Τόνισε χθες σε μια πολυπληθή προεκλογική συγκέντρωση

ΑΛ. ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ: Σίγουρη  η νίκη από την πρώτη Κυριακή

Παρουσίασε τους βασικούς προγραμματικούς άξονες της «Αξιοβίωτης Ανάπτυξης Ηπείρου» για τη νέα περίοδοKAXRIMANHS OMILIA PROEKLOGIKH

• Tην πεποίθησή του, πως η παράταξη «Αξιοβίωτη Ανάπτυξη» θα εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία από την πρώτη Κυριακή των εκλογών εξέφρασε χθες βράδυ, ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, μιλώντας σε μια εντυπωσιακή συγκέντρωση από πλευράς προσέλευσης, αλλά και θερμών εκδηλώσεων, κόσμου.
Ο κ. Καχριμάνης πρόταξε το έργο που έχει συντελεστεί στη θητεία του στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες της Ηπείρου, τονίζοντας πως αυτό, «δεν κρύβεται, δεν διαγράφεται, δεν μηδενίζεται».
Το έργο αυτό όπως είπε είναι ανάγκη να συνεχιστεί και θα συνεχιστεί. «Εμείς -τόνισε χαρακτηριστικά- μιλάμε με το έργο μας. Επενδύουμε στα πλεονεκτήματα της Ηπείρου, αξιοποιούμε κάθε χρηματοδοτική δυνατότητα που υπάρχει».
Γ. Καψάλης και Στ. Μπένος
Την προεκλογική εκδήλωση άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό του ο τ. Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Γιώργος Καψάλης, ο οποίος αναφέρθηκε με θερμά λόγια στον νυν Περιφερειάρχη και την αμεσότητα που τον διακρίνει στη λήψη αποφάσεων, εστιάζοντας ιδιαίτερα στο πολύ μεγάλο έργο του στον τομέα του πολιτισμού.
Ακολούθησε χαιρετισμός του πρώην Υπουργού και πρώην Δημάρχου Καλαμάτας κ. Σταύρου Μπένου, ο οποίος αναφέρθηκε στο Πρόγραμμα των Αρχαίων Θεάτρων και την θετική και άμεση ανταπόκριση που είχε από τον κ. Καχριμάνη, αντίστοιχη που δεν είχε συναντήσει από άλλους περιφερειάρχες. Αν και από την Καλαμάτα, αισθάνομαι Ηπειρώτης, είπε ο κ. Μπένος, ο οποίος όπως εξήγησε, αν και δέχεται προσκλήσεις από όλη την Ελλάδα για χαιρετισμούς σε προεκλογικές εκδηλώσεις, έχει κάνει αποδεκτή μόνο αυτή του κ. Καχριμάνη, τον οποίο κάλεσε τους Ηπειρώτες να του δώσουν καθαρή νίκη από την πρώτη Κυριακή.
Ο κ. Αλ. Καχριμάνης, ανεβαίνοντας στο βήμα, ευχαρίστησε τους κ.κ. Καψάλη και Μπένο για τα καλά τους λόγια, και στη συνέχεια ανέπτυξε τις προγραμματικές του θέσεις, που περιλάμβαναν και απολογιστικά στοιχεία.
Δεν «κοροϊδέψαμε κανέναν…»
Ο νυν Περιφερειάρχης, στον πρόλογο της ομιλίας του, τόνισε πώς όλα αυτά τα χρόνια, αυτός και η παράταξή του κινήθηκαν με υπευθυνότητα: «Δεν κοροϊδέψαμε κανέναν. Δεν υποσχόμαστε ούτε οράματα, ούτε θεάματα, ούτε θαύματα», είπε σε αντιδιαστολή με αντιπάλους του που «υπόσχονται τα πάντα στους πάντες».
Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε αναλυτικά σε μεγάλα έργα που υλοποιεί η Περιφέρεια σε υποδομές, νοσοκομεία, περιβάλλον κ.α, στις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που έχει πάρει αυτά τα χρόνια, αλλά και σε νέα έργα που έχουν προγραμματιστεί. «Οι ενδοπεριφερειακές ανισότητες αίρονται με μικρά και μεγάλα έργα», υπογράμμισε.
Ειδική βαρύτητα έδωσε στον τουρισμό και την αγροτική παραγωγή: Για τον τουρισμό, ανέφερε πως ο στρατηγικός στόχος είναι να καταστεί η Περιφέρεια προορισμός τεσσάρων εποχών και παράλληλα να προωθηθούν στις ξένες αγορές τα Ηπειρωτικά προϊόντα.
