Ε. Ιωαννίνων του ΚΙΝ.ΑΛ., ξεκαθάρισαν ότι το κόμμα τους είναι η μόνη γνήσια σοσιαλδημοκρατική δύναμη στη χώρα, ενώ κάλεσαν τους ψηφοφόρους που έχουν… μετακομίσει στον ΣΥΡΙΖΑ να γυρίσουν στις ρίζες τους ώστε να αλλάξουν οι πολιτικοί συσχετισμοί.
Μεταξύ άλλων, επισκέφθηκαν χθες το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, ο Πρόεδρος του οποίου Δημήτρης Δημητρίου στηρίζεται ως υποψήφιος περιφερειάρχης από το ΚΙΝ.ΑΛ, ενώ μίλησαν σε πολιτική εκδήλωση του κόμματος στο «Grand Serai».

Ο Γραμματέας ΚΙΝ.ΑΛ.
Αναφερόμενος στην περιοδεία του κλιμακίου του ΚΙΝ.ΑΛ., ο Γραμματέας του Μανώλης Χριστοδουλάκης, έκανε λόγο για έναν ενεργό διάλογο με την κοινωνία που γίνεται πράξη. «Συζητάμε με τους πολίτες, ακούμε τα προβλήματα, παρουσιάζουμε τις θέσεις μας», είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Χριστοδουλάκης χαρακτήρισε τις ευρωεκλογές ως μία πολύ κρίσιμη συγκυρία, καθώς είναι η πρώτη φετινή μεγάλη μάχη εθνικής εμβέλειας. Όπως τόνισε, «για μας είναι ξεκάθαρο το πολιτικό διακύβευμα. Οι πραγματικά προοδευτικές δυνάμεις να βάλουν ξανά τις χώρες της Ευρώπης σε αναπτυξιακή τροχιά. Ως ΚΙΝ.ΑΛ. έχουμε κοστολογημένο προγραμματικό πλαίσιο για κάτι τέτοιο κι ένα πολύ ισχυρό ψηφοδέλτιο και διεξάγουμε τον αγώνα μας σε κλίμα συστράτευσης». Στόχος του ΚΙΝ.ΑΛ. σε εθνικό επίπεδο είναι, όπως συμπλήρωσε, «να αποτυπώσουμε ξεκάθαρα την τάση αναστροφής των πολιτικών συσχετισμών».

Αδικημένη η Ήπειρος!
«Η Ήπειρος έχει αδικηθεί στην Ευρώπη ως προς τη χρηματοδότηση και τα έργα που μπορούν να γίνουν», ήταν το μήνυμα της νυν ευρωβουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛ. Εύας Καϊλή, η οποία πρόσθεσε πως υπάρχουν δεσμευμένα πάνω από 15 δισ. ευρώ για έργα στη χώρα μας, αλλά δεν υπήρξε ο κατάλληλος σχεδιασμός από την κυβέρνηση για την αξιοποίησή τους!
«Στις ευρωεκλογές πρέπει να στηρίξουμε τις δημιουργικές δυνάμεις τόσο στην Ευρώπη όσο και στη χώρα μας. Ο κόσμος πρέπει να γυρίσει στις ρίζες του, δεν θέλουμε όμως πίσω εκείνα τα στελέχη που λόγω συναλλαγής είναι σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε η κ. Καϊλή.

«Κλείνει» ο λαϊκισμός
«Στις 26 Μαΐου οι πολίτες μπορούν να αλλάξουν τους πολιτικούς συσχετισμούς στις τοπικές κοινωνίες, τις Περιφέρειες και την εκπροσώπηση της χώρας στην Ε.Ε.. Μπορούν να στείλουν το μήνυμα ότι ο κύκλος του λαϊκισμού και της δημαγωγίας, ο οποίος στοίχισε πολύ ακριβά στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και στη μικρομεσαία τάξη έχει κλείσει», σημείωσε από την πλευρά του ο υποψ. ευρωβουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. Γιάννης Βαρδακαστάνης. Κάλεσε δε τους πολίτες να ενδυναμώσουν το ΚΙΝ.ΑΛ., τη μόνη γνήσια σοσιαλδημοκρατική παράταξη στη χώρα, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Όλοι στην κάλπη!
Τέλος, η υποψ. ευρωβουλευτής Μένη Μαλλιώρη τόνισε την ανάγκη κάθε Έλληνας πολίτης να προσέλθει στην κάλπη των ευρωεκλογών καθώς αυτό είναι σημαντικό για την τύχη της Ευρώπης που σήμερα βρίσκεται σε κρίση αντιμετωπίζοντας φτώχεια, ανασφάλεια, τρομοκρατία και προσφυγικό. Υπενθύμισε ότι το 50% της εθνικής νομοθεσίας αποφασίζεται από τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε. και χαρακτήρισε θετικό γεγονός για τη συμμετοχή του κόσμου το ότι οι ευρωεκλογές συμπίπτουν με αυτές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στο Επιμελητήριο
Τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δημήτρη Δημητρίου επισκέφθηκαν χθες στο Γραφείο του οι υποψ. ευρωβουλευτές του ΚΙΝ.ΑΛ. Εύα Καϊλή, Γιάννης Βαρδακαστάνης και Μένη Μαλλιώρη, συνοδευόμενοι από τον Γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής Μ. Χριστοδουλάκη και τον Γραμματέα της Ν.Ε. Ιωαννίνων του ΚΙΝ.ΑΛ. Άλκη Λάνταβο.
Ο κ. Δημητρίου τους έθεσε τα κυριότερα ζητήματα που απασχολούν το Επιμελητήριο και την Ηπειρωτική επιχειρηματικότητα αυτή την περίοδο. Και οι δυο πλευρές εξέφρασαν τη διάθεση να υπάρξει πρακτικό αποτέλεσμα και να μην αποτελέσει το συγκεκριμένο γεγονός μια τυπική προεκλογική συνάντηση. Όπως επισήμανε, «είναι επιβεβλημένη η συνεργασία σε τομείς όπου επηρεάζουν τον πυρήνα της επιχειρηματικότητας».
Από την πλευρά τους, οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές υπογράμμισαν τις προσπάθειες που δύνανται να καταβάλουν για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αλλά και τον κρίσιμο και πρωταγωνιστικό ρόλο που έχει το Επιμελητήριο Ιωαννίνων για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.