«Σύνθημα μας είναι Υπηρεσίες και προϊόντα με ποιότητα και ταυτότητα», υπογράμμισε.
Στροφή στην καινοτομία
Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε άλλα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τον κόσμο την τρέχουσα περίοδο. Μεταξύ άλλων, επεσήμανε πως οι δασικοί χάρτες έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα σε έργα αναδασμών, σε κληροτεμάχια κ.α., ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον αγώνα που έχει ξεκινήσει για την προστασία της φέτας. «Αυτή η μάχη θα κερδηθεί. Ας μην έχει κανένας αμφιβολία», ήταν το μήνυμά του. Για τα αγροτικά προϊόντα, είπε ότι θα δοθεί έμφαση πλέον στην πιστοποίηση και νέων, ενώ μέσω της λειτουργίας Κέντρων Καινοτομίας θα δοθεί βαρύτητα στην αξιοποίηση των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών. Η επόμενη περίοδο, συμπλήρωσε, θα έχει στόχο την καινοτομία και εξωστρέφεια των αγροτικών προϊόντων.
Ειδική αναφορά έκανε στους Ομογενείς της Αλβανίας, καλώντας την Ελληνική Πολιτεία να απλοποιήσει τις διαδικασίες χορήγησης της υπηκοότητας.
«Καθαρή εντολή για να διοικήσουμε…»
Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Καχριμάνης, τόνισε στις εκλογές το ζητούμενο είναι όχι μόνο να εκλεγεί Περιφερειάρχης, αλλά και να υπάρχει Περιφερειακή πλειοψηφία που να μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις.
Ανέφερε μάλιστα χαρακτηριστικά παραδείγματα έργων που έγιναν στο παρελθόν χάρη στην αποφασιστικότητα της παράταξής του, καθώς τότε υπήρχαν αντιδράσεις από την Αντιπολίτευση, αλλά σήμερα αυτά τα έργα αποτελούν σημείο αναφοράς, όπως π.χ. τη νέα πτέρυγα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, τον ΧΥΤΑ, τη μονάδα ΑΣΑ κλπ.
«Το πρόγραμμά μας για να υλοποιηθεί – υπογράμμισε- χρειάζεται μια πλειοψηφία ισχυρή. Μια πλειοψηφία που θα μπορεί να παίρνει αποφάσεις στο χρόνο που πρέπει και έχουν ανάγκη οι πολίτες. Εάν λειτουργούσαμε με τον τρόπο που υποδεικνύουν σήμερα ορισμένοι υποψήφιοι ή δεν θα παίρναμε καν αποφάσεις, ή αν τις παίρναμε, οι αποκαταστάσεις ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του προπερασμένου χειμώνα, ακόμη δεν θα είχαν γίνει. Αυτό τους χαλάει τα σχέδια: Για αυτό μας διαβάλλουν. Μας εγκαλούν και γιατί εφαρμόζουμε τη νομοθεσία για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.
Κάποιοι κοιμούνται και ονειρεύονται με έναν καημό: Πως θα μας τρέχουν στα δικαστήρια. Δεν τους βολεύει ο νόμος, άρα κακός ο νόμος. Δεν τους βολεύουν προεκλογικά οι εγκρίσεις των ελεγκτικών οργάνων, τα καταγγέλλουν κι αυτά».
Παρουσίες
Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων έδωσαν το «παρών» τους οι βουλευτές Κ. Τασούλας (Ιωαννίνων), Γ. Στύλιος (Άρτας), Β. Γιόγιακας (Θεσπρωτίας), οι πρώην Υπουργοί Στ. Καλογιάννης και Αντώνης Μπέζας, οι πρώην βουλευτές Ελ. Καλογιάννης, Ηλίας Βεζδρεβάνης, η υποψήφια ευρωβουλευτής Πέγκυ Σταθακοπούλου κ.α.
Μήνυμα απέστειλε ο πρώην Υπουργός Αντώνης Φούσας, που δεν μπόρεσε να παραστεί στην εκδήλωση, η οποία έκλεισε με την παρουσίαση των υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων.